واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > ایلام
عدم تجاری سازی محصولات تولیدی ایلام/ صادرات ایلام به نام و کام دیگران
ایلام - خبرگزاری مهر: عدم تجاری سازی محصولات بومی در استان ایلام باعث شده محصولات استان که از کیفیت بالایی برخوردار هستند به نام و کام دیگر مناطق کشور صادر شوند و در این بین مسئولان همچنان از این قضیه غفلت می کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، استان ایلام دارای توانمندی های زیادی در بخش تولیدات محصولات مختلف است که بعضی از تولیدات استان از کیفیت بالایی در داخل و حتی خارج کشور برخوردار هستند و نمونه بارز آن فرش و گلیم است. علاوه بر فرش و گلیم این استان دارای محصولات غذایی با ارزشی مثل عسل، روغن حیوانی، بژی برساق و..است که همگی از کیفیت بالایی برخودار هستند و همیشه مورد استقبال دیگر مردم کشور قرار گرفته است. تولیدات استان ایلام به رغم کیفیت مناسب هنوز در راه اشتغالزایی با یک ساز و کار مناسب قرار ندارد و دارای مشکلات بسیار زیادی از جمله عدم برندسازی، عدم بسته بندی، بازاریابی مناسب و فروش است. متاسفانه باید گفت در حال حاضر به طور مثال فرش ایلام که به کشورهای عربی صادر می شود به نام دیگر استانها صادر می شود و همچنین مراحل خرید فرش فرش باف به طور دلالی است که کمترین سود را به اقتصاد خانوار استان می رساند. در حال حاضر بیشتر مردم کشورهای مختلف سوغات یا توانمندی های استان را نمی شناسند که این کار نیازمند برندسازی و تجاری سازی محصولات تولیدی استان ایلام است. محصولات ایلام نیازمند تجاری سازی علی مرادی کارشناس مسائل تجاری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هم اکنون شاهد تولیدات بسیار خوبی در استان ایلام از جمله گلیم، فرش، عسل و روغن حیوانی هستیم که این محصولات متاسفانه نام ایلام را ندارند و سود اصلی هم به جیب مردم نمی رود.
وی بیان داشت: مشکل اصلی در چرخه تولیدات محصولات بومی استان ایلام مسئله تجاری سازی و برند برای محصولات است که این مهمترین معضل در مسیر توسعه صادرات محصولات تولیدی استان است. وی افزود: بعد از برندسازی مشکل دیگر بر سر راه صادرات نوع بسته بندی، چرخه عرضه، بازاریابی و فروش است که اگر به طور کامل انجام شود مطمئن باشید درآمدهای خوبی نصیب مردم استان می شود. این کارشناس بیان داشت: متاسفانه هم اکنون هیچ سازو کار مناسبی برای عرضه و صادرات محصولات تولیدی استان وجود ندارد و در حال حاضر به رغم وجود مرز مهران در خود استان تنها سیمان استان از این مرز صادر می شود. مرادی بیان داشت: اگر محصولات تولیدی استان ایلام به اسم استان و با کیفیت بسته بندی مناسب عرضه شوند قطعا سهم استان از صادرات نیز بیشتر می شود و همین عامل باعث رونق اقتصادی و اشتغال در استان محرومی مثل ایلام می شود. وی تصریح کرد: فرش استان ایلام از کیفیت بالایی برخوردار است و هم اکنون به کشورهای زیادی صادر می شود و حیف است که برند نداشته باشد و باید هرچه سریعتر این تجاری سازی به خصوص در صنعت فرش و گلیم استان انجام شود. این کارشناس بیان داشت: بسیاری از سوغات استان مثل بژی برساق، روغن حیوانی و عسل در کشور ناشناخته هستند به دلیل هم این است که این محصولات بدون بسته بندی مناسب و عدم برندسازی وارد بازار می شوند. برندسازی فرش ایلام ضروری است حشمت الله عسگری معاون برنامه ریزی استانداری ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: فرش یکی از محصولات تولیدی استان ایلام به شمار می رود که هم اکنون 90 درصد فرشهای استان نیز صادر می شود اما با برند ایلام نیست. وی بیان داشت: این مشکل مهم تجاری سازی و برند ایلام باید در صنعت فرش بافی و دیگر محصولات تولیدی استان ایلام حل شود تا راه برای توسعه صادرات محصولات باز شود. عسگری بیان داشت: در حال حاضر خوشه ها صنعتی گلیم نقش برجسته و فرش در استان ایلام راه اندازی شده است و امیدواریم هرچه سریعتر این محصولات با نام و برند ایلام صادر شود تا محصولات استان شناخته شده باشند.
این مسئول بیان داشت: به طور قطع استان ایلام از توانمندی های خوبی برای تولید محصولات مختلف برخوردار است که باید چرخه تولید و فرش این محصولات تکمیل شود و با توجه به مرز مهران می توان حداکثر استفاده را از تولیدات با کیفیت استان برد. وی تصریح کرد: باید از ظرفیتهای بومی و تولیدات استان برای توسعه و اشتغال استان گامهای بلندی برداشت که به طوری قطع بحث تجاری سازی، برندسازی، فروش و بازاریابی بسیار اهمیت دارد. وی ادامه داد: باید تلاش کرد سهم تولیدات استان ایلام را بیشتر کرده و میزان کالاهای صادراتی استات از مرز مهران نیز افزایش یابد. مشکلات فروش و بازاریابی محمد رستگاری از تولیدکنندگان در استان ایلام نیز به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر تولیدات فرش و گلیم استان ایلام با مشکل فروش و بازاریابی مواجه هستند و بیشتر مردم تولیدات خود را به دلالان می سپارند و سود زیادی نصیب مردم نمی شود. وی عنوان کرد: چرا باید سوغات استان ایلام مثل روغن حیوانی و بژی برساق در کشور ناشناخته باشد و مهمترین مسئله این است که این توانمندی های بومی باید با تجاری سازی به اشتغال استان محرومی مثل ایلام کمک کنند. رستگاری افزود: در حال حاضر تولید در استان ایلام انجام می شود ولی باید این تولید اسم داشته باشد که مردم آن را بشناسند و از آن استفاده کنند.
۱۳۹۳/۴/۳۱ - ۱۰:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]