واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > لرستان مهر گزارش می دهد؛
افت فشار آب صدای حاشیه نشینان خطوط انتقال نفت را درآورد/ تجربه کم آبی در گرمای 50 درجه
پلدختر - خبرگزاری مهر: کمبود و افت فشار آب آشامیدنی صدای اهالی روستاهای حاشیه خطوط انتقال نفت را در گرمای 50 درجه پلدختر درآورده است تا علت این موضوع قرارگیری روستای جلگه خلج در انتهای خط آبرسانی و همچنین مشکل انحنای لوله آب روستا بر اثر فعالیتهای جاده سازی اعلام شود.
به گزارش خبرنگار مهر ، قطع و افت فشار آب آشامیدنی در فصل تابستان اهالی روستای جلگه خلج از توابع شهرستان پلدختر را کلافه و به ستوه آورده است تا خبرنگار مهر برای اطلاع از کم و کیف ماجرا به روستا رفته و پای درد دل عده ای از اهالی روستای جلگه خلج بنشیند. یکی از اهالی روستا در این رابطه به مهر گفت: روزانه شاهد قطعی آب آشامیدنی هستیم که این موضوع نه تنها اهالی را کلافه کرده بلکه برای حیوانات نیز مشکل ساز شده است. فرج کرموند افزود: افت فشار آب آشامیدنی باعث نگرانی مردم شده و بسیاری از فعالیت ها و معیشت مردم با مشکل مواجه شده و شرایط بسیار نامناسبی را برای اهالی ایجاد کرده است. یک خانم خانه دار ساکن روستای جلگه خلج پلدختر گفت: تجربه یک روز بدون آب خیلی سخت است چه رسد به روزی که این وضعیت به سریال تکراری و به میهمان ناخوانده تبدیل شود تمام کارهای زندگی عقب می افتد و زندگی بدون آب واقعا خیلی سخت و دشوار است. قمر سجادی افزود: طولانی شدن مدت زمان قطعی آب آشامیدنی و جمعیت بالای روستا و شدت گرما مسائلی است که مردم با آن دست به گریبان هستند.
وی گفت: کسانی که خودرو دارند و یا موتور سیکلت با ظرف های 20 لیتری آب را از چشمه روستا حمل می کنند و آنانی که ماشین و وسیله ندارند باید به رودخانه کشکان بروند و از آب گل آلوده آن استفاده کنند. محمد علی قنبری یکی دیگر از اهالی روستای جلگه خلج از قطعی و افت مکرر آب آشامیدنی ابراز نارضایتی و گلایه کرده و با اعتراض به خبرنگار مهر افزود: کمبود شدید آب اهالی روستا را در سختی و تنگنا قرار داده است. یکی از مردم روستای جلگه خلج گفت: با توجه به گرمسیری بودن شهرستان که گرمای آن از 50 درجه بیشتر است افت فشار آب آشامیدنی برای مردم مشکل ساز شده است. وی از مسئولان و متولیان مربوطه خواستار چاره اندیشی و رفع مشکل در این زمینه شد. یک معلم ساکن روستای جلگه خلج گفت: از قطعی آب آشامیدنی خود و خانواده ام به شدت تحت فشار و نگرانی هستیم و چنانچه مسئولان مربوطه چاره ای و تدبری نیندیشند ممکن است این مشکل در آینده به بحران تبدیل شود. رئیس شورای روستای جلگه خلج در گفتگو با مهر مدعی است که به علت استفاده باغات بالا دستی منطقه زیودار تا جلگه خلج، آب آشامیدنی این روستا از صبح تا ساعت 12 شب به صورت متناوب قطع می شود. مهدی عالی جودکی افزود: خانواده ها مجبورند که از ساعت 12 شب به بعد اقدام به ذخیره سازی آب آشامیدنی کنند.
