واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ تير ۱۳۹۳ (۱۱:۱۰ق.ظ)
پژوهش ها در شهرداري تهران ساماندهي مي شوند/ استخراج 106 عنوان پژوهش از برنامه ۵ ساله دوم رئيس شوراي اسلامي شهر تهران گفت: برنامه پنج ساله شهرداري تهران وظايفي را پيشبيني کرده که تحقق آنها نياز به تحقيق و پژوهش دارد و اين امر بايد بطور خاص در داخل مرکز مطالعات و برنامهريزي شهر تهران انجام شود.
به گزارش خبرگزاري موج، احمد مسجد جامعي در نخستين جلسه کميته تبصره ۲۰ قانون بودجه شهرداري تهران که در مرکز مطالعات و برنامهريزي شهر تهران برگزار شد، با بيان مطلب فوق افزود: شوراي اسلامي شهر تهران از مرکز مطالعات و برنامهريزي شهر تهران اين انتظار را دارد که در جهت تقويت مناسبات شهري و حل مسائل و مشکلات شهروندان اقدامات موثري را در دستور کار خود قرار دهد.
وي با اشاره به اينکه در نخستين جلسه کميته تبصره ۲۰ بحثهاي کلاني مطرح شد که اميدوارم اجرايي شود، ادامه داد: پژوهشها به دو دسته بنيادي و کاربردي تقسيم مي شود که. بايد اين دو را تفکيک کرد و در موارد کاربردي مرکز به عنوان ناظر و متولي و در موارد راهبردي، خود به عنوان متصدي و مجري ايفاي نقش نمايد.
در اين جلسه همچنين عليرضا دبير، رئيس کميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر از مرکز مطالعات و برنامهريزي شهر تهران خواست براي بودجه سال ۹۴ پيوست مطالعاتي تهيه کند و پروژههاي مطالعاتي سال ۹۴ را در سال جاري به تصويب برساند.
دبير تصريح کرد: مرکز مطالعات و برنامهريزي شهر تهران در واقع اتاق فکر شهر تهران است و در مديريت شهري هم جايگاه مهمي دارد و رئيس مرکز هم در شورايعالي برنامه ۵ ساله و اتاق پايش شهرداري تهران نيز عضو است. به همين دليل انتظار شوراي شهر از اين مرکز بسيار زياد است.
وي با اشاره به اهميت مطالعات مربوط به طرح جامع و تفصيلي و نتايج اجراي آنها، بيان داشت: اصل تبصره ۲۰ براي قدرتمند کردن و مرکزيت دادن به مرکز مطالعات براي هماهنگي و نظارت بر امور پژوهشي شهرداري و شوراي شهر است و اين جلسات بايد با قدرت انجام شود تا خروجي مفيدي داشته باشد.
رئيس کميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر خاطر نشان کرد: مرکز مطالعات بايد با معاونتهاي شهرداري تهران ارتباط نزديکي داشته باشد و در راستاي اهداف برنامه ۵ ساله دوم شهرداري تهران با همکاري حوزههاي تخصصي، پروژههاي مطالعاتي را تعريف و اجرا کند.
صلاحي، معاون برنامهريزي توسعه شهري و امور شوراي شهرداري تهران نيز در اين جلسه با بيان اينکه تبصره ۲۰ طرحهاي پژوهشي و مطالعاتي يک سال را بررسي مي کند،گفت: مطالعه زيرساخت علمي هر پروژهاي است، زيرا همانگونه که هر پروژه زير ساخت فني و مهندسي دارد حتما زير ساخت علمي نيز بايد داشته باشد.
وي اظهار کرد: معاونتها و سازمانهاي مختلف شهرداري تهران طي يک برنامه پنج ساله ۳۰ الي ۴۰ پروژه مطالعاتي را در دستور کار خود قرار ميدهد که بر اساس تبصره ۲۰ اولويتبندي آنها در سالهاي آينده مورد بحث و بررسي قرار ميگيرد.
معاون برنامهريزي توسعه شهري و امور شوراي شهرداري تهران خاطرنشان کرد: کارهاي پژوهشي و مطالعاتي مهم است و هر جايي که بدون کار مطالعاتي پروژهاي در کشور انجام دادهايم به استفاده بهينه صددر صد نرسيده است . لذا اميدوارم که بتوانيم جلسات مستمري را در خصوص تبصره ۲۰ شاهد باشيم.
بابک نگاهداري رئيس مرکز مطالعات و برنامهريزي شهر تهران نيز در اين جلسه با بيان اينکه اين کميته با هدف هماهنگي مديريتي در حوزه پژوهشهاي انجام شده در بخشهاي مختلف شهرداري تشکيل مي شود، اظهار کرد: اميدوارم با ادامه روند تشکيل اين جلسات از اتلاف منابع، همپوشانيها و موازي کاريها جلوگيري شود.
وي افزود: هدف ما اين است که بتوانيم مديريت يکپارچه و هماهنگي را در حوزه پژوهشي در شهرداري تهران دنبال کنيم و با راه اندازي سامانه پژوهشيار در شهرداري تهران بانک اطلاعات پژوهشي شهر تهران و کلان شهرها را ايجاد نماييم.
دبير کميته تبصره ۲۰، هدف مرکز مطالعات و برنامهريزي شهر تهران را ساماندهي پژوهشها در شهرداري تهران دانست و توضيح داد: تا کنون ۱۰۶ عنوان پژوهش را از برنامه ۵ ساله دوم استخراج کردهايم و از ساير پيشنهادات در اين راستا نيز استقبال ميکنيم.
نگاهداري تصريح کرد: رويکرد ما مشارکت با معاونتها و کميسيونهاي شوراست و معتقديم با اين روش پژوهشهاي موثرتري را انجام ميدهيم. همچنين کاربست نتايج پژوهشها از دغدغههاي مهم ما است. کارگروهي هم به منظور پيگيري اين امر تشکيل شده تا مرکز مطالعات نظرات کارشناسان را در خصوص طرحها و لوايح به کميسيونهاي تخصصي شورا انعکاس دهد.
در ابتداي اين جلسه دکتر سفاري مدير طرح و برنامه و سياستگذاري مرکز مطالعات و برنامهريزي شهر تهران نيز گزارشي از فعاليتها و رويکردهاي مرکز ارائه کرد و در خصوص پروژههاي اتمام يافته و در حال انجام مرکز مطالعات و ساير واحدهاي پژوهشي شهرداري تهران طي چند سال اخير توضيحاتي را بيان نمود.
در اين جلسه همچنين نمايندگان و مديران معاونتهاي خدمات شهري، حمل و نقل و ترافيک، فني و عمراني، شهرسازي و معماري، مالي و اقتصاد شهري و برنامهريزي و توسعه هر يک ديدگاههاي خود را در زمينه امور پژوهشي در شهرداري تهران مطرح کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]