تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان خوش اخلاقى و از بدبختى انسان بد اخلاقى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827482341




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شب قدر؛ شب بیدارشدن دل نه بیدار ماندن


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شب قدر؛ شب بیدارشدن دل نه بیدار ماندن
يك مدرس حوزه و دانشگاه معتقد است كه در بحث حقیقت شب قدر این مسئله را باید مد نظر داشت که ما با حقیقت شب قدر چه بخواهیم و چه نخواهیم مواجه می شویم اما استفاده کردن یا نکردن از آن در گرو ظرفیتی است که هر فرد برای خودش ایجاد کرده است.


 
جوان آنلاین: مدرس حوزه و دانشگاه و جوان‌آنلاين: حجت الاسلام والمسلمین صادق نصیری در گفت‌وگو با «جوان‌آنلاين» با اشاره به فرارسيدن شب هاي قدر و احياء اظهارداشت: يكي از مهمترين بحث ها در خصوص اين شب، حقيقت شب قدر است كه بايد گفت شب قدر شبي فراتر از بحث زمان و مكان است بلكه شب قدر در عالم ساري و جاري است و به عبارتي ما هستيم كه با اين حقيقت بنابر اين فرمايشات قرآني در سال مواجه مي شويم؛ ما انسان هايي كه اسير مكان و زمان هستيم و از اين جهت محدود هستيم با اين حقيقتی که ما هرساله رو به رو مي شويم و مسئله اي هست كه هر ساله تكرار مي شود و اين مسئله در آيات و روايات به طور واضح آمده و مشخص است.


وي تصريح كرد: در خصوص موضوع حقيقت شب قدر ما بايد توجه داشته باشيم این نیست كه برخي مسائلي نظير حواشی و شبهه بیان می شود، مثلا در کشور ما امروز است اما در کشور دیگرفردا هست یا دیروز بوده است، این مسائل خیلی مهم نیست و تاثیری در این قضیه ندارد بلکه همه ی ما انسان ها در هر نقطه و هر جایی که باشیم حقیقت شب قدر خودش را به ما نشان می دهد و انسان ها به اندازه وسع و اندازه شان با حقیقت شب قدر در واقع انس می گیرند و نزدیک می شوند.  


این مدرس حوزه و دانشگاه افزود: ممکن است برخی هیچ بهره ای نبرند، برخی بهره بیشتری ببرند در حقیقت شب های قدر همچون ابری است که می گذرد در یک زمینی ممکن است هیچ بارشی نداشته باشد امادر سرزمین دیگری برکاتش را جاری کند. پس درباره بحث حقیقت شب قدر این مسئله را باید مد نظر داشت که ما با حقیقت شب قدر بخواهیم نخواهیم مواجه می شویم اما استفاده کردن یا نکردن از آن در گرو ظرفیتی است که هر فرد برای خودش ایجاد کرده است.


حجت الاسلام نصیری با بیان این نکته درباره شب های قدر که چرا این شب ها در میان احتمالاتی قرار داده شده و چرا پنهان است، اظهار کرد: اگر به روایات مراجعه کنیم در می یابیم که شب قدر کی هست اما به هر حال علما و بزرگان برای جمع کردن بین این روایات و احتمالات آمده اند چند شب را از باقی شب ها توجه بیشتری داشته اند البته این که علما می گویم در بین روایات هم وجود دارد که حتی در زمان امام صادق (ع) نیز بنابر آنچه در کتب معتبر آمده است از حضرت می پرسند که شب قدر کدام شب است که حضرات معصومین جواب های متعددی دارند، به طوری که در برخی روایات می فرمایند شب 23 ماه رمضان ات اما در بعضی روایات هم می فرمایند در همه ی این شب ها یعنی 19، 21، 23 و 27 ماه رمضان را تاکید می کنند اما آنچه که مسلم هست در میان شب های قدری که مرسوم است شب بیست و سوم از اهمیت و احتمال بالاتری نسبت به شب های قبل برخوردار است.


به گفته وی، متاسفانه گاهی اوقات می بینیم که شب نوزدهم و بیست و یکم جمعیت مشارکت کننده در برنامه های شب قدر که می تواند به مناسبت شهادت حضرت علی (ع) نیز باشد، جمعیت خوبی است اما شب بیست و سوم گاهی اوقات مورد توجه قرار نمی گیرد و افراد این شب را که احتمال قدر بودنش از دو شب دیگر بیشتر است از دست می دهند.   


مدیر مرکز فقه و رسانه اطلس در خصوص اعمال شب قدر نیز بیان داشت: اعمالی که در کتب ادعیه و آداب شب قدر آمده است، به صورت عمومی است که در کتاب شریف مفاتیح الجنان بیان شده که علاقمندان می توانند به آن مراجعه کنند اما یک نکته که هم در این کتاب و نیز در کتب دیگر نیز آمده است بحث مذاکرات و مباحثات علمی مطرح شده است که به هر حال گفتگو و انواع مباحث علمی اعتقادی و نوع مطالعات علمی که جز عقاید است همچون خداشناسی، هستی شناسی، انسان شناسی و سایر مباحث اعتقادی که انسان ها با آن درگیر هستند، توصیه شده است به طوری که در این شب ها بسیار بر این موضوعات اهمیت بدهند.


حجت الاسلام نصیری ادامه داد: اگر عالمی می شناسند حضوری خدمتش برسیم یا در مساجد و هیات از سخنرانی ها بهره ببریم تا مباحثی در خصوص مسئله سبک زندگی، و اینکه در چه نقطه ای قرار داریم و آن اهداف و مسیرهای اصلی زندگی و اعتقاداتمان را یک بازنگری دوباره کنیم، حتی سخنرانی هایی که احیانا از رسانه ها پخش می شود را از دست ندهیم چرا که همه ی این ها مصداق مباحث علمی و اعتقادی است؛ همچنین حلقه های معرفتی یا گفتگوها و پرسش هایی که می توان از اهالی علم داشت را در این روزها و شب ها از دست ندهیم.


این مدرس حوزه و دانشگاه افزود: بناببراین در این شب های مهم مباحث فکری و اعتقادی را فراموش نکنیم به طوری که تفکر در این شب ها در احادیث نیز امده است و در توصیه به برخی از افراد نیز می گویم که تفکر گره هایی را باز می کند و افق های جدیدی را به روی انسان می گشاید که می تواند مسیر زندگی انسان را تغییر دهد. همان طور که در تاریخ افراد بسیاری را می بینیم که در اثر فکر کردن و اندیشیدن مسیرهای پرپیچ و خم اشتباهی را که آمده اند دانستند که اشتباه است و مسیرهای صحیح را انتخاب کردند تا باقی مانده عمرشان را با تفکر درست و عمل صالح طی کنند بنابراین اهمیت گفتگو و نشستن در جلسات این است که فکر انسان را تحریک می کند و انسان در خودش یک بازنگری می کند.


وی با اشاره به اینکه واقعا باید دید آیا کارهایی که انجام می دهیم و رویه هایی که برگزیده ایم صحیح است یا خیر، عنوان کرد: اگر انسان فکر کند و یک مورد را هم بتواند اصلاح کند خودش یک گام به جلو است و می توان گفت که این فرد شب قدر را به اندازه خودش درک کرده است. به هر حال من نمی خواهم اعمال دیگر را کم جلوه دهم اما اینکه می بینیم فردی از اول شب تا آخر شب فقط کتاب دعا دستش بگیرد و بخواند یا فقط نماز بخواند این امر اگرچه خوب است اما این را هم مد نظر داشته باشیم که تفکر، گفتگو و اندیشه و مباحث اعتقادی مسیر را درست می کند و از برآیند مفاهیم دینی بر می آید که اعتقاد صحیح است که باعث می شود حتی اعمال برکت و مقبولیت خود را پیدا کند.


مدیر مرکز فقه و رسانه اطلس درباره بحث ادعیه نیز به یک جمله از شهید مطهری اشاره کرد و گفت: ما واقعا بیاییم دعاها را فقط نخوانیم بلکه دعاهای رسیده از ائمه معصومین علیهم السلام را مطالعه کنیم، مطالعه در همه ی ادعیه که گنج های فوق العاده ای هستند، بهترین خوراک برای اندیشیدن است و اینکه می گوییم تفکر کنیم یکی از مایه های تفکر همین مطالعه در ادعیه است چرا که در آن چقدر از معارف ناب و عمیق در گنجینه ادعیه وجود دارد و ما فقط باید تلاش کنیم با یک مقدار فکرکردن، دقت کردن و پیدا کردن خودمان در میان این معارف راه درست و چشم انداز صحیح را برای خودمان ترسیم کنیم بنابراین این حجم گرایی که گاهی متاسفانه دامن برخی افراد و حتی محافل را می گیرد، مطلب پسندیده ای نیست به طوری که بزرگان نیز در این باره تذکر داده اند.


حجت الاسلام نصیری عنوان کرد: گاهی بسیاری از دعاها به صورت حجمی خوانده می شود اما فرصت تفکر را از انسان می گیرد و حتی برخی از محافل که متولی برنامه های مذهبی هستند نیز گریبانگیر این موضوع شده اند بنابراین این تلاش باید شود که به سمت دقت کردن در اذکار و ادعیه ای که در این شب ها خوانده می شود برویم و این مسئله مهم باشد، چه اشکالی دارد که در برخی محافل بعضی دعاها خوانده نشود اما آن میزانی که خوانده می شود توسط یک عالم یا مداحی که در اشاره نکته ها متسلط است، اهمیت بیشتری به آن داده شود.
   
 
 
 



منبع : جوان آنلاين



تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن