واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > مازندران اصحابی:
5000 واحد تولیدی کشور در حال راه اندازی و نصب ماشین آلات هستند/ ایجاد 116 خوشه صنعتی
ساری - خبرگزاری مهر: معاون ساماندهي و توانمندسازي صندوق مهر امام رضا (ع) كشور افزود: هم اكنون پنج هزار واحد تولیدی یا در حال راه اندازی و یا در حال نصب ماشین آلات هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، علی اصحابی بعد از ظهر یکشنبه در جلسه اعضای خوشه ای صنعتی و کشاورزی مازندران، بیان داشت: از این میزان، سه هزار و 400 واحد درحال راه اندازی و دو هزار واحد تولیدی درحال نصب ماشین آلات در بخش تولید و صنعت قرار دارند و این موضوع نشان دهنده این است که حوزه صنعت از نبود منابع بانکی رنج می برد.
وی بیان داشت: حدود 70 درصد واحدهای تولیدی از عدم سرمایه در گردش رنج می برند چونکه بخش عمده ای از ماشین آلات واحدهای تولیدی ، وارداتی هستند و تکنولوژی این دستگاهها باید بومی سازی شود تا با وجود افرادی در داخل ، علم استفاده از این ماشین آلات در کشور بهینه سازی شود.
اصحابي اظهار داشت: 116 خوشه صنعتی در کشور وجود دارند که با انجام کار مطالعاتی ، هزینه بالایی پرداخت شده تا به بخش بازار محور و تولید برسند و خوشه های صنعتی باید به بازار هدف توجه نمایند تا محصولات تولیدی آنها در انبار نماند.
اصحابي خاطرنشان کرد: امروز صنایع بزرگ ، دیگر توجیه پذیر نیست و باید به صنایع کوچک توجه بیشتری شود.
معاون صندوق مهر امام رضا (ع) كشور یادآور شد: مهمترین مزیت و محاسن تفاهم نامه همکاری صندوق مهر امام رضا (ع) و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ، ارائه تسهیلات اعطایی بصورت قرض الحسنه است که کارمزدهای بانکی در این تفاهم نامه نیست و این تسهیلات ، به طرحهایی که دارای توجیه فنی ، اقتصادی و اشتغال باشند تعلق خواهد گرفت.
وي تأكيد كرد: تسهیلات این صندوق به عامل پشتیبانهای خوشه های صنعتی تعلق خواهد گرفت تا عامل پشتیبان نسبت به تهیه مواد اولیه بصورت یکجا ، تأمین تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و شناسایی بازار فروش اقدام نماید و این موجب همگرا شدن اعضاء خوشه خواهد شد.
سید مصطفی موسوی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران نیز در اين جلسه گفت: مازندران يكي از استانهاي پيشرو در زمينه ايجاد خوشه هاي صنعتي بوده كه دو خوشه صنعتي ادوات كشاورزي جويبار و مبلمان صنايع چوبي بابل ، به مرحله توسعه يافتگي رسيده اند و دو خوشه گل و گياه چالوس و ماهي قزل آلاي هراز نيز كه از مصوبات سفر رئيس جمهور به استان بوده ، در مرحله مطالعه و فاز توسعه قرار دارند. مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران افزود : خوشه ماهي قزل آلاي هراز ، 15 درصد توليد ماهي قزل آلاي كشور را انجام مي دهد. موسوی بیان داشت: در تكنيك توسعه خوشه هاي صنعتي ، يكي از مهمترين نكاتي كه بايد به آن توجه شود انتخاب يك عامل توسعه است كه اين عامل توسعه يكي از افراد تحصيلكرده و آشنا به ادبيات خوشه است و با استفاده از تكنيكهايي كه در اينخصوص وجود دارد ، رقابت دروني خوشه به هم افزايي تبديل مي شود و يك ارتباط دو طرفه و چند جانبه بين اعضاي خوشه ايجاد مي شود و از اين ارتباط ، شبكه هايي نظير كنسرسيوم خريد ، كنسرسيوم فروش، صادرات و مباحث مربوط به آموزش شكل مي گيرد كه منجـر به افزايش توليـد ، فروش ، سطح بهره وري و راندمان خوشه خواهد شد. وی تصریح کرد: خوشه گل و گياه استان جزو محصولات استراتژيك مازندران است كه از دو سال قبل ، بحث مطالعه آن آغاز شد و عليرغم خسارات جدي ناشي از بارش برف سنگين اخير ، اميدواريم با برنامه ريزيهاي تدويني توسعه خوشه ها بعنوان سند برنامه عمل ، بتوانيم اين خسارات را از بُعد تكنيكي جبران كنيم و ساير خوشه هاي صنعتي را نيز به فاز توانمندسازي برسانيم. موسوي خاطرنشان کرد: يكي از برنامه هايي كه به دنبال آن هستيم ايجاد خوشه هاي صنعتي صادرات گرا است و با نگاه خوبي كه مسئولين صندوق مهر امام رضا (ع) نسبت به مسائل توسعه كشور و خوشه هاي صنعتي دارند ، اين پتانسيل در زمينه توسعه خوشه و توسعه عوامل و واحدهاي درون خوشه ، به كمك خوشه خواهد آمد و شركت شهركهاي صنعتي آماده هرگونه همكاري جهت تعامل اين صندوق با خوشه هاي صنعتي استان است.
۱۳۹۳/۴/۲۲ - ۱۵:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]