واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > مازندران اعرابی:
اجرای طرح غربالگری دیابت در روستاهای مازندران/ طرح سفیران سلامت تدوین می شود
ساری - خبرگزاری مهر: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: در راستای اجرای بسته بهداشتی طرح تحول نظام سلامت، از مهرماه امسال طرح غربالگری فشارخون و دیابت در روستاها اجرایی می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، محسن اعرابی پیش از ظهر دوشنبه در نشست با خبرنگاران افزود: در این طرح، افراد بالای 35 سال از نظر فشار خون و دیابت مورد ارزیابی قرار می گیرند و در صورت وجود عوامل خطر، آزمایشهای رایگان اخذ و روند درمان آن پیگیری می شود. وی، با اشاره به اجرای برنامه پزشک خانواده شهری از سال 84 در این استان گفت: به منظور بهبود خدمات پزشک خانواده روستایی سرانه هر پزشک خانواده روستایی به 78 هزار تومان افزایش یافت. اعرابی افزود: تا سال گذشته هر پزشک روستایی در مراکز بهداشتی درمانی روستایی 4 هزار نفر را تحت پوشش خود داشت در حالی که در بسته بهداشتی طرح تحول نظام سلامت، به ازای هر 3500 نفر یک پزشک تعریف شد که موظف است هفته ای دو بار در خانه های بهداشت حاضر شود. وی اظهار داشت: در این برنامه پزشکان از 8 صبح تا 12 در مراکز بهداشتی و از ساعت 12 تا 15.30 دهگردشی انجام می دهند و بیماران را ویزیت می کنند. دکتر اعرابی، از افزایش تعداد اقلام دارویی به 350 قلم دارو در این برنامه خبر داد و اظهار داشت: در این طرح روستاییان 10 درصد فرانشیز ویزیت پزشکان، 30 درصد فرانشیز دارو، 15 درصد فرانشیز خدمات آزمایشگاهی و 10 درصد فرانشیز تزریقات و پانسمان را پرداخت می کنند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ادامه داد: در بسته حمایتی مربوط به روستا، مکملهای دارویی برای گروه های هدف از جمله کودکان، مادران باردار و سالمندان به صورت کامل تهیه می شود. وی، بیتوته پزشکان درمناطق روستایی را یکی دیگر از برنامه های بسته حمایتی طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت دانست و تصریح کرد: برای بیتوته پزشکان محل اقامت مناسبی فراهم می آوریم تا بتواند به صورت مستقیم در راستای بهبود وضعیت بهداشتی مردم با همکاری مردم و عضو شورای اسلامی روستا مداخله نماید. دکتر اعرابی، ارایه خدمات آزمایشگاهی بر اساس فاصله مکانی مراکز، بهبود فضای فیزیکی مراکز بهداشت درمانی روستایی و ارایه خدمات سلامت دهان و دندان را از جمله برنامه های حمایتی درمناطق روستایی در بخش بهداشت در طرح تحول نظام سلامت عنوان کرد.
وی از طرح همگانی سلامت در راستای اجرای بسته بهداشتی طرح تحول نظام سلامت خبر داد و گفت: در این طرح به ازای 12 هزار و 500 نفر یک مرکز بهداشتی درمانی تحت عنوان مرکز سلامت خانواده تعریف می شود. محسن اعرابی، با بیان اینکه امروزه بیماریهای غیرواگیر دار مانند قلبی عروقی، سرطان، دیابت، فشارخون و چاقی درصد بسیاری از مرگها را به خود اختصاص داده است، افزود: مراکز بهداشتی درمانی شهرها به شبکه جامع و همگانی سلامت تبدیل می شوند. وی، ادامه داد: با توجه به شیوع بیماریهای فشارخون، دیابت، چاقی و بیماریهای روانی در این مراکز کارشناس تغذیه، روان شناس و مددکار اجتماعی نیز حضور می یابند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران غربالگری بیماریهای قلبی عروقی ، فشار خون و دیابت و مصرف سیگار را نخستین اقدام شبکه جامع و همگانی سلامت دانست و تصریح کرد: در این غربالگری افراد بالای 40 سال به صورت رایگان مورد معاینه و ارزیابی قرار می گیرند و سپس کارت سلامت برای آنها صادر می شود. اعرابی، با بیان اینکه 45 درصد مرگ و میرها به دلیل بیماریهای قلبی عروقی و 15 درصد به دلیل سرطان رخ می دهد، افزود: در این غربالگریها افراد مبتلا و در معرض خطر شناسایی وبه سمت درمان و پیشگیری هدایت می شوند. وی، با اشاره به اینکه بسته طرح سفیران سلامت با محوریت خودمراقبتی در بسته حمایتی بهداشتی طرح تحول نظام سلامت در حال تدوین است، گفت: در این طرح یکی از اعضای خانواده با گذراندن آموزشهای لازم در حوز ه بهداشت به عنوان سفیر سلامت در خانواده فعالیت می کند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، محور اصلی تمامی این برنامه را خودمراقبتی عنوان کرد و جلب مشارکت سایر بخشها و آموزش مدیران در سطح شهرستان و استان به منظور ارتقا سلامت و بهداشت را از دیگر بسته های حوزه بهداشت در طرح تحول نظام سلامت دانست و افزود: بسته بهداشتی طرح تحول نظام سلامت به طور کامل درشهرهای استانهای مازندران و فارس اجرا می شود و در سایر استانها تنها در یک شهرستان به اجرا در می آید.
۱۳۹۳/۴/۲۳ - ۱۲:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]