واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
11 دلیل برای لبخند زدن
یکی از سادهترین لذتهای زندگی که معمولاً به خاطر خودکار بودن آن دیده نمیشود زمانی است که به کسی لبخند میزنید و او در جواب به شما لبخند میزند. آدمها ممکن است همیشه لبخند بزنند، به ویژه وقتی در جمع هستند، اما لبخند فقط نشاندهنده شادبودن آنها نیست. ما از لبخند برای اهداف خاص اجتماعی استفاده میکنیم؛ زیرا لبخند میتواند پیامهای مختلفی را به دیگران برساند.
در زیر به ۱۰ روشی که میتوان از لبخند برای فرستادن پیام در مورد قابل اعتماد بودن، جذابیت، اجتماعی بودن و ویژگیهای بسیار دیگر در مورد خودمان استفاده کرد، اشاره میکنیم.1 - تشویق دیگران برای اعتماد به شما
در دنیایی که همه فقط به فکر خودشان هستند، واقعاً به چه کسی می توان اعتماد کرد؟ یک نشانه از قابل اعتماد بودن ما، لبخند است. لبخندهای واقعی پیام میفرستد که دیگران میتوانند به ما اعتماد و با ما همکاری کنند. کسانی که لبخند میزنند معمولاً سخاوت و برونگرایی بیشتری دارند.
2 - جلب ملایمت و ارفاق دیگران
وقتی افراد کار بدی انجام میدهند و دستگیر میشوند معمولاً لبخند میزنند. آیا این کار برایشان فایدهای دارد؟ بر اساس تحقیقی که توسط لافرانس LaFrance و هِچ Hecht در ۱۹۹۵ انجام گرفت، میتواند اینطور باشد. ما با کسانی که قانون شکنی کردهاند، اگر بعد از آن لبخند بزنند، با ملایمت و ارفاق بیشتری برخورد میکنیم. مهم نیست که آن لبخند، لبخندی دروغین باشد، لبخندی از روی بیچارگی یا یک لبخند واقعی، همه آنها باعث میشود برای فرد خاطی کمی تحفیف قائل شویم.
3 - رهایی از خطاهای اجتماعی
فراموش کردید به مناسبت سالگرد ازدواجتان برای همسرتان هدیه بخرید؟ اسم یک مشتری مهم را فراموش کردهاید؟ سهواً یک بچه کوچک را لگد زدهاید؟ اگر چنین مواردی برای شما هم پیش آمده باشد، احتمالاً خجالتزده شدهاید.
عملکرد خجالت این است که شما را از مکانهای اجتماعی پرفشار بیرون کند. لبخندهای از روی خجالت با پایین انداختن سر همراه است و خیلی وقتها هم یک خنده کوتاه احمقانه به آن اضافه میکنیم. این کار برای این انجام میشود که باعث شویم فرد مقابل اشتباه سهوی ما را فراموش کند و سریعتر ما را ببخشد؛ بنابراین لبخند از روی خجالت به ما کمک میکند از زندان رها شویم.
4 - در غیر اینصورت احساس بدی پیدا خواهم کرد
گاهی اوقات به این دلیل لبخند میزنیم که هم مودبانه است و هم اینکه بعد از آن احساس بدی پیدا نمیکنیم. مثل زمانی که کسی با اشتیاق در مورد اینکه چطور مقداری پول در جیب یکی از لباسهای قدیمیاش پیدا کرده برایمان حرف میزند. شاید خیلی جای لبخند زدن نداشته باشد اما این کار را میکنید چون مودبانه است.
5 - خندیدن از ته قلب
لبخند زدن راهی برای کاهش فشار ناشی از موقعیت های ناراحتکننده است. روانشناسان به آن فرضیه فیدبک چهره میگویند. حتی وقتی به اجبار لبخند میزنیم برای اینکه کمی روحیهمان را بهتر کند کافیست.
6 - برای درک و بینش بهتر
وقتی عصبی هستیم، توجه ما کمتر میشود. متوجه نمیشویم کنار دستمان چه میگذرد و فقط اتفاقی را که درست روبرویمان میافتد میبینیم. این هم از نظر لفظی و هم استعاری صدق میکند. وقتی مضطرب هستیم یا استرس داریم، متوجه ایدههایی که در گوشههای ذهنمان است نمیشویم. اما برای به دست آوردن درک از یک مشکل، دقیقاً به همین ایدههای پیرامونی نیاز پیدا می کنیم.
7 - برای جذابیت
لبخند خانمها تاثیری جادویی بر همسرشان دارد و تاثیر آن حتی از ارتباط چشمی نیز بالاتر است.
8 - پنهان کردن فکر
روانشناسان در گذشته تصور میکردند یک لبخند واقعی هیچ وقت دروغ نمیگوید. لبخندهای دروغین و مصنوعی فقط دهان را درگیر میکند درحالی که لبخندهای واقعی به چشمها نیز میرسد.
9 - برای پول درآوردن
اقتصاددانان نیز ارزش لبخند را دریافتهاند، اما آیا لبخند میتواند واقعاً برایمان پولساز باشد؟ تید و لوکارد Tidd and Lockard در سال ۱۹۷۶ در تحقیق خود دریافتند مستخدمهایی که لبخند میزنند انعام بیشتری دریافت میکنند.
بطور کلیتر افرادی که در صنایع خدماتی هستند، مثل مهمانداران هواپیما یا آنها که در بخش سرگرمی و مهماننوازی هستند، برای لبخندزدن به مشتریان خود پول میگیرند. اما مراقب باشید. تضاد مداوم بین آنچه واقعاً احساس میشود و آنچه نشان داده میشود میتواند موجب خستگی فرد و فرسودگی شغلی شود.
10 - لبخند بزنید تا دنیا به شما لبخند بزند
یکی از سادهترین لذتهای زندگی که معمولاً به خاطر خودکار بودن آن دیده نمیشود زمانی است که به کسی لبخند میزنید و او در جواب به شما لبخند میزند.
اما همانطور که ممکن است متوجه شده باشید همه آدمها در جواب یک لبخند، لبخند نمیزنند. هینز و توم هاو (Hinsz and Tomhave) در سال ۱۹۹۱ در تحقیق خود بررسی کردند که چه نسبت از افراد لبخند را با لبخند جواب میدهند. نتایج آنها نشان داد که حدود 50 درصد از افراد اینگونه رفتار میکنند. در مقایسه معمولاً هیچکس اخم را با اخم جواب نمیدهد.
11 - لبخند برای طول عمر
اگر هیچکدام از این تحقیقات نتوانست لبخندی روی لبان شما بنشاند این را هم در نظر بگیرید؛ افرادی که زیاد لبخند میزنند معمولاً بیشتر عمر میکنند. در یک تحقیق که روی تصاویر بازیکنان بیسبال در سال ۱۹۵۲ انجام گرفت مشخص شد آنها که لبخند زده بودند تا هفت سال بیشتر از همسانان خود عمر کردهاند.
شاید حالا دلیلی برای لبخندزدن پیدا کرده باشید.
سایت سیمرغ
1393/4/26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]