تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):خدايا ... نيّتم را به بهترين نيّت ها و عملم را به بهترين اعمال برسان، خدايا به لطف خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833034172




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شتاب علمی کشور را با سیاست بازی در دانشگاه‌ها کند نکنیم


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



شتاب علمی کشور را با سیاست بازی در دانشگاه‌ها کند نکنیم
دیدار امام خامنه ای در ماه مبارک رمضان با جمعى از اساتید دانشگاه ‏هاو بیانات ایشان در این جمع، حاوى نکات مهم و مسائلى قابل توجه بود. در این دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامى متذکر شدند که مبادا شتاب و حرکت علمى کشور متوقف یا کند گردد.



به این مطلب امتیاز دهید

  به گزارش جام نیوز به نقل از تسنیم، دیدار ماه مبارک رمضان با جمعى از اساتید دانشگاه ‏هاى کشور و بیانات ایشان در این جمع، حاوى نکات مهم و مسائلى قابل توجه بود. در این دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامى با توجه‏ دادن مسؤولان و دست ‏اندرکاران دانشگاه‏هاى کشور به مسأله شتاب علمى کشور، متذکر شدند که مبادا به‏ گونه ‏اى عمل شود که این شتاب و حرکت علمى کشور متوقف و یا کند گردد؛ چراکه دشمن در شرایط کنونى براى صدمه ‏زدن به حرکت علمى کشور برنامه دارد. ایشان در این دیدار که محورهاى اصلى آن در ادامه به ‏صورت کاملا خلاصه ذکر خواهد شد، مسؤولین وتریبون‏ داران کشور را از بى‏ اطلاعى از حرکت‏هاى شایسته علمى کشور بر حذر داشتند و خاطرنشان ساختند که خوب است تورهایى علمى برگزار شود تا این افراد از رشدهاى علمى کشور بى ‏اطلاع نمانند. در نهایت آخرین توصیه رهبر معظم انقلاب به دانشگاهیان این بود که دانشگاه محل بازى سیاسى احزاب و بازیچه‏ اى در دست سیاست‏ بازان نشود. متن حاضر به اختصار هرچه تمامتر مهم‏ترین توصیه‏ هاى رهبر معظم انقلاب را خاطرنشان مى‏ سازد.     توصیه به تقوا و بهره‏ بردن از ماه مبارک رمضان‏
توصیه به تقوا و بهره‏ بردن از فضاى معنوى ماه مبارک رمضان، اولین توصیه مهم رهبر معظم انقلاب اسلامى به دانشگاهیان کشور بود که هرچند شاید در نظر اول توصیه‏ اى عام و حاشیه ‏اى محسوب شود اما در واقع امر از اصلى ‏ترین و مهم‏ترین توصیه ‏هاست. این‏که معظم له به دانشگاهیان متذکر شدند که «فضاى ماه رمضان، فضاى صفا و معنویّت و صدق و اخلاص است. سعى کنیم از این فضا حدّاکثر استفاده را بکنیم» یک کلید اساسى و یک راه اصلى براى حل بسیارى از مشکلات فردى و اجتماعى و علمى ماست.  
  از بهترین نیروى انسانى و برجسته ‏ترین نیروى انسانى کشور، اساتید دانشگاه‏ها
رهبر معظم انقلاب، اساتید دانشگاه را مصداقى از بهترین نیروى انسانى کشور دانستند و خاطرنشان ساختند که برجسته ‏ترین نیروى انسانى همین عناصرى هستند که در دانشگاه مشغول تربیت انسانهاى دانشورند؛ یعنى اساتید محترم دانشگاه.
اما در عین حال ایشان به اساتید محترم توصیه کردند که استادى شغل دوم و تبعى آن‏ها نباشد و خاطرنشان ساختند که: آنچه من به برادران و خواهران عزیز، اساتید محترم عرض مى ‏کنم این است که - قبلاً هم البتّه مکرّر در همین جلسه و جلسات دیگر این ‏را گفتیم - استاد، محیط دانشگاه را کار اصلى خود و دلبستگى اصلى خود بداند؛ نه کار دوّم؛ نه کار فرعى و تبعى. استاد در دانشگاه مکث داشته باشد، توقّف داشته باشد، حضور داشته باشد، نیازهاى علمى دانشجو را برطرف کند، با دانشجو ارتباط برقرار بکند، صِرف رفتن و یک اداى تکلیفى به ‏نحو اجمالى انجام‏ دادن و آمدن نباشد؛ این هم نکته ‏ى دیگرى است که عرض کردیم. وقت بگذارند اساتید؛ دلسوزانه با دانشجو برخورد کنند؛ این‏کار، دانشجو را هم به تلاش علمى وادار خواهد کرد، یعنى این موجب مى‏ شود که دانشجو رفتار استاد را در زمینه ‏ى پیگیرى کار علمى براى خودش الگو قرار بدهد و به ‏طور طبیعى تحت تأثیر قرار مى‏ گیرد.  
نهضت علمى کشور متوقف نشود
انقلاب اسلامى ایران در حال حاضر نیازى جدى به مسأله رشد و نهضت علمى دارد و این نهضت به لطف خداى متعال آغاز شده است. آنچه در این مرحله اهمیت اساسى دارد، تداوم و بهبود این رشد علمى و افزایش دامنه ‏هاى آن است. از سوى دیگر این نگرانى وجود دارد که عواملى به رشد و نهضت علمى کشور آسیب بزند و این نهضت بالنده ایجادشده را با کندى و سستى مواجه کند. از این‏روست که ایشان متذکر شدند که «مبادا وضعیّتى پیش بیاوریم که این حرکت متوقّف بشود؛ مطلب اوّل ما و مطلب اصلى ما این است.»  
دشمن به ‏دنبال متوقف ‏کردن حرکت علمى کشور است؛ کسانى به فرار مغزها از کشور دامن مى ‏زدند
از سوى دیگر رهبر معظم انقلاب خاطرنشان ساختند که «مطمئنّاً انگیزه‏ هایى وجود دارد در جبهه ‏ى دشمنان ما براى متوقّف ‏کردن حرکت علمى کشور... ما البتّه در گذشته، در یک دورانى، نمونه ‏هاى نامطلوبى در دانشگاه داشتیم. کسانى را در یک دانشگاه معتبر کشور داشتیم که جوانهاى نخبه را تشویق مى ‏کردند به ترک کشور! این‏که مکرّر مى‏ گویند فرار مغزها، فرار مغزها؛ آدمهایى داشتیم که دانشجوى نخبه را جستجو مى ‏کردند، پیدا مى ‏کردند، تشویق مى ‏کردند به این‏که کشور را ترک کنند و بروند؛ در یک دورانى این ‏را داشتیم؛ و در یک دورانى دیدیم این ‏را و گذراندیم این دوران را که در داخل وزارت کسانى بودند که در مقابل حرکت علمى و پیشرفت علمى مانع ‏تراشى مى‏ کردند؛ البتّه ممکن است با دلایلى از نظر خودشان موجّه، امّا واقعیّت همین بود که مانع  ‏تراشى بود. این‏ها نباید تکرار بشود؛ دانشگاه در اختیار کسانى قرار نگیرد که پیشرفت علمى را به هیچ مى ‏انگارند؛ به آن اهمّیّت نمى ‏دهند؛ دانشگاه در اختیار کسانى قرار بگیرد که عاشق پیشرفت علمى کشورند؛ اهمّیّت این مسأله را براى سرنوشت این ملّت و براى سرنوشت این کشور درک مى ‏کنند. این عرض اصلى ما است؛ مخاطب این مسأله، هم مسؤولین دولتى هستند، هم مسؤولین دانشگاه‏ها هستند، هم خود شما اساتید هستید؛ دانشگاه حرکتى را شروع کرده، نگذارید این حرکت متوقّف بشود؛ این حرکت بایست ادامه پیدا کند و باید مضاعف بشود.»  
رشد علمى کشور در کوتاه ‏مدت باعث بى‏تأثیرى تحریم ‏ها مى ‏شود
«از لحاظ کوتاه‏ مدّت هم اعتقاد بنده این است که تحریمها هم با پیشرفت علم بى‏اثر مى ‏شود.»
 یک پرانتز مهم: تریبون ‏داران بى ‏اطلاع از پیشرفت علمى کشور را باید مطلع کرد
«من اینجا در داخل پرانتز این ‏را هم عرض بکنم که برخى از کسانى ‏که جایگاهى براى حرف ‏زدن دارند و تریبون دارند، در اصل مسأله ‏ى پیشرفت علمى کشور تردید مى ‏کنند! ما این ‏را مصلحت نمى ‏دانیم؛ یعنى واقعاً از روى بى ‏اطّلاعى است. باید یک «تور علمى» بگذاریم براى مسؤولین در بخشهاى مختلف.»  
  توجه به نقشه جامع علمى کشور و تعیین وظیفه براى هر یک از دانشگاه‏هاى مهم کشور
«نقشه‏ ى جامع علمى بحمدالله تصویب شد؛ آن‏ طور که به من گزارش کردند، مورد استقبال هم قرار گرفته است... آنچه مکمّل این‏کار مى‏ تواند بشود، این است که براى دانشگاه‏هاى گوناگون کشور بر اساس مزیّتها، مسؤولیّت و سهم نسبت به مجموعه ‏ى نقشه‏ ى جامع علمى تعیین بشود؛ دانشگاه‏هاى معتبر کشور، دانشگاه‏هاى مختلف کشور، سهم خودشان را در مجموعه‏ ى این سند بزرگ چشم‏ان داز علمى کشور بدانند.»
فعالیت‏هاى علمى ناظر به نیازهاى کشور باشد
«یک نکته‏ ى اساسى در فعّالیّتهاى علمى این است که فعّالیّت علمى کشور، ناظر به نیازهاى کشور باشد که این به‏ طور کامل امروز تأمین ‏شده نیست... آنچه شما در زمینه‏ ى مسائل علمى کار مى ‏کنید، ناظر باشد به نیازهاى کشور.»  
استاد بایدتربیت ‏کننده باشد؛ ویژگى‏ هایى که باید در دانشجویان تقویت شود
«استاد جایگاه تأثیرگذارى در ذهن شاگردان خودش دارد؛ خاصیّت استادى این است... از این جایگاه براى تربیت دانشجویتان استفاده کنید. ما امروز نیازمندیم که جوانان ما خوش ‏روحیّه، امیدوار، شجاع، داراى اعتمادبه‏ نفس، داراى ایمان، داراى روحیّه ‏ى آینده‏ نگر، داراى روحیّه ‏ى خدمت باشند. احتیاج داریم دانشجوى ما این‏جور بار بیاید. خب، این‏ را شما مى ‏توانید در محیط علمى، در کلاس درس تأمین کنید. عکس آن هم ممکن است: مى‏ شود با تعبیراتى، با متلک ‏گفتن به بنیانها و اصول پذیرفته ‏شده‏ ى کشور، دانشجو را نسبت به آینده‏ ى کشور بى‏ اعتماد کرد، بى ‏اعتقاد کرد، لااُبالى کرد؛ این هم مى ‏شود... جریانى وجود دارد که مرعوب و مغلوب تسلّط فرهنگ غربى است؛ هر چیزِ غربى براى او مایه ‏ى تمجید است و هر چیزِ میهنى و ملّى و خودى مورد تحقیر و اهانت قرار مى‏ گیرد؛ داریم کسانى از این قبیل؛ این درست عکسِ آن‏چیزى است که باید باشد.»  
مسأله مهم جایگاه دروس معارف در دانشگاه‏ها
«یک نکته‏ ى دیگر هم در مورد دروس معارف است. استادان دروس معارف، فرصت بسیار ارزشمندى را دارند در دانشگاه؛ این مجموعه ‏ى عظیم دانشجویان، جماعت میلیونى دانشجو در ساعات فراوانى در اختیار استاد معارفند؛ این خیلى فرصت با ارزشى است. بهترین جوانها در اختیار شما هستند؛ اگر استاد معارف با هوشمندى، با تکیه ‏ى به معلومات عمیق و به‏روزشده‏ ى در مسائل گوناگون فکرى و اسلامى، با دانشجو مواجه بشود، ما بیشترین سود را از حضور اساتید معارف در دانشگاه خواهیم برد.»  
تحول در علوم انسانى نیاز حقیقى کشور است‏
«مسأله ‏ى دیگر هم مسأله ‏ى علوم انسانى است، که از مدّتى پیش این مطلب را مطرح کردیم؛ دلایل این‏کار هم مکرّراً گفته شده. حقیقتاً ما نیازمند آن هستیم که یک تحوّل بنیادین در علوم انسانى در کشور به‏ وجود بیاید. این به ‏معناى این نیست که ما از کار فکرى و علمى و تحقیقىِ دیگران خودمان را بى‏ نیاز بدانیم - نه، برخى از علوم انسانى ساخته‏ وپرداخته‏ ى غربى ‏ها است؛ در این زمینه کار کردند، فکر کردند، مطالعه کردند، از آن مطالعات باید استفاده کرد - حرف این است که مبناى علوم انسانى غربى، مبناى غیرالهى است، مبناى مادّى است، مبناى غیر توحیدى است؛ این با مبانى اسلامى سازگار نیست، با مبانى دینى سازگار نیست. علوم انسانى آن‏وقتى صحیح و مفید و تربیت‏ کننده ‏ى صحیح انسان خواهد بود و به فرد و جامعه نفع خواهد رساند که براساس تفکّر الهى و جهان ‏بینى الهى باشد؛ این امروز در دانشهاى علوم انسانى در وضع کنونى وجود ندارد؛ روى این بایستى کار کرد، فکر کرد. البتّه این‏کار، کار شتاب ‏آلودى نیست - کار بلندمدّتى است، کار مهمّى است - منتها دوستانى هم که مشغول این‏کار هستند، لازم است سرعت متناسب را به این‏کار بدهند، یعنى ضمن این‏که نباید در این‏کار شتاب ‏زدگى کرد، عقب ‏ماندگى هم در این‏کار مطلوب نیست و مورد قبول نیست؛ بایستى کار بشود. البتّه من شنیدم و اطّلاع دارم که علاوه بر آنچه در شوراى عالى انقلاب فرهنگى در این زمینه انجام مى‏ گیرد، اساتید متعدّد دانشگاه هم در این زمینه کارهاى مهم و خودجوش دارند انجام مى‏ دهند، که این‏کارها خوب است در یک صراط قرار بگیرد؛ یعنى این دو مجموعه ‏ى کارى با یکدیگر هم‏ افزایى کند، تا ان‏شاءالله نتایجى عاید کشور و عاید دانشگاه کشور در این زمینه بشود.»  
دانشگاه باشگاه سیاست‏ بازى نشود
«آخرین مطلب هم این است که من خواهش مى‏ کنم از مدیران دانشگاه‏ها و مسؤولان گوناگون مدیریّتى که دانشگاه را مرکز جوَلان سیاسى و تلاشها و فعّالیّتهاى جناحهاى سیاسى قرار ندهید. سمّ مهلک حرکت علمى این است که دانشگاه‏ها تبدیل بشوند به باشگاه‏هاى سیاسى؛ کارى که در یک دوره‏اى انجام گرفت. این به‏ معناى نفى حرکت سیاسى در بین دانشجویان دانشگاه‏ها نیست؛ بنده همیشه مدافع و منادى کار سیاسى دانشجوها و دانشگاهیان بوده ‏ام و هستم - الان هم معتقدم - منتها نگاه سیاسى، مَشرب سیاسى، فهم سیاسى و فعّالیّت سیاسى داشتن، یک حرف است و دانشگاه را و کلاس درس را و محیط علمى را جولانگاه کار سیاسى قرار دادن، یک حرف دیگرى است؛ این‏ها با همدیگر تفاوت دارد.»    




۲۰/۰۴/۱۳۹۳ - ۱۹:۳۷




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن