واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob انتقاد از دولت یازدهم بهانه ای برای تبلیغات مجلس دهم تهران - ایرنا - این روزها بازار انتقاد، سوال و استیضاح ازدولت یازدهم به قدری داغ شده است که گویی وضعیت اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دهه های اخیر کشور نتیجه عملکرد دولت تدبیر و امید بوده است، در حالی که از اغلب این نقدها بوی تبلیغات برای مجلس دهم به مشام می رسد.
هرچند به زعم عده ای تبلیغات انتخاباتی در ماه های منتهی به روز رای گیری داغ می شود، ولی این روزها به نظر می رسد برخی نمایندگان با کمی شتاب و هدف پر بار نشان دادن کارنامه عملکرد و میزان فعالیت خود در دوران نمایندگی کمی زودتر در این وادی قدم گذاشته اند.
هرچند این اقدامات به قول معروف زیر پوستی و با چاشنی انتقاد از وضعیت اقتصادی - معیشتی و سخنان مردم پسند آغاز شده ولی در برخی مجالس موضع گیری ها پر رنگ تر می شود و گویی این افراد همین امروز بر کرسی های مجلس تکیه زده اند و پیش از این از وضعیت کشور و اقداماتی که انجام شده خبر نداشتند.
این عده که امید می رود تعدادشان زیاد باشد برای رسیدن به اهداف خود، دولت تدبیر و امید را از شلاق نقدهای غیرمنصفانه خود بی نصیب نکرده و در میدان تاخت و تاز از هر هجمه ای کوتاهی نمی کنند.
این عده که اغلب جزو گروه هایی بودند که در سال های گذشته انتقاد موثری از عملکرد دستگاه های اجرایی نداشتند به یک باره به منتقد جدی سیاست های دولت تبدیل و تلاش دارند عملکرد پر بحث خود در زمینه نظارت بر اجرای قانون در دولت های پیشین را با انتقاد از دولت تدبیر و امید تلافی و در این راه شمشیر را از رو بسته و مشکلات ناشی از سیاست های پیشین را نیز به دولت دکتر روحانی نسبت می دهند.
به نظر می رسد برخی نمایندگان از سیاست احترام و تعامل دولت تدبیر و امید استفاده غیرمنطقی کرده و تلاش دارند به هر نحو ممکن اختیارات دولت حتی در موارد جزیی همچون عزل و نصب مدیران میانی را نیز محدود کنند در شرایطی که این قشر از نمایندگان در دو دولت قبل نه تنها انتقادی به عملکرد دولت نداشتند بلکه حامی سیاست هایی بوده اند که امروز خود پرچمدار نقد آن شده اند.
در این میان بیان سخنان عامه پسند همچون وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی و افزایش نرخ بیکاری اهرمی برای حق به جانب قلمداد کردن افکار و گفتار این نمایندگان شده و با این اهرم اقدامات و جبهه گیری های سیاسی خود را توجیه کرده و به آن رنگ لعاب مردم پسند می دهند.
برای نمونه ماه گذشته در یکی از جلسات مشترک صنعتگران آذربایجان شرقی با تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، یکی از این دست نمایندگان در میان بهت و حیرت دیگر نمایندگان چنان لب به سخن گشود و از وضعیت اقتصادی کشور گلایه کرد که موجب اعتراض صنعتگران شد.
در آن جلسه این نماینده که به طور مداوم در لابه لای سخنان خود از وجود رانت ها و اختلاس های بزرگ در دولت پیشین خبر می داد و بر رسیدگی مسوولان دولت یازدهم به مشکلات بخش صنعت کشور تاکید داشت، اینگونه پاسخ شنید که مگر شما از مسوولان کشور نیستید و خبری از بلاهایی که در چند سال گذشته بر سر ما آمده است خبر نداشتید؟
صنعتگران به نشانه اعتراض ادامه دادند: چرا آن زمان که ستون های بخش صنعت کشور شروع به لرزیدن کرد، سخنی به میان نیاورده و به حرف دل ما گوش ندادید و امروز نقد کننده صریح و تند دولت ها شده اید؟
این سخنان به وضوح نشان می دهد که مردم فهیم ایران از هر قشر و طبقه ای هرچند در اغلب اینگونه جلسات سکوت اختیار کرده و لب به سخن نمی گشایند ولی در دل از نیت گوینده خبر داشته و به ساده لوحی کسی که تصور می کند با آنها بازی کرده و فریبشان داده است، می خندند.
این نمایندگان نیز که بار دیگر آرزو می کنیم تعدادشان اندک باشد، نباید فراموش کنند که هوش و شعور سیاسی مردم ایران بسیار بالاست و با تجربه هایی که در سال های اخیر کسب کرده اند به راحتی می توانند راستی گفتار، درستی عملکرد و اهداف پشت پرده این سخنان را درک کرده و تمیز دهند.
هرچند سیاست های دولت یازدهم در تعامل با گروه های داخلی، استفاده حداکثری از نیروهای متخصص و تعامل سازنده با کشورهای جهان کارنامه ای درخشان در طول یک سال اخیر فراهم کرده و نتایج آن را می توان در ثبات قیمت ها، کاهش تورم و رکود، ثبات نرخ ارز، بهبود فضای کسب و کار و شکستن سد تحریم ها مشاهده کرد ولی ادامه انتقادهای بی مورد، غیرمنصفانه و گاه مغرضانه به نوعی قبح شکنی محسوب می شود و می تواند در دراز مدت تاثیر منفی بر افکار عمومی جامعه بگذارد، پس بهتر است پیش از آنکه دیر شود منافع ملی را فدای منافع شخصی نکرد و رویکردها را تغییر داد.
**سعید زارع کندجانی
*خبرنگار ایرنا
اول**
240/587
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
30/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]