تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):روزه سپرى است از آفت هاى دنيا و پرده اى است از عذاب آخرت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827128818




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قوه قضاييه موظف است فراجناحي، با متانت و بر اساس قانون عمل کند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۵ تير ۱۳۹۳ (۱۷:۲۳ب.ظ)
آيت الله آملي لاريجاني قوه قضاييه موظف است فراجناحي، با متانت و بر اساس قانون عمل کند رئيس قوه قضاييه تأکيد کرد انتقاد «صحيح، سازنده، معنادار و منطبق با موازين قانوني» به نفع دستگاه قضايي است و چنين انتقادي مورد استقبال مسئولان عالي اين دستگاه که همواره در فکر بهبود عملکرد آن هستند، قرار مي‌گيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، آيت الله صادق آملي لاريجاني در جلسه امروز مسئولان عالي قضايي با بيان اينکه گاهي ميان انتقاد و افترا و تهمت خلط مي‌شود افزود: برخي انتقادها از روي جهل و ناآشنايي با امور حقوقي و قضايي مطرح مي‌شود.
رئيس دستگاه قضا هجمه‌هايي که عليه قوه قضاييه صورت مي‌گيرد را به دو دسته هجمه هاي ضدانقلاب و دلسوزان ناآگاه‌ تقسيم کرد و درباره گروه نخست تصريح کرد: هجمه هاي ضدانقلاب در داخل و خارج از کشور قابل اعتنا نيست چون آنان با اصل نظام مخالفند و از آنجا که قوه قضاييه در پيشاني نظام قرار دارد و در صيانت از آن به وظايف خود در برابر فتنه‌گران عمل مي‌کند، مورد حمله اين عده واقع مي‌شود.
آيت الله آملي لاريجاني در اين باره با يادآوري عملکرد قوه قضاييه در برخورد با عوامل فتنه در ماجراي 18 تير 78 و انتخابات رياست جمهوري 88 افزود: طبيعي است کشورهايي که در آن حوادث و عوامل وابسته به آن طمع به براندازي نظام داشتند، عوامل کشتار کودکان در غزه را نبينند اما به قوه قضاييه جمهوري اسلامي ايران که مي‌گويد در برابر قتل، بايد حق قصاص وجود داشته باشد، هجمه حقوق بشري مي کنند.
رئيس قوه قضاييه در ادامه با بيان برخي مصاديق به پاره اي از اين انتقادات پرداخت که «گاهي البته از سوي دلسوزان اما از روي جهالت» مطرح مي‌شود و در اين باره گفت: فهم اقدامات قضايي به اطلاع از موازين قانوني و دانش فقهي و حقوقي و ملاحظه محتويات پرونده نياز دارد اما گاهي ديده مي‌شود که تفاوت مختومه شدن يک پرونده بر اساس ايرادي شکلي مانند مشمول مرور زمان شدن و مختومه شدن بر اساس صدور حکم تبرئه را تشخيص نمي‌دهند و همين ناآگاهي سبب جوسازي عليه قوه قضاييه مي‌شود.
آيت الله آملي لاريجاني با تاکيد مجدد بر اينکه ميان نقد و تهمت و افترا تفاوت وجود دارد، ادعاي برخي از افرادي که گفته اند قوه قضاييه براي منتقدان خود پرونده درست مي‌کند را از مصاديق افترا به دستگاه قضايي دانست.
رئيس دستگاه قضا همچنين به برخي از اظهارنظرها درباره رسيدگي به پرونده فساد سه هزار ميليارد توماني اشاره کرد و گفت: با وجود آنکه دستگاه قضايي با شجاعت و صلابت به اين پرونده رسيدگي کرد، برخي از کساني که نه از تمکن فقهي، حقوقي و قضايي برخوردارند و نه دسترسي به پرونده دارند، رسيدگي هاي قضايي را زير سوال برده‌اند.
به گزارش روابط عمومي قوه قضاييه، آيت الله آملي لاريجاني چنين اظهارنظرهايي را که با برخي « عناوين مجرمانه » از جمله افترا و تهمت همراه است از مصاديق نقد سالم ندانست وافزود: اين چه نوع قضاوت و نقدي است که حقوق دست اندرکاران يک قوه را تضييع مي‌کند؟ اين در حالي است که تضييع عامدانه حقوق ديگران خود جرم به شمار مي‌رود.
رئيس قوه قضاييه خطاب به دلسوزان نظام و انقلاب که گاه به دليل بي اطلاعي نسبت خلاف به قوه قضاييه مي‌دهند گفت: توهين و تخريب دستگاه قضايي به نفع هيچ کس نيست و در هيچ جاي دنيا نيز پذيرفته نمي‌شود، قوه قضاييه بايد مقتدر باشد تا بتواند از حقوق مظلومان دفاع کند.
آيت الله آملي لاريجاني با بيان اينکه « امنيت کشور مرهون تلاش قضات شريف و دست اندرکاران دستگاه قضايي کشور است»، از دلسوزان کشور و نظام خواست که با تشويق عملکرد قانوني مراجع قضايي، قضات را به ادامه فعاليت خود دلگرم کنند.
رئيس دستگاه قضا با تاکيد بر اينکه قوه قضاييه با «نسبت هاي ناروا» رويکرد و مسير «درست» خود را کنار نمي‌گذارد،گفت: برخي از دلسوزان نيز درباره تعدادي از پرونده ها توصيه‌هايي را مطرح مي‌کنند اما بايد دانست که قوه قضاييه موظف است فراجناحي، با متانت و بر اساس قانون عمل کند و در عين اذعان به پاره‌اي نقايص و کاستي‌ها در قوه قضاييه، بايد اذعان هم کرد که روند کلي امور قابل قبول و متکي بر رعايت قانون است.
آيت الله آملي لاريجاني اضافه کرد: انتقاد سازنده نسبت به قوه قضاييه از موارد فوق خارج است و بهترين وسيله براي اصلاح و تکامل دستگاه قضايي است و همه ما موظفيم هم به انتقادات سازنده گوش فرا دهيم و هم از منتقدين تشکر کنيم.
آيت الله آملي لاريجاني در بخش ديگري از سخنانش به جنايت هاي رژيم صهيونيستي در بمباران غزه اشاره کرد و با بيان اينکه جهان اسلام اين روزها «ماتم زده» است، گفت: جنايتي که به دست صهيونيست ها در غزه رقم مي‌خورد، ابراز آن چيزي است که اين رژيم از ابتدا در باطن خود داشت. اهداف کشورهاي حامي صهيونيست‌ها در منطقه نيز که اين غده سرطاني را ايجاد و حمايت کردند، با اين اتفاقات آشکارتر مي‌شود.
رئيس قوه قضاييه «جنايت عليه کودکان بي‌گناه» در بمباران غزه و «هجوم وحشيانه و شبانه» به مردان و زنان را محکوم کرد و آن را مصداق کامل «جنايت عليه بشريت» خواند.
آيت الله آملي لاريجاني با توجه به « ثروت عظيم و امکانات فراوان جهان اسلام» افزود: اگر کشورهاي جهان اسلام با يکديگر همسو مي‌شدند، در مسير امر الهي قرار مي‌گرفتند و شماري از آنان با تجاوزگران همکاري نمي‌کردند، وضع امروز منطقه به اين شکل نبود اما چه کنيم که برخي از کشورهاي اسلامي در قضيه فلسطين با دشمنان اسلام همسو مي‌شوند و يا در عراق، گروه هاي تکفيري و سلفي را حمايت و تحريک مي‌کنند که به جان مسلمانان بيافتند.
رئيس دستگاه قضا با ابراز تأسف از اينکه جمعيت بيش از يک ميلياردي مسلمانان مورد تعدي قرار مي‌گيرد اظهار کرد: حوادث فلسطين آشکار مي‌کند که کشورهاي استعماري از ايجاد اين غده سرطاني و حمايت از آن چه اهدافي را دنبال مي‌کنند. به قضاياي عراق نيز بايد از همين منظر نگاه کرد زيرا داعش گروهي نيست که نحوه به وجود آمدنش ارزش عملياتي چنداني داشته باشد بلکه پشت پرده آنان توطئه تفرقه اندازي استعمار بااهميت‌تر است.
آيت الله آملي لاريجاني راهکار حل اين معضل ها را وحدت جهاني کشورهاي اسلامي برشمرد و تأکيد کرد: سازمان‌ها و نهادهاي اسلامي از جمله سازمان کنفرانس اسلامي که با هدف ايجاد وحدت و همسويي ميان کشورهاي اسلامي به وجود آمده اند بايد وارد عمل شوند و اجازه ندهند جهان اسلام شاهد مصيبت‌هاي بيشتري باشد.
رئيس قوه قضاييه حوادث منطقه را « امتحان الهي » توصيف کرد و گفت: چه بسا ما از چيزي کراهت داشته باشيم اما آن اتفاق به صلاح آينده جهان اسلام باشد. اتفاقات فلسطين در زمره اين حوادث قرار مي‌گيرد زيرا موجب شده است که کشوري کوچک و ملتي بي پناه مقابل رژيمي مجهز و حاميان قدرتمندش بايستد. اميدواريم در عراق نيز چنين مقاومتي شکل بگيرد؛ البته پيشرفت هاي عملياتي ارتش عراق و نيروهاي مردمي در برابر داعش اين نويد را مي‌دهد.
آيت الله آملي لاريجاني در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به در پيش بودن شب هاي قدر و دهه پايان ماه مبارک رمضان گفت: مدت کمي از ماه مبارک رمضان باقي مانده و اميدواريم در ايام باقي مانده براي تسليم به امر حق تعالي و اطاعت از او بيشتر تلاش کنيم. روزه داري در ايام تابستان با روزهاي طولاني صبر مي‌خواهد. اما در مقابل مزايايي که حق تعالي به صائمين در قبال اين صبر وعده داده است، اين تشنگي و گرسنگي‌ها چيزي نيست. اميدواريم که خداوند به همه ما چشم بصيرت و قلب نوراني عطا کند که معناي صبر در راه حق تعالي، تسليم و اطاعت امر او را بفهميم .
رئيس دستگاه قضا ضمن تشريح فضائل و برکات ماه مبارک رمضان در ادامه با قرائت بخشي از دعاي شب آخر ماه مبارک رمضان که در آن آمده است اَللّهُمَّ هذا شَهْرُ رَمَضانَ،اَلَّذى اَنْزَلْتَ فيهِ الْقُرْآنَ وَقَدْ تَصَرَّمَ، وَاَعُوذُ بِوَجْهِکَ الْکَريمِ يا رَبِّ اَنْ يَطْلُعَ الْفَجْرُ مِنْ لَيْلَتى هذِهِ، اَوْ يَتَصَرَّمَ شَهْرُ رَمَضانَ، وَلَکَ قِبَلى تَبِعَةٌ اَوْ ذَنْبٌ تُريدُ اَنْ تُعَذِّبَنى بِهِ يَوْمَ اَلْقاکَ تاکيد کرد: از حق تعالي بخواهيم وقتي از ماه مبارک رمضان خارج مي‌شويم طوري باشيم از گناهان پاک و مطهر شده باشيم زيرا اين بهترين تقاضايي است که مي‌توانيم از محضر حق تعالي داشته باشيم .
آيت الله آملي لاريجاني با بيان اينکه حيف است که تمام عوالم وجود در تسبيح، سجود و صلات حق باشند و ما غفلت کنيم يادآور شد: اين نص آيات قرآني است که همه موجودات عالم در تسبيح، صلات و سجود حق هستند،«... تُسَبِّحُ لَهُ السَّمَاوَاتُ السَّبْعُ وَالْأَرْضُ وَمَنْ فِيهِنَّ» : تمام آسمانهاي هفت گانه و ارض و هر آنچه در آنها هست تسبيح حق مي‌کنند وَإِنْ مِنْ شَيْءٍ إِلَّا يُسَبِّحُ بِحَمْدِهِ وَلَكِنْ لَا تَفْقَهُونَ تَسْبِيحَهُمْ: هيچ چيزي در عالم به جز اينکه تسبيح و حمد خداوند مي‌کند. اما شما تسبيحشان را نمي‌فهميد.
