واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob یک مقام سفارت آمریکا در فرودگاه اسلام آباد بازداشت شد اسلام آباد - ایرنا - منابع خبری پاکستان گزارش دادند: یک مقام سفارت آمریکا در ˈاسلام آبادˈ روز جمعه به جرم حمل غیرقانونی اسلحه توسط نیروهای امنیتی پاکستان در فرودگاه پایتخت این کشور بازداشت شد.
به گزارش ایرنا، رسانه های پاکستانی به نقل از مسوولان امنیتی فرودگاه اسلام آباد افزودند: ˈویلیام جونزˈ متعلق به ارتش آمریکا و وظیفه آموزش در بخش نظامی سفارت واشنگتن را به عهده دارد.
در این گزارش آمده؛ دیپلمات بازداشت شده آمریکایی که قصد داشت از طریق فرودگاه بین المللی ˈبی نظیر بوتوˈ اسلام آباد عازم ابوظبی و سپس واشنگتن شود امروز پس از اینکه در لابه لای وسایل مسافرتی اش اسلحه کمری ˈام.ام.9ˈ بهمراه خشاب و 15 گلوله کشف شد، توسط نیروهای ویژه محافظ فرودگاه (ASF) متوقف و تحویل مقامات پلیس پاکستان شد.
گزارش شبکه های خبری پاکستان حاکی از بازداشت ویلیام جونز و بازجویی مقامات ارشد پلیس اسلام آباد از وی است.
مقامات پلیس اسلام آباد اعلام کرد: پرونده ای (شکایتی) علیه این دیپلمات آمریکایی به جرم حمل اسلحه غیرمجاز ثبت شده و به گفته برخی از منابع پلیس؛ این دیپلمات آمریکایی با قرار وثیقه شخصی هم اکنون آزاد شده است.
رسانه های پاکستانی بااشاره به اینکه عدم پیروی از قوانین داخلی پاکستان و هنحارهای ملی این کشور از سوی دیپلمات ها و اتباع آمریکایی مقیم به روال عادی تبدیل شده است افزودند: دولت پاکستان نباید اجازه دهد تا إمریکایی ها به پیروی از قواتین مشخص شده بی اعتنایی کنند.
در 15 اردیبهشت امسال (پنجم می2014) ˈجوئل کاکسˈ از عوامل پلیس سازمان تحقیقات فدرال آمریکا است ، در حالیکه از فرودگاه بین المللی ˈجناحˈ کراچی قصد سفر به اسلام آباد را داشت، به دلیل حمل 15 گلوله مربوط به سلاح کمری ˈام.ام.9ˈ و چاقو، شناسایی و بازداشت شد.
پس از آن دادگاه شهر کراچی مرکز ایالت سند در جنوب پاکستان ضمن پذیرفتن قرار وثیقه مامور بازداشت آمریکایی دستور آزادی وی را صادر کرد.
رسانه های پاکستان دراین خصوص گزارش دادند: مقامات آمریکایی اعلام کردند که کاکس از دفتر منطقه ای سازمان تحقیقات فدرال آمریکا در ایالت ˈمیامیˈ به شهر کراچی پاکستان اعزام و هدف از ماموریت وی، آموزش سه ماهه ماموران پلیس پاکستان بود.
بااین حال مقامات پلیس شهر کراچی در گفت وگو با خبرنگاران اعلام کرده بودند که تبعه بازداشت شده آمریکایی در طول جلسات بازجویی هیچ اسناد و مدارکی که بیانگر فعالیت به عنوان مربی و یا آموزش نیروهای پلیس درپاکستان را به بازرسان پاکستانی ارائه نداده است.
منابع خبری نوشتند: معمولا بازداشت اتباع آمریکایی در پاکستان آغازی برای دوران سرد و سراشیبی تند در روابط میان اسلام آباد و واشنگتن محسوب می شود.
روابط دوجانبه پاکستان و آمریکا دوران پرتلاطمی را در سالهای گذشته به ویژه رسوا شدن طرحهای پنهانی واشنگتن در پاکستان پشت سر گذاشت است.
در سالهای اخیر نیز اوج تنشها بین دو کشور در اظهارات مقامات پاکستانی و آمریکایی پس از کشته شدن اسامه بن لادن رییس معدوم گروه تروریستی القاعده در جریان عملیات مخفیانه نیروهای آمریکایی در شهر ایبت آباد در شمال پاکستان، بازداشت عامل جاسوسی سازمان سیا در شهر لاهور، تجاوز بالگردهای آمریکایی به خاک پاکستان و کشتن 24 نظامی پاکستانی، دیده شده است.
شناسایی و بازداشت جاسوسان و عاملان نفوذی سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در مناطق مختلف پاکستان و یا رسوا شدن طرحهای پنهانی واشنگتن در سالهای گذشته در این کشور، همواره باعث ایجاد تنش و فاصله در روابط سیاسی و امنیتی اسلام آباد - واشنگتن شده و حتی مقامات پاکستانی بارها از سوی احزاب سیاسی، مذهبی و اقشار مختلف جامعه این کشور به دلیل عملکرد ضعیف برای جلوگیری از دخالت آمریکاییها در امور داخلی پاکستان مورد سرزنش قرار گرفته اند.
در هفتم بهمن 1389 شمسی (27 ژانویه 2011) نیز ˈریموند دیویسˈ یکی از عوامل سازمان جاسوسی سیای آمریکا به جرم کشتن دو پاکستانی در شهر ˈلاهورˈ مرکز ایالت پنجاب در شرق این کشور به مدت دو ماه بازداشت شد.
در حالی که دیویس توسط نهادهای امنیتی و قضایی پاکستان به جرم کشتن دو غیرنظامی بازداشت شده بود، مقامات آمریکایی مدعی شده بودند که ریموند دیویس از حق مصونیت دیپلماتیک برخوردار بوده و باید فورا آزاد شود و متعاقب آن نیز دادگاه پاکستان با دستور دریافت غرامت از این جاسوس آمریکایی، حکم آزادی وی را صادر کرد.
اختلافات میان پاکستان و آمریکا در خصوص این مساله به حدی رسید که ˈشاه محمود حسین قریشیˈ (نماینده فعلی مجلس ملی وابسته به حزب تحریک انصاف) وزیر وقت امور خارجه، از حزب مردم (حزب پیشین حاکم) حاضر نشد در توافق با آمریکا برای رهایی ریموند دیویس کوتاه بیاید و به همین دلیل استعفا کرد.
تردد مخفیانه عوامل نفوذی جاسوسی آمریکا به شهرهای مختلف پاکستان در حالی صورت می گیرد که مردم این کشور همواره نسبت به دولت و مقامات آمریکا به دلیل حملات مرگبار هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا به مناطق قبایلی در شمال غرب پاکستان خشمگین هستند.
مردم پاکستان به همراهی احزاب مختلف سیاسی و مذهبی این کشور ماهها و سالهای اخیر بارها علیه مواضع تهاجمی آمریکا در قبال مسلمانان، دخالت واشنگتن در امور داخلی پاکستان و عدم توقف حملات پهپادهای آمریکایی دست به تظاهرات گسترده زده و حتی مسیر تردد خودروهای تدارکاتی نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در مناطق مختلف پاکستان را نیز برای مدتی مسدود کرده بودند.
آساق**ش*ا.ر*1547
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
27/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]