تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روز قيامت محبوب‏ترين آدميان نزد خداوند فرمان‏برترينِ آنها از او است
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830303931




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صنعت؛ چشم انتظار تصمیم دولتی ها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob صنعت؛ چشم انتظار تصمیم دولتی ها تهران- ایرنا- حال اقتصاد کشور با گذشت یک سال از حیات دولت یازدهم می رود که از ناخوشی به خوشی تغییر کند هر چند که هنوز راه درازی برای اقتصادی های دولت یازدهم در پیش است.


از زمان آغاز کار دولت یازدهم که بیش از یک سال از زمان آن می گذرد، دولت یازدهمی ها معتقدند، تغییر و تحولات اساسی در سطوح مختلف به وقوع پیوسته که می توان به کاهش میزان تورم و نرخ بهره بانک ها اشاره کرد.
بنا بر اظهارات دولتی ها و به روایت آمارهای منتشره، دولت در این مدت یکساله توانست با حذف برخی مقررات دست و پاگیر، هدایت قانون هدفمندسازی یارانه ها به سمت و سوی تولید، سلامت و محیط زیست، جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی و بها دادن به دیپلماسی اقتصادی در ˈتوافقات ژنوˈ و ˈداووسˈ، گام های بلندی در راستای رشد و بهبود اقتصاد کشور بردارد.
در واقع بنابر اظهارات اقتصادی های دولت روحانی و البته بسیاری از کارشناسان اقتصادی از سال 1384 همزمان با آغاز به کار دولت نهم اقتصاد ایران مسیر رو به نزول در پیش گرفت که سیاست های مالی و پولی دولت دلیل عمده این منفی شدن رشد اقتصادی بود.
افزایش نقدینگی در جامعه به علت افزایش فروش نفت مهمترین علت افزایش میزان تورم بود. به طوری که درسال 1384 میزان تورم 1.2 درصد بود اما در سال 1388 این رقم به 10.8 درصد صعود کرد و در نهایت در مرداد ماه 1392 نرخ تورم به 40 درصد رسید. این درحالی است که در زمان آغاز به کار دولت نهم درسال 1384 میزان رشد اقتصادی کشور 8.4 درصد بود و این رقم در سال 1388 به 3.5 درصد و در نهایت درسال 1392 به منفی 3.2 درصد رسید.
حالا اما با گذشت یک سال از فعالیت ها و برنامه ریزی ها اقتصادی دولت یازدهم، آمار و اظهارات دولتی ها امیدوار کننده است هر چند که هنوز هم زمزمه گلایه های اقتصادی از سوی افکار عمومی بلند است.
در واقع اقتصاد کشور هنوز هم در شرایط رکود تورمی به سر می برد. ماجرا هم از این قرار است که رکود و تورم وقتی به هم می رسند شرایط ویژه ای را در اقتصاد رقم می زنند. شرایطی که در آن نه رکود به تنهایی حکمفرمایی می کند و نه تورم یکه و تنها بر اقتصاد مستولی می شود. بلکه در این شرایط رکود و تورم با یکدیگر اجین می شوند و «رکود تورمی» را دامن می زنند.
این دو در کنار هم زمینه ای پدید می آورند که در آن از رکود بیکاری خارج می شود و از تورم هم افزایش قیمت دسته جمعی کالاها! یعنی در این شرایط دولت باید با دو مشکل نبرد کند که بر آمدن هماهنگ از پس آن دو امری به شدت دشوار به نظر می آید.
زیرا سلاحی که برای شکست تورم به کار می رود- یعنی کاهش نقدیندگی- بر رکود دامن می زند و شکست رکود هم که چیزی جز تزریق منابع مالی و نقدینگی نیست به تورم می انجامد و این چرخه تا جایی پیش می رود که «رکود تورمی» بزرگ و بزرگ تر می شود.
آنطور که به نظر می آید و شواهد بازارها نشان می دهد اقتصاد کشور هم اکنون در شرایط «رکود تورمی» قرار دارد و با این که یک سال از فعالیت اقتصادی دولت یازدهمی ها گذشته اما هنوز هم شرایط «رکود تورمی» را می توان در بسیاری از بازارهای کشور دید.
این در حالی است که وزیر اقتصاد دولت یازدهم با تأکید بر اینکه اقتصاد ایران در سال جاری به سمت خروج از وضعیت رکود تورمی حرکت کرده است، معتقد است: دولت محتاطانه و با توجه به حساس بودن این شاخص به مجموعه شرایط و تحولات سیاسی - اقتصادی، نرخ تورم 25 درصدی را برای پایان سال 92 و ماه های اول سال 93 هدف گذاری کرده بود که به ان دست یافته است.