رئيس دستگاه قضا با بيان اينکه برخي از بزرگان مي‌فرمايند که در اسناد تسبيح به همه موجودات معناي مجازي در کار نيست گفت: تسبيح عبارت است از تنزيه قولي و کلامي حق تعالي و موجودات حقيقتاً تنزيه کلامي و قولي او مي کنند زيرا معناي حقيقي کلام و قول آن چيزي است که اظهار ما في الضمير مي‌کند و از اين رو به برخي خلقت‌هاي خداوند کلمه اطلاق شده است. همه موجودات در اين عالم با فقر، نقص و ربطشان به حق تعالي وجود کامل و وحدت او را اظهار مي‌کنند.
آيت الله آملي لاريجاني با تاکيد بر اينکه ماه رمضان، ماه توجه، توبه و انابه است گفت: به نص قرآن ليله القدر از هزار ماه بهتر است و ما نبايد اين فرصت را از دست بدهيم. هزار ماه يعني عمري بيش از هشتاد و چند سال و اين تعبير عجيبي است که يک شب از يک عمر بالاتر است.
رئيس دستگاه قضا دعا براي به دست آوردن «قلب سليم» را بهترين خواسته در شب هاي قدر دانست و تعبير «عبد داخر» را که در ادعيه آمده است همسو با تسليم شدن در مقابل حق ارزيابي کرد و افزود: آنچه در ادعيه ماه شعبان و ماه مبارک رمضان و در طول سال آمده است مانند آنجا که مي‌فرمايد :« هَبْ لي كَمالَ الاِْنْقِطاعِ اِلَيْكَ وَاَنِرْ اَبْصارَ قُلُوبِنا بِضِياءِ نَظَرِها اِلَيْكَ » براي آسمانها نيامده بلکه براي همين انسان و همين بشر گفته شده است ؛ يعني آدم مي‌تواند به جايي برسد که کمال انقطاع الي الله پيدا بکند . به ما اين دستور را دادند که در اين مسير و اين طريق گام برداريم. اما اگر ما فاصله داريم بايد به حال خودمان حسرت و براي غفلت هايمان تاسف بخوريم.
آيت الله آملي لاريجاني با يادآوري اينکه در برخي تفاسير، امام زمان (عج) حقيقت ليله القدر دانسته شده و مورد و محل تنزل امر در آيه «تنزل الملائکه و الروح فيها باذن ربهم من کل امر» آن حضرت است ، گفت: از اين تعابير مي‌توان چنين برداشت کرد که ما بايد براي ارتقا به مقام عالي توحيد و مراحل عالي وصول به جناب حق به امام زمان (عج) توسل کنيم . حق تعالي همان طور که وعده داده است چنين دعاهايي را مستجاب مي‌کند. «اللَّهُمَّ إِنِّي أَدْعُوْکَ کَمَا أَمَرْتَ، فَاسْتَجِب لِي کَمَا وَعَدْتَ، إِنَّکَ لا تُخْلِفُ الْمِيْعَاد » حق تعالي به دعا امر کرده و استجابت را وعده داده است؛ پس اگر ما نزد حق تعالي با اظهار تسليم و خضوع دعا کنيم امکان ندارد حق تعالي پاسخ ندهد. قرآن به پيامبر خطاب مي‌کند «نبِّىءْ عِبَادِي أَنِّي أَنَا الْغَفُورُ الرَّحِيمُ »يعني نسبت حق تعالي با ما نسبت غفور رحيم است .
آيت الله آملي لاريجاني اظهار اميدواري کرد که همگان از برکات شب هاي قدر و روزهاي باقي‌مانده از ماه رمضان بهره بگيرند و دوستان و مومنين را هم در دعاهايشان شريک کنند .
در ادامه جلسه مسئولان عالي قضايي، آيين نامه تعيين گروه هاي شغلي و ضوابط مربوط به ارتقا گروه و تغيير مقام قضات و نحوه احتساب سنوات آن مورد بحث و بررسي قرار گرفت و موادي از آن اصلاح شد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن