واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob واکنش بازارها به ˈتمدید مذاکراتˈ تهران- ایرنا- طی چند هفته گذشته تمام بازارهای داخلی چشم انتظار نتایج مذاکرات ایران و گروه 1+5 بودند. حال پس از هفده روز مذاکره فشرده، ایران و شش قدرت جهانی به مدت 4 ماه توافق ژنو را تمدید کردند.
به گزارش فرارو؛ طی این تصمیم آمریکا اعلام کرد که دو میلیارد و هشتصد میلیون دلارِ دیگر از دارایی های ایران را در چارچوب توافق سال گذشته در ژنو، آزاد می کند. حال تأثیر این تصمیم بر اقتصاد کشور یکی از مهم ترین مسائلی است که ذهن تحلیلگران کشور را به خود مشغول کرده است.
عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد ایران اعلام کرد که منابع آزاد شده به صورت چهار قسط هر کدام به مبلغ 500 میلیون دلار و دو قسط هر یک به مبلغ 400 میلیون دلار است که از اول ماه آگوست - دهم مرداد- به فاصله هر سه هفته، به ایران پرداخت خواهد شد.
حال سوال این است که کدام یک از بازارهای داخلی بیشتر تحت تأثیر این تصمیم قرار می گیرند و روند تحولی آنان به چه صورت خواهد بود.
* بازار سرمایه با نتیجه مذاکرات گره خورده است
روند نزولی بازار سرمایه از زمستان سال گذشته آغاز شد و تا 20 روز قبل ادامه پیدا کرد. بسیاری از کارشناسان این بازار معتقد بودند که پویایی مجدد بازار بورس به نتیجه مذاکرات هسته ای ایران با گروه 5 +1 گره خورده است.
شاخص بورس تا 20 روز گذشته از محدود 86 هزار واحد به 70 هزار و 341 واحد رسیده بود اما با آغاز مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در وین، روند حرکتی بازار تغییر کرد و در 20 روز گذشته شاخص از 70 هزار واحد به 73 هزار و 754 واحد رسید که این بزرگترین افزایش شاخص در سال 93 بوده است.
به گفته کارشناسان روند مثبت مذاکرات می تواند تاثیر فراوانی در این بازار داشته باشد. کمرنگ شدن تحریم ها و ایجاد اعتماد در سرمایه گذاران موجب می شود تا بازار سرمایه کشور مورد استقبال بسیار زیادی قرار گیرد.
با اعلام تمدید مجدد مذاکرات ژنو معاملات امروز سهام شاخص بدون نوسان خاصی فقط با کاهش 309 واحدی در رقم 73 هزار و 750 واحد باقی ماند.
* واکنش های مثبت بازار ارز ادامه دار است؟
با واکنش های بازار ارز نسبت به اخبار مذاکرات در هفته های اخیر، دو دیدگاه نسبت به واکنش این بازار به تمدید مذاکرات مطرح شد. گروهی بر این باورند که بازار واکنشی خنثی و گروهی دیگر معتقدند که این تصمیم، نوساناتی در بازار ارز را به همراه خواهد داشت.
در هفته گذشته امید به حصول نتیجه نهایی موجب شد تا دلار هفته را با قیمت 3 هزار و 115 تومان آغاز کند اما عدم توافق نهایی و تمدید مذاکرات در روز پایانی هفته گذشته، بهای دلار را به 3 هزار و 140 تومان رساند.
اما همان طور که بسیاری از فعالان بازار ارز بیش بینی می کردند قیمت ارز امروز با کاهش همراه بوده و با قیمت 3130 معامله شد.
* تمدید مذاکرات تأثیری بر بازار سکه و طلا ندارد
با آن که دلار نسبتا هفته مثبتی را سپری کرد اما در پایان هفته گذشته، هر سکه طرح جدید با افت یک درصدی مواجه و به قیمت 954 هزار تومان معامله شد. کارشناسان این افت را متاثر از افت شدید طلای جهانی می دانند. حال تعطیلی بازار جهانی طلا در روز جاری باعث می شود تا سکه کاملا متاثر از قیمت دلار حرکت کند.
اما به اعتقاد رییس اتحادیه طلا و جواهر تاخیر چندین نوبته مذاکرات هسته ای موجب شده تا تمدید چهار ماهه توافق ژنو در مذاکرات اخیر نیز تاثیری بر قیمت های بازار طلا و سکه نداشته باشد.
به گفته کشتی آرای تحولات بازارهای جهانی، سیاسی، منطقه ای و تغییرات نرخ بهره آمریکا عواملی هستند که بر قیمت طلا در بازار داخل تاثیر میگذارد.
قیمت سکه تمام بهار آزادی در ابتدای هفته گذشته 964 هزار تومان برآورد شد، اما در پی نوسانات در طول هفته در نهایت بهای آن با کاهش قیمت همراه بود. بهای هر سکه تمام بهار آزادی در روز پایانی هفته گذشته به 956 هزار تومان رسید تا 8 هزار تومان ارزان تر از روز ابتدایی هفته به فروش برسد.
در طول هفته گذشته بهای طلا در بازارهای جهانی از یک هزار و 339 دلار به یک هزار و 297 دلار کاهش یافت تا در میانه های هفته بهای سکه تمام بهار آزادی تا 949 هزار تومان هم پایین بیاید.
در روز پایانی هفته گذشته اما تحولات جهانی موجب شد تا قیمت طلا به یکباره با افزایش مواجه شود و تا یک هزار و 310 دلار در هر اونس افزایش یابد. همین موضوع بهای طلا و سکه را اندکی تقویت کرد تا هفته گذشته سکه بهار آزادی کار خود را با 956 هزار تومان به پایان برساند و در انتظار روزهای هفته جدید باشد.
حال نرخ هر اونس طلای جهانی در روز جاری 1311 دلار، سکه تمام طرح قدیم 950 هزار تومان، سکه تمام طرح جدید 954 هزار تومان، نیم سکه 478 هزار تومان، ربع سکه 270 هزار تومان، سکه یک گرمی 177هزار تومان و یک گرم طلای 18 عیار 97 هزار و 200 تومان اعلام شده است.
* رکود بازار مسکن همچنان ادامه دارد
با ادامه روند رکودی بازار مسکن بسیاری از کارشناسان تحول در این بازار را منوط به نتیجه مذاکرات دانستند. حال با اعلام تمدید توافق ژنو بسیاری از فعالان رکود پیش آمده در این بازار را تا پایان نیمه دوم نیز ادامه دار پیش بینی کرده اند.
محمد علی پور شیرازی، کارشناس مسکن، خروج از رکود را نیازمند سرمایه گذاری های کلان دانست.
وی افزود: به دلیل ریسک بالای سرمایه گذاری در این بخش به طور معمول سرمایه گذاران تا روشن شدن نتیجه مذاکرات و به ثبات رسیدن وضعیت اقتصادی کشور برای تزریق سرمایه در این بازار دست نگه داشتند.
اول**1368**
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
29/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]