تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم میراث گرانبهائی است و ادب لباس فاخر و زینتی است و فکر آئینه ای است صاف.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830300584




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فدرالیسم عراقی‌ها را از تجزیه نجات می‌دهد؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: فدرالیسم عراقی‌ها را از تجزیه نجات می‌دهد؟
این مفهوم زمانی مورد قبول همه قرار گرفت که بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه توانست شهر کسب را پس گیرد. اکنون نیز خود را برای بازگرداندن شهر حلب البته بدون مناطق پیرامونی آن آماده می کند. البته مناطق نزدیک به مرز اردن همچنان خارج از کنترل باقی خواهند ماند.
کد خبر: ۴۱۶۳۷۷
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۳ - ۰۴:۱۹ - 15 July 2014


مسئولیت عراقی ها برای حل بحران جاری در کشورشان واقعا مهم و بزرگ است. و فقط کشورهای همسایه عربی و ایران نیستند که با اعمال نفوذشان می توانند آنها را به توافق برسانند بلکه خودشان قبل از همه باید تن به مصالحه با یکدیگر بدهند.

به گزارش دیپلماسی ایرانی و به نقل از النهار؛ قانون اساسی عراق که خود عراقی ها با مذاکرات مراجع دینی خود اعم از شیعه و سنی و مراجع سیاسی شان بر سر آن توافق کردند و از طریقی کاملا دموکراتیک به آن رای دادند، هنوز در عراق به اجرا در نیامده است.

در متن قانون اساسی عراق بر مسائل بسیاری تاکید شده که همچنان توجهی به آنها نشده و این مخاطرات بسیاری را با وجود آورده که با توجه به چارچوب حکومت فعلی و وضعیتی که بر عراق حاکم شده است، می تواند بسیار خطرناک باشد و اوضاع را به مرز انفجار برساند.

اول از همه، تطبیق و اجرای فدرالیسم در عراق است، دوم برگزاری رفرارندوم برای شناخت سرنوشت کرکوک است تا مشخص شود باید به منطقه خودمختار کردستان برسد یا به عراق عربی یا اگر بتوان این گونه تعبیر کرد، عراق سنی مذهب.

اگر فدرالیسم در عراق به اجرا در آید به شیوه ای که کردستان به خودمختاری رسیده و خود را آماده هر گونه تحول داخلی یا منطقه ای کرده و به دنبال فرصتی است تا اعلام استقلال از بغداد کند، سرنوشت دیگر استان های عراق نیز ممکن است به همین شیوه ختم شود.

وقتی که سنی های عراق خود را متزلزل می بینند و بر این اعتقادند که حکومت نوری مالکی به آنها بی توجهی کرده است و از لحاظ اقتصادی و سیاسی در حق آنها کوتاهی کرده، بعید نیست همان سرنوشتی که بر سر کردستان آمد بر سر مناطق سنی نشین نیز بیاید. به اعتقاد بسیاری عملا شهروندان شیعی عراق با ابزارها و شیوه های گوناگون بر گروه های سنی مسلط هستند.

آیا عراقی ها با همه عناصر متنوع تشکیل دهندشان به تنهایی مسئول اجرای قانون اساسی و در نتیجه ایجاد حدی برای پایان دادن به وضعیت رو به تجزیه فعلی کشورشان هستند؟ بر اساس واقعیت ها و اطلاعات و داده هایی که بسیاری از چهره های شیعی که از نزدیک از داخل و خارج اوضاع کشورشان را پیگیری می کنند، طرف های خارجی متعددی بخش مهمی از مسئولیت عدم تطبیق قانون اساسی عراق را بر عهده دارند.

در ابتدای نجات عراق از حکومت دیکتاتوری صدام حسین و تشکیل حکومت جدید و تدوین قانون اساسی جدید آن، یکی از رهبران بارز در جبهه شیعی سید عبدالعزیز حکیم بر این باور بود که قرار گرفتن عراق در مسیر صلح و ثبات بدون تطبیق فدرالیسم و برگزاری رفراندوم بر سر کرکوک ممکن نیست.

شاید بتوان گفت که دلیل اصلی این اعتقاد او به وضعیت سنیان عراق باز می گردد که معتقدند آنها آن طور که شیعیان می گویند حقیقتا در عراق اقلیت نیستند بلکه با آنها مرجعیت های منطقه ای و بین المللی مختلفی نیز همراه هستند.

آنها بر این باورند که روزی با همکاری کشورهای خارجی دوباره به قدرت باز خواهند گشت، برای همین با اجرای فدرالیسم در عراق مخالفت می کردند. اما آنها بعد از درگذشت آقای حکیم از نظر خود برگشتند و به دنبال ایالتی خاص برای خود بر آمدند.

اما دیگر وقت آن گذشته بود. در آن موقع آقای حکیم نه تنها تلاش می کرد که سنی ها را به فدرالیسم راضی کند بلکه از عربستانی ها نیز می خواست که با نظر او موافق شوند و سنی ها را به پذیرفتن این موضوع راضی کنند. اما تلاش هایش راه به جایی نبرد. ایرانی ها نیز مشابه همین نظر را داشتند و چندان اصراری به پذیرفتن اصل فدرالیسم در عراق نداشتند.

اما همه اینها مربوط به گذشته است و شاید دیگر الآن توجه به آنها سودی نداشته باشد. اما اکنون سوال مهم این است که بعد از آن که سنی های عراق به موضع هجومی روی آوردند و عشایر و قبائل و بعثی ها و نقشبندیه های و اسلام گرایان و داعشی ها توانستند به موفقیت هایی برسند، علی رغم این که عوامل بسیاری عامل تفرقه آنها شد، به ویژه بعد از آن که داعش به سمت ترسیم مرزهای جدید برای خود در مرکز عراق رفت، عراق به کدام سمت و سو خواهد رفت؟

اطلاعات افراد مطلع اروپایی که کشورشان از ده ها سال عراق را به خوبی می شناسند، حاکی از آن است که نوری مالکی، نخست وزیر فعلی ظرف شش ماه آینده به خانه خواهد رفت. رفراندوم برای تعیین سرنوشت کرکوک برگزار خواهد شد و فدرالیسم به اجرا در خواهد آمد، مساله ای که می تواند وحدت کشور عراق را حفظ کند و آن را از بی ثباتی نجات دهد.

بسیاری از چهره های شیعی می گویند که عراق قبل از این که بحران در عراق به مرز انفجار برسد آرام بود. آرامش فعلی در سوریه نیز البته نسبی است و این به آن معنا است که عراق منفجر می شود یا خواهد شد.

در آخر داعش عراق به نوار مرزی سوریه و عراق رانده خواهد شد و عشایری که از آنها به طور مخفیانه حمایت می کردند تحت پیگرد حکومت های عراق و سوریه و شاید دیگر کشورهای منطقه ای و جهانی قرار خواهند گرفت.

این بدان معنا است که در آخر دیگر اثری از داعش در افق سوریه و عراق مشاهده نخواهد شد. اطلاعات موجود حاکی از آن است که جنگ نظامی جاری در سوریه که در حال حاضر میان مخالفان بشار اسد با داعش در جریان است، به نتیجه نخواهد رسید و کشورهای منطقه نمی توانند ترجمه مشخصی از فعالیت آنها داشته باشند تا به هدفی برای سرنگونی حکومت بشار اسد برسند.

این مفهوم زمانی مورد قبول همه قرار گرفت که بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه توانست شهر کسب را پس گیرد. اکنون نیز خود را برای بازگرداندن شهر حلب البته بدون مناطق پیرامونی آن آماده می کند. البته مناطق نزدیک به مرز اردن همچنان خارج از کنترل باقی خواهند ماند. 














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن