واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
درگیری ها در لیبی 15 کشته بر جا گذاشت تهران – ایرنا – حملات اخیر شبه نظامیان لیبیایی در طرابلس دست کم 15 کشته برجا گذاشت و 90 درصد هواپیماهای مستقر در فرودگاه پایتخت منهدم شد.
به گزارش خبرگزاری ˈرویترزˈ، نبرد سنگین میان شبه نظامیان از روز یکشنبه در طرابلس (پایتخت) و شرق بنغازی در جریان است.
یک سخنگوی دولت لیبی امروز (سه شنبه) اعلام کرد: روز گذشته چندین فروند راکت گراد به فرودگاه بین المللی طرابلس اصابت کرد که باعث انهدام برج مراقبت شد.
به گفته وی، 90 درصد از هواپیماهای مستقر در این فرودگاه نیز منهدم شدند.
وی همچنین از احتمال حضور نیروهای بین المللی به منظور بازگرداندن امنیت به این کشور سخن گفت.
سخنگوی دولت لیبی روز دوشنبه در بیانیه ای اعلام کرد: شورای وزیران در نشستی فوق العاده تقاضای احتمالی از نیروهای بین المللی برای تقویت توانایی های دولت و حمایت از شهروندان را بررسی کرد.
با وجود گذشت سه سال از زمان سرنگونی معمر قذافی دیکتاتور سابق این کشور، لیبی هر روز بیش از پیش درگیر هرج و مرج و ناامنی می شود و دولت ضعیف و ارتش ناتوان این کشور نیز قادر به کنترل گروه های شبه نظامی نیستند.
این گروه ها سه سال قبل به سرنگونی حکومت قذافی کمک کردند، اما اکنون از تبعیت از دولت کنونی این کشور سرباز زده و خواستار برخورداری از قدرت هستند.
به گفته ˈعادل رحمنˈ سرباز یگان ارتش که مسوولیت حفاظت فرودگاه را بر عهده دارد، در حملات شبه نظامیان به فرودگاه طرابلس در روز دوشنبه، دو نظامی این کشور کشته شدند.
علاوه بر این، چند فروند هواپیما و خودروی متعلق به غیرنظامیان نیز هدف اصابت خمپاره قرار گرفت.
در درگیری های روز یکشنبه طرابلس نیز 7 نفر کشته شدند. این درگیری ها که بر سر به دست گرفتن کنترل فرودگاه این شهر صورت گرفت، طی 6 ماه گذشته بی سابقه بوده است.
نیروهای امنیتی و منابع پزشکی اعلام کردند در درگیری شدید میان نیروهای امنیتی و شبه نظامیان رقیب که از اواخر روز یکشنبه در بنغازی آغاز شده، دست کم 6 نفر کشته و 25 نفر زخمی شدند.
هیات کمک رسان سازمان ملل در لیبی از بسته شدن فرودگاه طرابلس و وخامت اوضاع امنیتی این شهر به عنوان موانع بر سر راه اجرای عملیات خود یاد کرد.
در شهر بنغازی نیروهای نامنظم وفادار به ˈخلیفه حفترˈ ژنرال سابق این کشور مواضع شبه نظامیان اسلام گرا را بمباران کردند.
طبق اظهارات منابع امنیتی و پزشکی بنغازی، بیشتر قربانیان این درگیری ها غیرنظامی هستند.
بر اساس گزارش رسانه ها، دست کم 10 منزل مسکونی هدف اصابت راکت قرار گرفته و بانک ها و ادارات دولتی فعالیت های خود را تعطیل کرده اند.
خبرگزاری رویترز افزود: شهر مصراته نیز روز دوشنبه تعطیل بود. فرودگاه بنغازی نیز از ماه مه (اردیبهشت/خرداد) تا کنون فعالیتی ندارد. با این حساب تنها دو فرودگاه کوچک در جنوب و یک مسیر زمینی که به تونس منتهی می شود، تنها دروازه های این کشور به جهان خارج محسوب می شوند؛ شرایطی که خاطره دهه 90 میلادی و دوران تحریم های سازمان ملل را علیه لیبی در اذهان زنده می کند.
با افزایش درگیری ها در لیبی، نگرانی درباره نفوذ شبه نظامیان و قاچاق اسلحه به خارج از مرزهای این کشور افزایش می یابد. منطقه جنوب لیبی اکنون به مامن شبه نظامیانی تبدیل شده است که چند ماه قبل به وسیله نظامیان فرانسوی از مالی اخراج شدند.
به دنبال تشدید درگیری ها، سازمان ملل نیز نیروهای خود را از این کشور خارج کرد.
خاورم**9156**7074**1446
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
24/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]