واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پنج روزنامه نگار میانماری به 10 سال زندان محکوم شدند کوالالامپور- ایرنا – دادگاهی در میانمار پنج روزنامه نگار را به اتهام افشای اسرار دولتی و انتشار گزارشی در خصوص تولید تسلیحات شیمیایی در تاسیسات نظامی به 10 سال زندان محکوم کرد.
به گزارش ایرنا، دادگاه ˈپاکوکوˈ در مرکز میانمار چهار خبرنگار و رییس روزنامه یونیتی را با استناد به قانون افشای اسرار دولتی مجرم اعلام کرد.
تارنمای ˈصدای دموکراتیک برمهˈ که توسط روزنامه نگاران داخل و خارج از میانمار حمایت می شود روز جمعه اعلام کرد این محکومیت مدت کوتاهی پس از آن انجام شد که این روزنامه نگاران میانماری دی ماه سال گذشته در گزارشی از تاسیسات نظامی این کشور، ارتش میانمار را متهم به ساخت تسلیحات شیمیایی کردند.
این روزنامه نگاران تصریح کردند ارتش میانمار که پنج دهه با مشت آهنین بر این کشور حکمرانی کرد، سرگرم راه اندازی یک کارخانه تسلیحات شیمیایی است.
ˈواه وین مونگˈ وکیل یکی از روزنامه نگاران میانماری اعلام کرد هر یک از این افراد به 10 سال زندان همراه با کار محکوم شده اند.
وی گفت که این حکم را از نظر حقوقی نادرست می داند و با اعتراض درخواست تجدیدنظر می کند.
دولت میانمار مدعی شده است تاسیسات مورد استناد این روزنامه نگاران برای ساخت سلاح های شیمیایی مورد استفاده قرار نمی گیرد.
گفته می شود مقامات میانمار در سال 2009 میلادی تاسیسات مخفی و تونل های زیر زمینی در بیش از یکهزار هکتار راه اندازی کرده اند که سلاح های شیمیایی در آن ساخته می شود.
روزنامه نگاران میانماری معتقدند این افراد نباید با استناد به قانون افشای اسرار دولتی محاکمه می شدند.
دولت میانمار هم اکنون مدعی آزادی مطبوعات پس از انحلال شورای نظامیان حاکم بر این کشور در سال 2011 است، اما این حکم بسیاری از روزنامه نگاران میانمار را در مورد صحت آزادی مطبوعات در میان روند اصلاحات دموکراتیک در این کشور در تردید قرار داده است.
حکومت نظامیان بر میانمار در اوایل سال 2011 پایان یافت و سانسور قبل از انتشار مطالب در سال 2012 لغو شد. روزنامه نگاران در تبعید میانمار از این زمان بازگشت محتاط به کشور را آغاز کردند.
برخی روزنامه نگاران میانماری معتقدند با وجود پیشرفت در قانون جدید رسانه ها در این کشور، روزنامه نگاران همچنان با استناد به قوانین دیگر مهار شده و زندانی می شوند.
ˈتین سینˈ رییس جمهور میانمار سه شنبه هفته جاری تهدید کرد ممکن است ضرورت داشته باشد برای کاهش خشونت ها در این کشور آزادی مطبوعات محدود شود.
وی مدعی است میانمار به یکی از بالاترین سطوح آزادی مطبوعات در جنوب شرقی آسیا دست یافته و براساس اصلاحات سیاسی اساسی برای دوره انتقالی هر فردی حق دارد آزادانه حرف بزند و بنویسد.
وی گفت: اگر آزادی مطبوعات به جای کمک به ملت، امنیت ملی را تهدید کند ما وارد عمل می شویم.
آساق**1611
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
20/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]