بسته دولت برای خروج از رکورد تورمی:
به تازگی نیز، دولت اقدام به انتشار بسته ای کرد ه که بر اساس آن تلاش شده تا برنامه های کلان دولت به منظور خروج غیرتورمی از رکود تشریح شود.
بر همین اساس، مقامات ارشد اقتصادی دولت با حضور در کمیسیون صنایع مجلس به بحث و بررسی راهکارهای موجود به منظور دستیابی به این هدف پرداختند؛ راهکارهایی که بخش عمده آن در بسته دولت مورد اشاره قرار گرفته اما آنگونه که در همین بسته نیز تأکید شده باید از سوی کارشناسان و دست اندرکاران به صورت دقیق تر و جزئی تر مورد بررسی قرار بگیرد.
در فصل ابتدایی این گزارش، به عملکرد دولت نهم و دهم از سال های 85 تا 89 در زمینه اقتصادی و برخی سیاست های نادرست اتخاذ شده عامل افزایش تورم و رکود اشاره شده است. در بخش دوم نیز مهم ترین دوره در شکل گیری رکود و تورم از زمستان 89 تا مرداد 92 آمده است. همچنین در فصل سوم به عملکرد دولت یازدهم تاکنون اشاره شده و درنهایت مهم ترین بخش این گزارش، راهکارهای پیش روی دولت برای حل این مشکلات است.
شاید مهم ترین نکته در سیاست های پیش روی دولت این است که به طور پیش فرض تحریم ها را تا پایان سال 93 به همین صورت فعلی در نظر گرفته و به لغو تحریم ها دلخوش نکرده است، بنابراین می توان امید داشت که فارغ از تصمیمات خارجی برای کشور این سیاست ها قابل اجرا باشد.
بر اساس این بسته در واقع دولت قصد دارد با تخصیص درست بودجه های عمرانی، تقویت بازار سرمایه، بهبود وضعیت بانک ها از نظر مطالبات معوق و بالابردن قدرت اعطای تسهیلات آن ها، توسعه صنایع پایین دستی انرژی و جهت گیری بانک ها به سمت قراردادهای یکساله با هدف تامین سرمایه در گردش رونق ابتدایی ایجاد شده در بخش های نفت و گاز را به سایر بخش های اقتصاد از جمله خدمات و صنعت انتقال دهد.
اما مواردی که دولت در بسته پیشنهادی خود برای تحقق این امر به آن اشاره کرده است استفاده از سازو کارهای بودجه، بهبود آرام مبادلات خارجی برای در جهت جذب سرمایه و تکنولوژی، کاهش قابل توجه تورم، ثبات نسبی بازار ارز، بهبود نسبی محیط کسب و کار و احتراز از سرکوب مالی است که البته دولت کاهش نرخ تورم را از قبل آغاز کرده و تاکنون نیز موفق بوده است.
مابه التفاوت نرخ ارز در بخش صنعت:
در این میان حمایت از بخش صنعت و روانه کردن سرمایه های کشور به این بخش می تواند در خروج کشور از رکود تورمی بسیار موثر باشد.
یکی از اقدامات موثر در این زمینه می تواند تعیین تکلیف مابه التفاوت نرخ ارز برای بخش صنعت و واردات کالاهای اساسی برای این بخش باشد.
البته آرمان خالقی، عضو هیأت مدیره خانه صنعت ایران با تشریح جزئیات جلسه اخیر کمیسیون صنایع مجلس با وزرای صنعت و اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و مدیران بانک ها و بخش خصوصی، گفته: در این جلسه بر تعیین تکلیف سریع مشکل مابه التفاوت نرخ ارز صنایع تأکید شده است.
به گفته او: بخش تولید در گذشته، تسهیلات ارزی را از دولت دریافت کرده ولی به دلیل مسایل خارج از اختیارش، با افزایش قابل توجه این بدهی ارزی روبرو شده است که قابل پرداخت نیست.
وی ادامه داد: در جلسه اخیر تاکید شد که برای حل این مشکل یک راه حل قطعی و سریع توسط دولت و مجلس مشخص شود و واحدهای تولیدی از بلاتکلیفی در این مورد نجات پیدا کنند.
باید منتظر ماند و دید دولتی ها در اجرایی کردن این بسته حمایتی و در حمایت از بخش صنعت چگونه عمل خواهند کرد و آیا بخش صنعت و تولید کشور می تواند بعد از مدت ها سر بلند کند یا خیر؟
منبع: پارسینه
اول**1368**

انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





31/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن