تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زبان مؤمن در پس دل اوست، هرگاه بخواهد سخن بگويد درباره آن مى‏انديشد و سپس آن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844843573




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تمدید 4 ماهه مذاکره!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob تمدید 4 ماهه مذاکره! تهران - ایرنا - بعد از 18 روز مذاکره فشرده ایران و گروه 1+5 برای تنظیم توافق نامه «جامع»، آقای ظریف به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران و خانم اشتون ریاست گروه 1+5 اطلاعیه مشترکی دادند که مهمترین اطلاع آن دو محور داشت.


در ادامه یادداشت اطلاعات آمده است:
1ـ در دوره شش ماهه مذاکره، بخصوص 18 روز پایانی آن تمامی محورهای متفاوت و مورد اختلاف دو طرف مورد بررسی قرار گرفته است. اکنون به صورت واضح و روشن بخش های مورد توافق نهایی شده است و برای رسیدن به «توافق جامع» نیازمند ادامه مذاکره تا 4 ماه آینده هستیم. تمدید 4 ماهه مذاکره برای ادامه زمان، بدون دستور کار روشن و یا به اصطلاح «خرید زمان» نیست، بلکه کمیت و کیفیت دست یابی به توافق در بسیاری از موارد اختلافی نشان می دهد که با ادامه گفتگوها تا 4 ماهه آینده دستیابی به توافق جامع امکان پذیر است.

2ـ دو طرف در این مدت نشان دادند که اراده برای حل اختلاف نظرها را دارند و می خواهند تا به توافق نهایی دست پیدا کنند. زمان 4 ماهه با ادامه مذاکره در سطوح کارشناسایی از هفته آینده آغاز می شود و دستور کار کارشناسان شروع مجدد از نقطه صفر نیست بلکه بهره گیری از پروسه توافق در مواردی است که انجام گرفته است و گام به گام می تواند پیش برود.

دو برداشت علنی از اعلام تمدید 4 ماهه مذاکره در داخل و خارج کشور دیده می شود. این برداشت ها مسبوق به سابقه افرادی است که از ابتدا در تأیید اصل مذاکره یا رد آن اعلام مواضع کرده اند. در داخل و خارج کشور دو گونه نگاه از آغاز درباره مذاکره ایران و غرب سربرآورد. گروهی ضمن تأیید مذاکره با حفظ احقاق حقوق از آن به دست یابی به نتیجه بُرد ـ بُرد یاد کردند و حل اختلاف ها در مورد پرونده انرژی هسته ای ایران از طریق دیپلماسی سازنده را مفید می خواندند. گروهی نیز معتقدند که تضاد ایران و غرب (آمریکا) ریشه در باورها و تفکر دارد و جز به حذف یکی در برابر دیگری امکان پایان پذیری ندارد. مذاکره بدون کمترین اشتراک در «قول و فعل» پایانی جز شکست نخواهد داشت. با صدور اطلاعیه مشترک و تمدید 4 ماهه مذاکره، به قول نویسنده ای «اکنون در ایران آنهایی که تمام امید خود را به حل و فصل مناقشات و امضایی در پی آن دوخته بودند، تا حدی احساس نا امیدی می کنند، و آنهایی که منافع خود را در پوشش شعارها به استیصال دولت و بی نتیجه ماندن مذاکرات می دیدند از این حالت تعلیق خشنودند که از این ستون به آن ستون فرج است و شاید در این فاصله حوادث دیگری رخ دهد، یا رخ دهیم که نسخه مذاکرات و توافق به یکباره پیچیده شود.» در خارج از کشور در محافل سیاسی نیز همین روال، نگاه بدبینانه و یا خوش بینی دیده می شود. اندکی بعد از صدور اطلاعیه مشترک و تمدید 4 ماهه مذاکره، نمایندگان و سناتورهای «دست راستی» از حزب جمهوریخواه آمریکا که مخالف دولت اوباما و سیاست خارجی او هستند، از شکست مذاکره با ایران یاد کردند و پیشنهادهای خود برای تشدید تحریم ها علیه ایران را بار دیگر تکرار کردند.

مطبوعات غرب در نقد شرایط بعد از صدور اطلاعیه مشترک از سوی آقای ظریف و خانم اشتون، نوشتند در ایران و غرب صف بندی سیاستمداران و محافل سیاسی راست افراطی و گروه های معتدل و مخالف تنش، آشکارتر شده است. گروه اول با رد ادامه مذاکره از بی نتیجه بودن آن می گویند و میدان را بجای گفتگو برای تقابل قدرت ارزیابی می کنند. در حالی که گروه دوم، اگرچه از دست نیافتن به توافق جامع خوشحال نیستند، اما هنوز ناامید نیستند و تمدید 4 ماهه را دلیل باز بودن مسیر مذاکره می شمارند و نه «بن بست» فاجعه بار آن. این دو نظر متفاوت هم جایگاه منافع متفاوت دارند و هم به لحاظ بینش سیاسی از یکدیگر جدا هستند. در داخل و خارج ایران این هر دو نگاه بعد از انتشار بیانیه مشترک و تمدید 4 ماهه مذاکره، در رسانه ها ظاهر شده است.

آقای عراقچی معاون آقای ظریف در مذاکره، به خبرنگاران گفت، ما (دو طرف) در 65 درصد از موارد اختلافی به توافق رسیده ایم و البته در برخی از موارد باقی مانده که بسیار اهمیت دارد، گفتگوهای اولیه به پیشنهادهای مشترک رسیده است. این گفته دیپلمات ارشد ایرانی در گروه مذاکره کنندگان، نشان می دهد که تمدید زمان مذاکرات به انگیزه فرار از شکست نبوده است و یا پرده کشیدن به بن بست نیست. محاسبه هر دو طرف نشان می دهد که اولاً ادامه مذاکره کارشناسی لازم و ضروری است، ثانیاً دوطرف اراده کرده اند تا 4 ماه آینده به نتیجه نهایی برسند.

از نکات دیگری که برخی از نویسندگان سیاسی به آن اشاره کرده اند، مذاکره مستقیم ایران با آمریکا و نشست وزراء خارجه این دو کشور است. این نویسندگان معتقدند باز شدن ارتباط مستقیم و آشکار گویای این واقعیت است که «طرفین دریافته اند که وقتی طرف اصلی دعوا آنها هستند، پس چرا مستقیماً حرف حسابشان را با هم نزند؟… برای طلبکاری باید مستقیماً به سراغ بدهکار رفت، چه از جانب ما باشد و چه از جانب آنها…» مهمتر از تحریم اقتصادی، شش ماه مذاکره تحریم سیاسی و رفتاری را در هر دو طرف شکست. فضای خبری و تبلیغاتی از توهین های سیاسی تعدیل شد و ایران و غرب با یکدیگر «دیالوگ» پیدا کردند. براساس گفتگوی مستقیم دیگر اختلاف بر اختلاف انباشته نمی گردد، بلکه اختلاف های گذشته مسیری برای حل و فصل پیدا کرده اند.

چهار نتیجه پس از 18 روز مذاکره اخیر را روزنامه ها شمارش کرده اند.

1ـ مذاکرات برای چهار ماه تمدید می شود.

2ـ توافق ژنو تا نوامبر معتبر خواهد ماند.

3ـ ایران 2 میلیارد و 800 میلیون دلار دیگر دریافت می کند.

4ـ ایران اکسید اورانیوم 20 درصدی را تبدیل به سوخت خواهد کرد.

***

تا چهار ماه آینده، مذاکرات ادامه خواهد داشت، چه در سطح کارشناسان دو طرف و یا دیدارهای وزرای خارجه، تا اینجای کار نتیجه ای که در دست است به گفته آقا عراقچی حل و فصل 65 درصد از موارد اختلافی و تنظیم چارچوب پیش نویس برای توافق جامع است. نتیجه دیگر این است که تمدید چهار ماهه نشانه «بن بست» نیست بلکه پیچیدگی و سختی برای تصمیم گیری نهایی از سوی هر دو طرف را نشان می دهد. در این فاصله شاهد دو حرکت خواهیم بود. برخی از سیاستمداران دارای نفوذ در ایران و غرب (آمریکا) روش شکست نهایی برای مذاکره را تشدید خواهند کرد و فشار بر دولت های خود را بخصوص در سیاست خارجی خواهند افزود. رسانه های خارجی علی الخصوص آن گروه که از صهیونیست ها خط پذیرند، بار دیگر خطر جمهوری اسلامی ایران را برجسته خواهند کرد و ادامه مذاکره با ایران را بی فایده و مردود خواهند شمرد. در ایران و خارج از ایران هستند افراد و محافلی که منافع خود را در تشدید اختلاف ها و تضادهای ایران و غرب جستجو می کنند. در حالی که گفتگو درباره پرونده هسته ای ایران مسیری را برای تعدیل مواضع هر دو طرف باز کرده است. در نقد مذاکره ایران و گروه 1+5 باید نگاه مرحله به مرحله داشت، اگر می خواهیم به واقعیت شکست یا موفقیت آن نگاهی داشته باشیم، تا مرحله نهایی 4 ماه باقی مانده است. نه خوش بین باشید و نه بدبین، مرحله به مرحله واقع بین باشیم.
س.ن1744

انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





30/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن