واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ تير ۱۳۹۳ (۱۳:۱۴ب.ظ)
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب روستايي استان قم: 30 درصد از روستاهاي قم به صورت سيار آبرساني مي شود مديرعامل شرکت آب و فاضلاب روستايي استان قم گفت: 30 درصد از روستاهاي قم به صورت سيار آبرساني مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، مهندس علي جان صادق پور با اعلام اين خبر افزود: استان قم از استان هاي گرم و خشک است که از نظر کمي و کيفي با کمبود منابع آبي مواجه است.
وي بيان داشت: به دليل پراکندگي روستاهاي قم امکان اجراي يک پروژه جامع و بزرگ براي آبرساني به روستاها وجود ندارد.
وي يادآور شد: برخي از روستاهاي قم در کل سال با مشکل بي آّبي مواجهند و برخي ديگر از روستاها در فصل تابستان دچار کم آبي مي شوند و برخي از روستاها با وجود مشکل کم آبي دچار چالش اساسي نمي شوند.
مهندس صادق پور خاطر نشان کرد: برخي از روستاهاي قم از خطوط انتقال سرشاخه هاي دز آبرساني مي شوند.
وي در ادامه با اشاره به روش هاي آبرساني روستايي افزود: 30 درصد از روستاها به صورت سيار آبرساني مي شود.
وي ادامه داد: 30 درصد روستاهاي استان قم نيز با مشکلات کمتري براي تامين آب شرب مواجه هستند و 34 درصد ديگر از روستاي استان نيز منابع تامين آب دارند.
مديرعامل آبفار قم اضافه کرد: حدود 50 تا 60 روستاي سطح استان قم در طول سال به صورت سيار آبرساني مي شود.
مهندس صادق پور در ادامه افزود: سه مجتمع بزرگ آبرساني در سطح روستاهاي استان قم در حال اجراست که دو مجتمع کهک و فاز سه سلفچگان فعال است و يک مجتمع ديگري نيز در دست اقدام است که نياز به تامين اعتبار دارد.
وي در ادامه از انجام مطالعات يک مجتمع آبرساني در سلفچگان خبر داد و افزود: با عملياتي شدن اين طرح روستاهايي چون قلعه چم، چاله گنبد و علي آباد نيزار آبرساني مي شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود بر حفاظت از منابع آبي موجود در استان قم تاکيد کرد و گفت: بايد راهکارهاي حفاظت از تاسيسات و منابع آبي بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد و اين امر يکي از اولويت هاي اصلي شرکت آب و فاضلاب روستايي استان قم است.
رييس هيات مديره شرکت آبفار قم جلوگيري از تجاوز به حريم منابع آب، صرفه جويي و اصلاح الگوي مصرف، جلوگيري از تخلفات در شبکه هاي آبرساني و جلوگيري از هدررفت آب را از جمله راهکارهاي حفاظت از منابع آبي موجود در استان عنوان کرد.
مهندس صادق پور در ادامه با اشاره به اينکه استان قم بيشترين هدررفت آب را در بخش روستايي دارد گفت: اين در حالي است که قم يکي از استان هاي کم آب کشور است که منبع آب پايدار و بومي براي تامين آب شرب نيز ندارد.
وي خاطر نشان کرد: آبفار قم با احتساب پرت آب در روستاهاي قم يک و نيم برابر ميزان مصرف آب توليد مي کند.
وي ادامه داد: متاسفانه آب شرب توليد شده براي دام و احشام و نيز بخش کشاورزي مورد استفاده قرار مي گيرد و نيز انشعابات غيرمجاز نيز از ديگر علل توليد بالاي آب در روستاهاست.
به گفته وي ميزان آب به حساب نيامده در روستاهاي قم 22 درصد بيشتر از روستاهاي ديگر استان هاي کشور است.
وي ميزان آب به حساب نيامده را در بخش روستايي استان را 52 درصد عنوان کرد و افزود: اين در حالي است که قم يکي از کم آب ترين استان هاي کشور است که با محدوديت منابع آبي براي تامين آب شرب مواجه مي باشد.
مهندس صادق پور تصريح کرد: سرانه آب به حستب نيامده در بخش روستايي در سطح کشور به طور متوسط 30 درصد است.
وي تصريح کرد: بخش عمده هدررفت آب در روستاهاي استان به دليل فرسودگي لوله ها و خطوط انتقال آب و آب به حساب نيامده ناشي از خرابي کنتورها و انشعابات غيرمجاز صورت مي گيرد.
وي ادامه داد: اين درحاليست که کم آبي به حدي است که برخي از روستاهاي قم از داشتن نعمت آب شرب به صورت لوله کشي محروم هستند.
مهندس صادق پور با تاکيد بر اهميت مديريت منابع آبي در اين استان افزود: آب شرب قم بسيار گران قيمت است و هزينه توليد آن بسيار بيشتر از آب بهاي دريافتي از مردم مي باشد.
وي افزود: اعمال مديريت توزيع و اصلاح شبکه ضروري است اما به دليل کمبود اعتبارات و مشکلات اقتصادي ،قادر به اصلاح شبکه نيستيم .
وي در پايان بر فرهنگسازي و اصلاح الگوي مصرف تاکيد کرد و گفت: رسانه ها در اين فرهنگسازي نقش موثري دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]