واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تولیدکننده بازی رایانهای؛
بازاریابی و تبلیغات گیم ایرانی تخصصی نیست
تولید کننده بازی رایانهای عصرپادشاهان بر توجه جدی به بخش تولید بازی از سوی دست اندرکاران این عرصه تاکید کرد و گفت: بازاریابی و تبلیغات گیم ایرانی باید به صورت تخصصی انجام شود.
به گزارش دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ مهدی انجیدنی به ضرورت تجاری سازی صنعت گیم در کشور اشاره کرد و افزود: قوانین و قانون گذاران، مجریان قوانین، مواد اولیه، تولید کنندگان، تبلیغ و توزیع کنندگان و مصرف کننده ارکان چرخه اقتصادی این صنعت را تشکیل می دهند، در صورتی که خللی در این چرخه به وجود آید، نمی توان به نتیجه قابل قبولی دست یافت.
به عقیده وی، مشکل اساسی در این زمینه به قوانین، تفسیر قانون و نوع اجرا قوانین مربوط می شود، به طور مثال وقتی برای گرفتن یک مجوز که شش ماه و یا یک سال اعتبار دارد، تولیدکننده مجبور است چند ماه درگیر باشد و هنوز مدرک را نگرفته دوباره درگیر تمدید آن شود بنابراین دیگر نمی تواند تمرکزی روی کار داشته باشد.
به گفته این تولید کننده بازی رایانه ای، مشکل عمیق تر در حوزه گیم وجود مراجع مختلف برای صدور مجوز است. به طور مثال برای تولید یک بازی ابتدا باید مجوز ساخت از بنیاد ملی بازیهای رایانه ای گرفت و بعد مجوز نشر و سپس از وزارت ارشاد مجوز نشر دیجیتال و این مساله باز منوط به ثبت موسسه و یا شرکت و بعد از آن به دلیل کار اقتصادی مجبور به ثبت شرکت و اخذ مجوز از صنف رایانه و بعد از آن شورای عالی انفورماتیک و همچنین نظام صنفی رایانه خواهد بود. این مجوزها همه دارای تاریخ بسیار کوتاهی هستند و تولید کنندها هر سال درگیر تمدید موارد یادشده می شوند.
مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات توسعه سامان، بازاریابی، تبلیغات و توزیع مناسب را از بخش های مهم در عرصه گیم دانست و گفت: بهتر است بازاریابی و تبلیغات در کشور به صورت تخصصی انجام و گروههای تولیدکننده این مرحله را انجام ندهند.
تولید کننده بازی رایانه ای عصر پادشاهان به حضور نیافتن و ترس سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه گیم اشاره کرد و گفت: مهمترین مشکل، قوانین پیچیده و دست و پا گیر بوده که تولیدکننده ملزم به رعایت آن است. یک تیم تولید کننده بازی رایانه ای نمی تواند تمام وقت خود را برای دریافت مجوزها، آیین نامه و سایر مسایل صرف کند و در مقابل از آن انتظار درآمدزایی نیز داشت.
به گفته این تولید کننده بازی رایانه ای، فرآیند فرسایشی یادشده و بورکراسی اداری مانع از حضور جدی و مستمر بخش خصوصی برای انجام سرمایه گذاری در عرصه گیم می شود. وی از نبود ضمانت اجرایی برای قانون کپی رایت در کشور به عنوان مشکل دیگر در این عرصه یاد کرد و ادامه داد: به طور مثال از ایده های هنری و بخشی از تصاویر یکی از بازی های ما توسط شرکت دیگری استفاده شد. ما به هیچ وجه راهی برای شکایت و پیگیری از آن فرد نتوانستیم بیابیم.
انجیدنی افزود: مشکل سوم حمایت تکجانبه دستگاه های ذیربط از یکسری از شرکت های نزدیک، دوست و آشنا و صرف شدن بودجه ها در چند پروژه خاص، و تمرکز رسانه ای و تبلیغاتی روی آنهاست این مسئله سبب می شود که شرکت های تولیدکننده دیگر (مخصوصا شهرستانی ها) در تاریکی رسانه ای قرار گیرند و بدون دسترسی به تریبون های رسمی از دور تولید خارج شوند.
• همراه وبگردی ٢٠:٣٠ باشید
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]