وی گفت: از خرداد ماه سال جاری تا کنون اهالی روستا آب آشامیدنی ندارند در صورتی که مخزن آب آشامیدنی روستای بالا دستی به علت پر شدن مخزن آب آن سرازیر و هدر می رود. جودکی افزود: با توجه به این که شرکت نفت خسارت سنگینی به کشت و کار و زمین های کشاورزی و آب آشامیدنی این روستا را آلوده به نفت کرده بود مجتمع آبرسانی کوثر برای روستای جلگه خلج احداث شد اما این پروژه به نام ما و به کام دیگران بوده است. رئیس شورای روستای جلگه خلج گفت: روستاهای جلگه خلج علیا و سفلی در ماه مبارک رمضان به علت نبود آب آشامیدنی مشکلاتشان مضاعف شده است. وی افزود: مدت دو سال است که مشکلات را از طریق دهیار و شورای روستا به مسئولان استان و شهرستان منعکس کرده ایم ولی متاسفانه تا کنون اقدامی در راستای رفع مشکل صورت نگرفته است و اظهار می دارند بودجه و اعتباری برای احداث خط مستقل انتقال آب وجود ندارد. دهیار روستای جلگه خلج سفلی نیز به خبرنگار مهر گفت: نمی دانیم فریاد اهالی روستا را به چه کسی بگویم ، قطعی آب آشامیدنی و افت شدید فشار آن صدای مردم را درآورده است. اسماعیل سلیمانی با بیان اینکه خط انتقال آب روستای جلگه خلج باید از مابقی روستاها جدا باشد، عنوان کرد: به رغم پیگیریهای صورت گرفته برای تکمیل مجتمع آبرسانی کوثر و رهایی از معضل آب نفتی در حال حاضر با توجه به قرارگیری در انتهای خط انتقال آب با مشکل افت فشار آب مواجه هستیم.
مدیر شعبه آب و فاضلاب روستایی شهرستان پلدختر نیز به خبرنگار مهر گفت: آب آشامیدنی اهالی 32 روستای این شهرستان از مجتمع آبرسانی کوثر تامین می شود و روستای جلگه خلج از توابع پلدختر آخرین روستایی است که آب آشامیدنی آن از این مجتمع تامین می شود. حمید بهاروند افزود: بنابر این به علت این که روستای جلگه خلج آخرین روستای زیر پوشش مجتمع آبرسانی کوثر است، آب آشامیدنی این روستا با افت فشار مواجه می شود. وی گفت: اهالی روستا خواستار تفکیک لوله آب آشامیدنی هستند که برای جدایی خط انتقال آب به طول سه کیلومتر به اعتبار چهار میلیارد ریال است که مساعدت مسئولان استان لرستان را طلب می کند. وی همچنین به مشکل ایجاد شده توسط اداره راه برای خط انتقال آب روستا افزود: اداره راه و شهرسازی مبادرت به چهار خطه کردن محور پلدختر - خرم آباد کرده که عملیات راه سازی لوله آب آشامیدنی را 500 متر زیر جاده کشانده و موجب خم شدن لوله شده است که به نظر می رسد این موضوع روی افت فشار آب روستا بی تاثیر نباشد.
بهاروند ادامه داد: در صورت بروز هر گونه مشکلی در مسیر این جاده آب شرب روستای جلگه خلج پلدختر به طور کامل قطع خواهد شد. وی تصریح کرد: بیشتر اهالی روستای جلگه خلج از انشعاب غیر مجاز استفاده می کنند که باید خود روستائیان نیز برای ارائه خدمات مطلوب تر مشارکت داشته باشند. مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان لرستان نیز در گفتگو با مهر با رد مشکل قطعی آب در این روستا، اظهار داشت: روستای جلگه خلج در حال حاضر با مشکل افت فشار آب مواجه است که به نظر می رسد علت این موضوع انحنای ایجاد شده در خط انتقال آب روستا به وسیله جاده ایجاد شده در مسیر است. علیرضا کاکاوند از پیگیری این مشکل خبر داد و بیان داشت: در حال حاضر با توجه به خاکریزی صورت گرفته روی لوله آب روستا نگرانی در زمینه شکستگی لوله وجود دارد که در حال بررسی این موضوع هستیم. وی تصریح کرد: در صورتیکه برای خط انتقال آب مشکلی به وجود آمده باشد نسبت به تعویض خط در اسرع وقت اقدام خواهیم کرد.
۱۳۹۳/۴/۲۹ - ۱۲:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]