واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > آذربایجان شرقی
تبریز شهری با بیش از 20 هزار شغل آلاینده/ لزوم ساماندهی اصناف مزاحم
تبریز - خبرگزاری مهر: توجه به زیباسازی محیط شهری همواره یکی از مهم ترین دغدغه های کشورها بوده و هست بطوریکه سیاست های مناسبی در این زمینه اتخاذ شده که از جمله آن ها می توان به انتقال و ساماندهی شغل های مزاحم شهری به خارج از حریم شهرها و یا انتقال به مکانی مناسب در داخل حریم شهری اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان تبریز نیز متاسفانه از وجود بیش از 20 هزار شغل آلاینده در بطن اصلی شهر رنج می برد و مسئولان ارشد استانی به ویژه شهرستانی درصدد هستند که راهکارهای خوبی در این خصوص ارائه کنند. بر اساس این گزارش، ظهر امروز چهارشنبه جلسه هماهنگی مکان یابی و ایجاد زیرساخت برای انتقال و ساماندهی و هدایت اصناف آلاینده و مزاحم شهری در فرماندای تبریز برگزار شد. لزوم تسریع در انتقال و ساماندهی مشاغل مزاحم شهری معاون برنامه ریزی و عمرانی فرماندار تبریز گفت: ساماندهی و انتقال مشاغل مزاحم شهری و مکان یابی برای توزیع میوه و تره بار در شهر تبریز از مهم ترین مشکلات موجود در شهرستان تبریز است. احمد اسدی با تاکید بر لزوم تسریع در انتقال و ساماندهی مشاغل شهری به خارج از حریم اصلی شهر یا مکان مناسب در داخل حریم شهر گفت: با توجه به توسعه شهر تبریز در گذر زمان، کارگاه هایی که قبلا در حاشیه شهر مشغول به فعالیت بودند ، هم اکنون با ورود به بدنه اصلی شهر، چهره نامناسبی از شهر تبریز را در معرض نمایش شهروندان و گردشگران قرار می دهند. وی ایجاد شهرک خودرو و مبل توسط شهرداری کلانشهر تبریز را ا اقدامی اصولی و کارشناسی شده عنوان کرد و اظهار داشت: شایسته است که چنین شهرک هایی با توجه به تناسب منطقه بیش ازپیش در شهرستان تبریز مورد توجه قرار گیرد.
عدم نظارت صحیح و اصوای مهم ترین دلیل افزایش روزافزون ماغل و اصناف آلاینده اسدی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه شهرستان تبریز بیش از یک و نیم میلیون نفر جمعیت دارد اظهار داشت: مشاغل آلاینده و مزاحم در طول سال های گذشته ایجاد شده است و چون نظارت آن چنان خوبی از سوی دستگاه های مربوطه وجود نداشته است در حال حاضر به یک معضل شهری و اجتماعی تبدیل شده است. معاون برنامه ریزی و عمرانی فرماندار تبریز با تاکید بر لزوم مکان یابی در داخل محدوده شهر گفت: شهرداری باید با تعریف ضوابطی از ایجاد و افزایش مشاغل مزاحم جلوگیری کرده و با همکاری سازمان ها و نهادهای مربوطه، اقدامات لازم در خصوص حذف یا انتقال این مشاغل به خارج از حریم شهری را انجام دهد. وی با تاکید بر لزوم دقت در مکان یابی برای مشاغل مزاحم شهری گفت: دو پیشنهاد در این خصوص ارائه می کنیم که یکی ایجاد کاراژ برای این مشاغل و دیگری مکان یابی صحیح و اصولی است. احمد اسدی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه مکان یابی های صورت گرفته باید پشتوانه اجرایی داشته باشد گفت: میادین توزیع میوه و تره بار را باید گسترش دهیم تا هم بیش از پیش هم از مصرف کنندگان حمایت کنیم و هم بتوانیم جلوی هرگونه افزایش بی رویه قیمت ها زا بگیریم. شهداری طبق قانون می تواند مشاغل آلاینده را حذف یا به مکان مناسب انتقال دهد مدیر عامل سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری کلانشهر تبریز گفت: شهداری طبق قانون می تواند مشاغل آلاینده را حذف یا به مکان مناسب انتقال دهد. شمس الله فیروزیان گفت: طبق بند 20 ماده 55 قانون شهرداری ها، شهرداری می تواند هر شغلی را که آلودگی صوتی یا بصری ایجاد کند حذف یا به خارج از حریم شهری انتقال دهد. وی با بیان اینکه در شهرستان تبریز بیش از 20 هزار شغل آلایده وجود دارد گفت:باید مسئولان مربوطه با اتخاذ سیاست های مناسبی همچون تهیه بسته های تشویقی برای اصناف و دیگر فعالیت های مناسب، اقدامات لازم برای انتقال این مشاغل به خارج از حریم شهر یا مکانی مناسب را انجام دهند.
لزوم افزایش بازازچه های ثابت توزیع محصولات کشاورزی در تبریز فیروزیان در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت افزایش بازارچه های روز و ثابت برای عرضه مستقیم و از تولید به مصرف محصولات کشاورزی تاکید کرد و گفت: در شهرستان تبریز هشت بازارچه ثابت و 24 بازارچه ثابت تولید و توزیع میوه و تره بار وجود دارد. وی در همین راستا به مزایای ایجاد این بازارچه ها اشاره کرد و گفت: از برکات ایجاد این بازارچه ها می توان به حمایت از مصرف کنندگان، حذف دلالی و واسطه گری ها، توانمندسازی هرچه بیشترروستاییان و استفاده از این بازارها در مواقع بحرانی اشاره کرد. مدیرعامل سازمان میادین و سامندهی مشاغل شهری در ادامه ضمن انتقاد از کمبود بازارچه های ثابت در شهرستان تبریز گفت: تعداد بازارچه های ثابت در تبریز هشت باب است که این رقم در شهرستان تهران ، عددی بیشتر از 220 را نشان می دهد. فیروزیان همچنین خواستار زیرسازی های لازم توسط سازمان های مربوطه برای ایجاد شهرک دام در تبریز شد وگفت: ایجاد شهرک دام یکی از مطالبات جدی سازمان میادین و یکی از مهم ترین نیازهای شهروندان است که متاسفانه تا به امروز ما از فیلتر سازمان هایی چون محیط زیست ودامپزشکی نگذشته ایم.
وی در بخش پایانی سخنان خود بر ضرورت ساماندهی و زیباسازی ورودی و خروجی شهرستان تبریز تاکید کرد. نماینده سازمان راه و شهرسازی نیز در این جلسه با بیان اینکه از نظر املاک، وابسته به سازمان ملی زمین و مسکن هستیم گفت: دستور العمل و ضوابط متعددی در خصوص واگذاری و تغییر کاربری اراضی وجود دارد که د صورت رعایت سلسله مراتب مذکور توسط سازمان های مربوطه یا افراد متقاضی ، آماده هرگونه همکاری در این زمینه هستیم. مرتضی محمد زاده ، بخشدار مرکزی تبریز نیز با بیان اینکه تعدادی از ساکنان روستاهای حوالی شهرستان تبریز خواستار ایجاد میدان های تره بار در روستاها و ارائه مستقیم محصولان هستند گفت: در حال حاضر تعدادی از مردم روستای لیقوان و بیرق ، متقاضی ایجاد بازارچه ثابت در منطقه خود هستند. در پایان ذکر این نکته خالی از لطف نیست که با توجه به آغاز مطالعه طرح تفصیلی شهرستان تبریز ، شایسته است که شهرداری کلانشهر تبریز نیز به امر مکان یابی دقیق و اصولی در خصوص ایجاد شهرک دام و همچنین افزایش بازارچه های ثابت توجه کند. گزارش از : سید مرتضی مرتضوی
۱۳۹۳/۴/۱۸ - ۱۵:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]