تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844586771




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تولید نانوذرات سلولزی با استفاده از الیاف پنبه ضایعاتی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیسبوک تویتر Google+ Cloob تولید نانوذرات سلولزی با استفاده از الیاف پنبه ضایعاتی تهران-ایرنا-محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از دو فرایند دوست دار محیط زیست، موفق به تولید نانوذرات سلولزی شدند.


به گزارش ایرنا، با استفاده از ضایعات صنعت نساجی، نانوذرات ارزشمندی تهیه شده که کاربردهای بسیار زیادی در صنایع مختلف دارند.
نانوذرات سلولزی علاوه بر زیست تخریب پذیری و داشتن قابلیت تجدید و بازیابی، ارزان و سبک بوده و خواص مکانیکی بسیار مطلوبی دارند. از این رو، پتانسیل بالایی برای کاربرد در صنایع داروسازی، غذایی، محصولات آرایشی بهداشتی، تولید کاغذ و ساخت کامپوزیت ها نشان می دهند.
دکتر طیبه فتاحی می آبادی، دانش آموخته دکتری مهندسی نساجی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، درخصوص برتری روش مورد استفاده در این تحقیق نسبت به روش های متداول گفت: «در این پروژه، با استفاده از فرایند هیدرولیز آنزیمی و نیز عملیات فراصوت، نانوذرات سلولزی با ساختاری کروی از الیاف پنبه ضایعاتی تهیه گردیده است.
در اکثر پژوهش های صورت گرفته برای تهیه نانوذرات سلولزی، از روش هیدرولیز اسیدی استفاده شده است. این روش مطابق با معیارهای زیست محیطی نیست و محصولات جانبی ناخواسته ای نیز بر جای می گذارد.
در این کار از روش هیدرولیز آنزیمی استفاده شده که تولید نانوذرات را در شرایط ملایم و بدون مشکلات زیست محیطی انجام می دهد و نیاز به تجهیزات خاصی ندارد.
علاوه بر آن، عملیات فراصوت نیز با یک انرژی کم و در مدت زمانی کوتاه استفاده شده که موجب می شود تولید نانوذرات سلولزی با این روش از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشد.»
نتایج این تحقیقات نشان می دهد که در پی فرایند هیدرولیز آنزیمی و عملیات فراصوت، نانوذراتی با اندازه کمتر از 100 نانومتر تولید می شود.
همچنین بر اساس نتایج آزمون های XRD و FTIR، نانوذرات حاصل همانند الیاف اولیه دارای ساختار بلوری سلولز Iβ بوده و درصد بلورینگی آن ها تغییر قابل توجهی نکرده است.
ساختار بلوری سلولز Iβ یکی از انواع ساختارهای بلوری در منابع سلولزی است که خواص مکانیکی مناسب را سبب می شود. از طرفی نانوذرات تولید شده از الگوی تخریب یکسانی در مقایسه با الیاف اولیه برخوردارند.
در تولید این نانوذرات، اجزای مختلف آنزیم سلولاز به زنجیرهای سلولزی متصل شده و شروع به هیدرولیز نواحی کریستالی و آمورف می کنند.
با ادامه عملیات هیدرولیز، ذراتی با اندازه متوسط 520 نانومتر حاصل می شود. سپس انرژی فراصوت، الیاف هیدرولیز شده را به نانوذراتی در ابعاد حدود 70 نانومتر تبدیل می کند.
فتاحی به ادامه این تحقیقات و نتایج آن نیز اشاره کرد و افزود: «پس از آماده سازی نانوذرات، برای اطمینان از کارایی بالای آن ها و قابلیت استفاده در تولید نانوکامپوزیت ها، از یک زمینه پلی یورتانی استفاده شد.
بدین ترتیب که نانوذرات تولید شده در زمینه پلیمر پلی یورتان قرار گرفتند و خواص نانوکامپوزیت های حاصل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله حاکی از این است که این نانوذرات ارزان قیمت، موجب بهبود قابل توجهی در خواص پلیمر پلی یورتان به خصوص خواص مکانیکی آن می شوند.»
نتایج این کار تحقیقاتی و نحوه تولید این نانوذرات، با عنوان «تولید نانوذرات سلولزی از ضایعات صنعت نساجی» و در اداره ثبت اختراعات نیز به ثبت رسیده است.
همچنین یکی از نتایج این تحقیقات که با تلاش دکتر طیبه فتاحی می آبادی، دکتر فاطمه داداشیان و دکتر گیتی میر محمد صادقی-اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر- و مهندس حمید ابراهیمی زنجانی اصل-کارشناسی ارشد مهندسی نساجی و رئیس مهندسی صنعتی کارخانه فرش سهند- صورت گرفته است، در مجله Powder Technology (جلد 261، ماه جولای، سال 2014، صفحات 232 تا 240) منتشر شده است.
علمی**1497**1440

انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:

[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین





29/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن