واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: مرغ های سمی در تهران کم خونی را هديه می کنند!
ميزان سرب موجود در گوشت مرغ وارده به تهران 47 درصد بيش از حد مجاز اعلام شده است.
به گزارش آخرین نیوز به نقل از آريا، رئيس کميسيون سلامت محيط زيست و خدمات شهري شوراي اسلامي شهر تهران گفته که مواد پروتئيني که از 10 استان وارد شهر تهران ميشوند آلوده به سموم هستند و در اين راستا ميزان سرب موجود در گوشت مرغ 47 درصد بيش از حد مجاز است.
به گفته رحمت ا... حافظي طي، يک سال و نيم گذشته با پايش مواد پروتئيني به ويژه گوشت مرغ که از 10 استان وارد شهر تهران ميشد،آلودگي اين مواد پروتئيني به سموم تاييد شده است.
البته وي با تاکيد بر اينکه اين واقعيت سالهاست که وجود دارد و مسئله جديدي نيست مي گويد: گوشت مرغي که از 10 استان کشور وارد شهر تهران ميشود ميزان سرب آن حدود 47 درصد بيش از حد استاندارد است.
به گزارش آريا، در سال گذشته نيز حسين صفايي مديرعامل سازمان ميادين ميوه و تره بار وقت شهرداري تهران گزارش عملکرد سازمان ميادين تره بار را به اعضاي شوراي شهر ارائه کرد و در اين گزارش اعلام داشت که بر اساس آخرين بررسيها مرغهايي که در تهران عرضه ميشوند هورموني نيستند ولي داراي 47 درصد سرب و 17 درصد کادميوم هستند.
به گفته وي هر ساله و در هر فصل 6 هزار و 500 نمونه مورد ارزيابي قرار ميگيرد که بر اساس آخرين آزمايشات انجام شده بر روي مرغهاي وارداتي تهران به اين نتيجه رسيديم که ميزان آنتي بيوتيک در مرغها 6 درصد، سرب 47 درصد و کادميوم 17 درصد بوده است. اين درحالي است که مرغ تهران از 10 استان تامين ميشود.
رئيس انجمن جامعه متخصصان داخلي ايران با اشاره به اينکه هشدار سازمان ميادين ميوه و تره بار درباره مرغهاي آلوده به سرب بايد جدي گرفته شود، گفت: مسموميت با آلاينده سرب باعث کمخوني، مشکلات مغز و استخوان و همچنين بيماريهاي عصبي ميشود.
ايرج خسرونيا در اين خصوص اظهار مي کند در صورت صحت اين امر به دليل آنکه مرغ غذاي مکرر مردم شده است بنابر اين ميتواند اين آلودگي براي افراد به خصوص افراد مسن و کودکان باعث مسموميتهاي شديد و خطرناک شود و ميتواند براي سلامتي آحاد جامعه بسيار خطرناک باشد.
البته طولي نکشيد و دکتر ديناورند رئيس سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت در اين خصوص اعلام کرد: «طي هفتههاي اخير موضوع بالا بودن سرب و فلزات مرغهاي عرضه شده در تهران مطرح بود که با بررسيها موجود اين موضوع را تکذيب کرده و عنوان ميکنيم که اين آلودگي در مرغهاي تهران وجود نداشته و فلزات مرغهاي موجود در حد مجاز است.»
به هر حال اين موضوع دوباره تکرار شده و هنوز وزارت بهداشت مانند سال گذشته چيزي اعلام نکرده است ولي آنچه مسلم است اين احتمال وجود دارد و بايد ريشه يابي شود که علت اين آلودگي ها از چه مي تواندباشد.
رسول خضري نماينده مجلس درخصوص آلودگي مرغها به سرب ميگويد: مشکل آلودگي مرغها به سرب از دانه ايي است که به عنوان غذاي اصلي به آنها داده ميشود. دانههاي مورد استفاده آلوده به سرب هستند زيرا با دستگاههاي آغشته به سرب توليد ميشوند. به اين ترتيب گوشت مرغ آلوده به سرب بوده است و با خوردن آن اين ماده سرطانزا وارد بدن انسان ميشود.
البته دکتر آراسب دباغ مقدم، دامپزشک و متخصص صنايع غذايي درخصوص چگونگي جذب سرب به بدن طيورميگويد: سرب معمولا از طريق محيط جذب بدن ميشود و اين آلودگيها معمولا در مرغداريهايي ديده ميشود که در کنار بزرگراهها، فاضلابهاي صنعتي و کارخانجات احداث شدهاند. مثلا فاضلابي که از کارخانههاي رنگسازي وارد محيط ميشود داراي مقادير بالايي آلودگي فلزات سنگين است و مرغها با آشاميدن آب حاصل از اين فاضلابها به سرب و ديگر فلزات سنگين آلوده ميشوند.به گفته وي لولههاي سربي داخل زمين نيز يکي از منابع آلودهکنندهاي هستند که با آبهاي زير زميني در تماس هستند و از جمله مواردي هستند که آلودگيهاي سربي آب را رقم ميزنند. با اين وجود گياهان و دانههاي خوراکي نيز که در خاکهاي آلوده به سرب ناشي از فعاليت کارخانههاي صنعتي پرورش پيدا کردهاند نيز ميتوانند از جمله راههاي آلودهکردن طيور به فلزات سنگين باشند اما با وجود مشکلاتي که ممکن است دان آلوده براي طيور ايجاد کند، بعيد است مرغداران از دانهاي آلوده براي طيورشان استفاده کنند.
حافظي رئيس کميسيون سلامت محيط زيست و خدمات شهري شوراي اسلامي شهر تهران با اشاره به اينکه کميسيون سلامت براي نخستين بار در دور چهارم شوراي اسلامي شهر تهران تاسيس شده است، تاکيد مي کند : شوراي دور چهارم نسبت به اين گزارشات حساسيت نشان داده و همچنين کميسيون سلامت هم در خصوص اين موضوع وظيفه خود ميداند که اين موضوع را رصد کند.
حافظي با اشاره به تشکيل شوراي راهبردي براي بررسي اين موضوع گفت: شوراي راهبردي با حضور کارشناسان جهاد کشاورزي، وزارت بهداشت، موسسه استاندارد، اداره کل دامپزشکي و شوراي راهبردي پايش مواد غذايي تشکيل و به کميتههاي متعددي تقسيم شده است تا راهکارهاي مناسبي را براي مداخله و تضمين سلامت مواد غذايي که در اختيار مردم قرار مي گيرد، ارائه دهد.
وي ادامه داد: از تشکيل شوراي راهبردي 2 هفته ميگذرد و مقابله با آلودگي مواد پروتئيني در دستور کار اين شورا قرار دارد.
حافظي خاطرنشان کرد: در حوزه ميوهها و آلودگي آنها به سموم و فلزات سنگين نخستين گام در اين زمينه شستشوي دقيق ميوهها است که حدود 90 درصد ميتواند سموم و آلودگي موجود را از بين ببرد.
به هر حال تکرار اين خبر طي دو سال متوالي بي دليل نبوده و بايد ابعاد وزاواياي مختلف ان بررسي شود و مسئولان بهداشتي نيز بايستي تکليف ماجرا را به طور کامل روشن کنند و فقط به تکذيب خبر بسنده نکنند وبا پيگيري آن علت اصلي طرح موضوع را يافته و به رفع آن بپردازند و مردم را از نگراني و شبهات پيرامون اين مسئله مطمئن سازند.
یکشنبه, 29 تیر 1393 ساعت 14:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]