واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ تير ۱۳۹۳ (۱۲:۵۵ب.ظ)
اولين جلسه کميته تبصره ۲۰ بودجه سال ۹۳ شهرداري تهران تشکيل شد اولين جلسه کميته تبصره ۲۰ بودجه سال ۹۳ شهرداري تهران با حضور رييس شوراي اسلامي شهر تهران و رييس کميسيون برنامه و بودجه شورا امروز در مرکز مطالعات و برنامه ريزي شهرداري تهران تشکيل شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در تبصره ۲۰ بودجه سال ۹۳ شهرداري تهران ۱۳ ميليارد تومان به منظور «طرح بررسي و مطالعات نيازها و امکانات شهري» در نظر گرفته شده است. بر اساس اين تبصره کليه پروژه هاي مطالعاتي موضوع اين تبصره بايد در چهار چوب اسناد «طرح راهبردي و ساختاري»، «برنامه پنج ساله دوم مصوب شهرداري تهران» و مصوبات ذيربط شوراي اسلامي شهر تهران باشد.
در اين نشست که به منظور حسن اجراي تبصره ۲۰ تشکيل شده بود؛ نظام نامه پژوهشي شهرداري تهران معرفي شد و گزارشي درباره نحوه تعيين عناوين طرح هاي پژوهشي، تعداد پژوهش هاي انجام شده در شهرداري تهران از سال ۸۶ تا ۹۲، اقدامات مرکز مطالعات و برنامه ريزي شهرداري تهران در سال ۹۳، جايگاه پژوهش در برنامه پنج ساله دوم و عناوين پژوهشي مستخرج از برنامه ۵ ساله دوم شهرداري تهران ارائه شد.
در ادامه نمايندگان شهرداري در حوزه هاي خدمات شهري، حمل و نقل و ترافيک، عمران، شهرسازي، مالي اداري و برنامه ريزي گزارشي را در خصوص روند انجام پژوهش ها و تعيين عناوين و نيازمندي ها ارائه دادند.
در اين نشست احمد مسجد جامعي با تاکيد بر اينکه هنوز ساختار صحيح و جايگاه مرکز مطالعات در شهرداري تهران شکل نگرفته؛ اظهار داشت: شکل گيري ساختار تنها با مدير خوب انجام نمي شود؛ اين يک فرآيند است و بايد توسط دستگاه هاي اجراي پشتيباني شود.
رييس شوراي اسلامي شهر تهران با انتقاد از عدم انتشار نتايج پژوهش ها تصريج کرد: تهيه پيوست هاي اجتماعي بايد بر اجراي پروژه ها مقدم باشند و نتايج آن نيز در اختيار شورا قرار گيرد.
وي از زحمات عليرضا دبير و ديگر اعضاي شوراي شهر براي تهيه برنامه پنج ساله دوم شهرداري تهران تقدير کرد و گفت: اعضاي شوراي شهر چهارم براي تدوين برنامه ۵ ساله زحمت زيادي کشيد ند و تلاش کردند يک سند ماندگار باقي بگذارند. در اين خصوص ديدگاه هاي مقام معظم رهبري را هم بعد از ديدار با ايشان در برنامه پنچ ساله اعمال کرديم و اين مرکز بايد پژوهش هاي لازم را براي اجراي اين برنامه انجام دهد.
وي در پايان سخنانش بر ضرورت تحليل ثانوي و کاربست پايان نامه ها تاکيد کرد و از مرکز مطالعات و برنامه ريزي شهرداري تهران خواست فرآيند تبديل نيازها به پژوهش را سرعت دهند. مسجد جامعي اظهار اميدواري کرد در دوره جديد مديريت شهري؛ در حوزه مسايل پژوهش و برنامه اي توفيق بيشتري به دست آيد و همه مجموعه مديريت شهري در اين راستا حرکت کند.
