واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رگه های قرون وسطایی در قاموس افراط گرایی - بهنام احمدی برای مردم ایران زمین فارغ از پیشینه درخشان تاریخی، بلکه صرفا در دنیای معاصر به اعتراف جهانیان که مردمانش از شور و شعور سیاسی بالایی برخوردار هستند، صحبت از ممنوع التصویر و یا ممنوع البیان کردن افراد آن هم از جانب کسانی که نمایندگی طیفی از جامعه را یدک می کشند، چیزی جز وجود رگه های تفکر قرون وسطایی در قاموس افراط گرایی امروزی نمی توان متصور بود.
این تفکر غائله برانگیز زمانی شم افراطی آن پررنگ تر می شود که شخصیت مورد هجمه از سابقه درخشانی نه تنها در داخل کشور بخاطر سکانداری هشت ساله یک ملت آگاه بلکه در جهان معاصر بخاطر ایده گفت و گوی تمدنها در کره خون آلود امروزی که انسانیت در سراشیبی سقوط قرار گرفته از ایران بزرگ یک سیما و الگوی صلح جو و اهل گفت و گو به جهانیان ارائه داده است .
در شرایطی که این آب و خاک در مقابل رنسانس انقلاب اسلامی که اینک به درختی تنومند 35ساله تبدیل شده از هر دری وارد شده و تمام قد ایستاده اند و از سویی مشکلات معیشتی و به محاق رفتن خلق فرصت های شغلی جدید دامن جامعه را فرا گرفته برخی افراد که خود را نماینده قشری از مردم قلمداد می کنند به جای اینکه به دنبال راهکاری برای مقابله با این نیرنگ جدید اقتصادی دشمن بگردند،با دمیدن در شیپور وحدت شکنانه عمدا و یا سهوا راه اشتباهی را در پیش گرفته اند .
هر چند دولت تدبیر و امید با مشی اعتدال گرایانه در عمر کوتاه خود توانسته با ایجاد آرامش سیاسی و کاری در داخل کشور، در عرصه دیپلماسی خارجی نیز تابلوی ایران هراسی ایجاده شده ناشی از بی برنامه گی های سالهای اخیر را پایین بکشد، ولی بروز برخی افراط گری ها که به بهانه های مختلف گهگاهی در جامعه بروز می کند می تواند آسیب زیادی به پیکره جامعه مواجه با مشکلات وارد سازد که سالها جبران آن امکانپذیر نباشد.
هر چند به یمن دولت تدبیر و امید خبری از انسداد سیاسی گذشته نیست و خوان انتقاد و انتقاد پذیری گسترده شده و هر کسی می تواند به انتقاد های عالمانه و دلسوزانه روی اورد ولی برای کسانی که قانون را می نویسند و بخوبی از فراگیری آگاهی دارند با دور زدن قوه قضائیه پیرامون شخصیتی که در هیچ عدالت خانه ای برایش حکمی صادر نشده فتوای ممنوع التصویری و بیانی صادر کردن چیزی جز قانون شکنی و دخالت در کار دیگر قوا نمی توان تصور دیگری داشت.
هر چند باید گفت، دیدگاه افراد انگشت شمار در مجلس را قطعا نمی توان به پای یک قوه نوشت ولی باید دانست که بیان چنین دیدگاه هایی از کرسی نمایندگی به جایگاه رفیع و والای مجلس در انظار عمومی هم خدشه وارد می کند.
اما این روزها در ادامه سیاست ناکام مانده اسلام ستیزی که فکر تجزیه کشورهای همسایه از جانب دشمنان نیز مضاف بر ان شده و قوت گرفته؛ بر هر ایرانی دلسوزی واجب است تا با درک شرایط حساس و بدور از هر گونه نگاه تفرقه افکنانه بدنیال راهکاری برای مقابله با توطئه های رنگارنگ استکبار باشد.
در این وادی از نمایندگان ملت بعنوان بخشی از نخبگان جامعه انتظار می رود به جای ورود به مسائل حاشیه ساز که چیزی جز اتلاف وقت و انرژی ندارد به فکر عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی و پایدار با تکیه بر توان و داشته های داخلی کنند.
همچنین پیرامون اجرایی کردن شعار سال که همانا اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی و مورد تاکید رهبر فرزانه انقلاب است، تدبیر کنند.
بی شک اگر در برنامه های محوری به نتیجه مطلوب رسیدیم، فرصت لازم برای پرداختن اصولی به دغدغه افرادی که در خصوص ممنوع التصویری و بیانی برخی ها حرف حسابی دارند و یا رسیدگی به اقدامات کسانی که چند سال گذشته سرزمین بکر ایران زمین را با تمام ظرفیت هایش شخم ناجوانمردانه زدند و خزانه را از بذر اعتبار تهی و تعهدات سنگینی را برای دولت جدید به ارث گذاشتند و هنوز هم حاضر به عذرخواهی به پیشگاه ملت نیستند و خود را طلبکار می شمرند، وجود دارد.
در پایان باید همه بپذیرند در سرزمینی که از زمامدار اولیه اش به عنوان ذوالقرنین در قرآن کریم یاد شده و در جهان معاصر هم در سایه ولایت فقیه افتخار زندگی را داریم صحبت از تفتیش عقاید که در معنای ممنوع الابیان خود را متجلی می کند آن هم برای کسی که حکمی برایش صادر نشده محلی وجود ندارد چرا که ترویج این بینش چیزی جز افراط گرایی محض دوران قرون وسطی را به ذهن متبادر نمی کند.
* رییس ایرنا مرکز فارس
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
18/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]