واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ تير ۱۳۹۳ (۱۳:۳۴ب.ظ)
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت: اجراي برنامه هاي گسترده در بخش مس با سرمايه گذاران ايراني و خارجي معاون وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: برنامه هاي گسترده در بخش مس تدارك شده كه با بهره گيري از سرمايه گذاران ايراني و خارجي در چارچوب اهداف و سند چشم انداز 1404 به مورد اجرا گذاشته مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، مهدي كرباسيان با اعلام اين خبر، افزود: در كشور معادن گسترده مس وجود دارد كه ساماندهي اين بخش با ايجاد هلدينگ جهت توسعه صنعت مس لازم است.
وي اهم برنامه هاي مس را توسعه اكتشاف، افزايش سرمايه گذاري بخش خصوصي و رشد بهره وري عنوان كرد و گفت: تكميل و بهره برداري از پروژه هاي نيمه تمام مس از سوي سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني (ايميدرو) مورد حمايت قرار دارد و اين گونه پروژه ها در مناطق كرمان و آذربايجان شرقي وجود دارد.
كرباسيان ميزان توليد مس كاتد در سال گذشته را 188 هزار و 600 تن ذكر كرد و افزود: كاهش توليد نسبت به سال 91 حدود 10 درصد اعلام شده كه از دلايل آن مشكلات بخش توليد؛ به ويژه افت عيار معدن، كاهش قيمت جهاني و شرايط تحريم نيز اثرگذار بوده است.
وي تصريح كرد: بررسي عملكرد سال 92 نشان مي دهد كه بالغ بر 84 درصد برنامه پيش بيني شده تحقق يافته است.
برنامه پيش بيني شده براي ظرفيت توليد مس در سال 1394 دستيابي به رقم 280 هزار تن است و انتظار داريم اين رقم در سال 95 به 300 هزار تن برسد و قرار است در سال هاي 96 و 97 به ترتيب به ظرفيت 350 و 380 الي 400 هزار تن دست يابيم.
رئيس هيأت مديره شركت ملي مس، اجراي طرح توسعه مس در آذربايجان شرقي را يادآور شد و گفت: قرار است اين كارخانه اوايل مهر يا آبان سال جاري افتتاح شود.
انتظار داريم با راه اندازي طرح توسعه مرحله دوم سونگون آذربايجان شرقي و طرح توسعه مرحله دوم سرچشمه كرمان در سال جاري به ميزان 300 هزار تن به ظرفيت توليد كنسانتره مس كشور افزوده شود.
توليد مس در گذشته كمتر از 200 هزار تن بود، اما؛ از نظر ظرفيت تجهيزات نصب شده و توسعه آن، امكان توليد 260 هزار تن مس خالص فراهم شده بود، اين در حالي است كه در گذشته تنها منبع توليد مس در ايران، مس سرچشمه بود كه علاوه بر آن، معدن سونگون نيز آماده سازي و كارخانه آن براي توليد كنسانتره مس نصب شد.
كرباسيان خاطر نشان كرد: بررسي ها نشان مي دهد پتانسيل توليد مس در كشور حدود 400 هزار تن مس خالص است كه البته توليد بيش از اين ميزان هم بستگي به اكتشافات دارد كه به طور مستمر در حال انجام است و نتايج آن به تدريج آشكار مي شود.
وي از برنامه واگذاري سهام واحدهاي مس به بخش خصوصي و مردم خبر داد و گفت: مس آذربايجان شرقي تا آخر سال جاري به سهامي عام تبديل مي شود و مردم سهامدار آن خواهند شد.
به گفته رئيس هيأت عامل ايميدرو، يكي از برنامه هاي مهمي كه در چارچوب تأكيدات مقام معظم رهبري در زمينه اجراي اقتصاد مقاومتي دنبال مي شود، موضوع استفاده از قابليت هاي داخلي كشور در بخش معدن و به ويژه در صنعت مس است.
وي تأكيد كرد: برنامه آماده سازي و به بهره برداري رساندن معادن كوچك تدوين شده كه در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي در بخش معدن نقش بسزايي خواهد داشت.
كرباسيان افزود: بهره برداري از معادن كوچك به سرمايه گذاري بالايي نياز دارند و بخش هاي خصوصي كوچك قادر به تأمين اين منابع نيستند و در عين حال در حوزه اكتشافات هم قدرت ريسك بالايي ندارند، براي كاهش اين ريسك ها يك هماهنگي بين وزارت صنعت، معدن و تجارت، ايميدرو، شركت ملي مس، بانك ها و صندوق بيمه معادن در حال انجام است.
گفتني است: شركت ملي مس ايران به طور رسمي فعاليت خود را از سال 1352 آغاز كرد و اولين واحد اين شركت در سرچشمه كرمان احداث شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]