عليرضا دبير رييس کميسيون برنامه و بودجه شوراي اسلامي شهر تهران نيز در اين نشست شرکت نکردن همه معاونين شهردار در اين جلسه را نشان دهنده پويا نبودن جلسات پژوهشي دانست و عنوان کرد: به اعتقاد من مرکز مطالعات اتاق فکر شهرداري تهران است و شوراي شهر بايد به اين مرکز قدرت بدهد.
وي اضافه کرد: بودجه پيشنهادي شهرداري تهران ۱۲ ميليارد تومان بود اما با ديدگاه مثبتي که در شورا نسبت به پژوهش وجود دارد کميسيون برنامه و بودجه يک ميليارد تومان به بودجه مرکز اضافه کرد.
رييس کميسيون برنامه و بودجه از مرکز مطالعات و برنامه ريزي شهرداري تهران خواست براي بودجه سال ۹۴ پيوست مطالعاتي تهيه کنند و پروژه هاي مطالعاتي سال ۹۴ را در سال جاري به تصويب برسانند.
عليرضا دبير تصريح کرد: مرکز مطالعات در مديريت شهري جايگاه مهمي دارد به طوري که رييس مرکز؛ در شوراي عالي برنامه ۵ ساله و اتاق پايش شهرداري تهران عضو است. به همين دليل انتظار شوراي شهر از اين مرکز بسيار زياد است.
رييس کميسيون برنامه و بودجه شوراي اسلامي شهر تهران با طرح اين پرسش که چرا تراز مالي اجراي طرح تفصيلي و طرح جامع در شهرداري تهران براي سال اول هنوز ارائه نشده؛ بيان داشت: اصل تبصره ۲۰ براي قدرتمند کردن و مرکزيت دادن به مرکز مطالعات است و اين جلسات بايد خروجي مفيدي داشته باشد.
دبير با بيان اينکه برنامه ۵ ساله پاشنه آشيل مديريت شهري است و شوراي شهر حتما به آن پايبند است؛ عنوان کرد: مرکز مطالعات بايد با معاونت هاي شهرداري تهران ارتباط نزديکي داشته باشد و در راستاي اهداف برنامه ۵ ساله دوم شهرداري تهران با همکاري حوزه هاي تخصصي؛ پروژه هاي مطالعاتي را تعريف و اجرا کند کند.
در ادامه اين نشست نگاهداري رييس مرکز مطالعات و برنامه ريزي شهرداري تهران با بيان اينکه اين کميته با هدف هماهنگي مديريتي در حوزه پژوهش هاي انجام شده در بخش هاي مختلف شهرداري تشکيل مي شود؛ اظهار داشت: اميدوارم با ادامه روند تشکيل اين جلسات از اتلاف منابع، همپوشاني ها و موازي کاري ها جلوگيري شود.
وي افزود: هدف ما اين است که بتوانيم مديريت يکپارچه و هماهنگي را در حوزه پژوهشي در شهرداري تهران دنبال کنيم و با راه اندازي سامانه پژوهش يار در شهرداري تهران بانک اطلاعات پژوهشي شهر تهران و کلان شهرها را ايجاد کنيم.
به گفته نگاهداري هدف اين مرکز ساماندهي پژوهش ها در شهرداري تهران است. وي در اين خصوص توضيح داد: ما ۱۰۶ عنوان پژوهش را از برنامه ۵ ساله دوم استخراج کرده ايم و به دنيال مکانيسمي براي مديريت يکپارچه شهري هستيم.
رييس مرکز مطالعات و برنامه ريزي شهرداري تهران تصريح کرد: رويکرد ما مشارکت با معاونت ها و کميسيون هاي شورا است معتقديم با اين روش پژوهش هاي موثرتري را انجام مي دهيم. همچنين کاربست نتايج پژوهش ها از دغدغه هاي مهم ما است. کارگروهي هم در شورا به منظور پيگيري اين امر تشکيل شده تا مرکز مطالعات نظرات کارشناسان را در خصوص لوايح به کميسيون هاي تخصصي شورا انعکاس دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]