واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران: 25 سال برای نوسازی مدارس تهران زمان لازم است خبرگزاری پانا: مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران گفت: اگر تمام تعهدات جاری محقق شود حدود 25 سال برای نوسازی مدارس تهران زمان لازم است.
۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۸ تير ساعت 10:52
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا، اسفندیارچهاربند در نشست ماهانه اعضای مجمع خیرین مدرسه ساز اظهارداشت: خوشبختانه طی سال های اخیر با اقدامات دوستان مدرسه سازی به یک فرهنگ تبدیل شده است و باید به درستی ظرفیت ها را شناسایی و آن ها را استخراج کرد.
وی افزود: با توجه به آمار، تهران یکی از ضرورت های کشور در امر بازسازی و مدرسه سازی است زیرا برخی از مدارس قدمتی بالای 80 سال در سطح شهر تهران دارند و 29 درصد مدارس ما در بافت فرسوده قرار گرفته که حدود 500تا550 مدرسه امنیت ندارد.
مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: با وجود نظر کارشناسان شهر سازی در خصوص وجود گسل های فعال و نیمه فعال زلزله اگر اتفاقی بیافتد با توجه به بافت های فرسوده تهران وضع موجود برای نظام تعلیم و تربیت وضع مناسبی نیست همچنین مدارس ما امروز با استانداردهای فعالیت های فرهنگی و پرورشی سازگاری ندارد.
وی خاطرنشان کرد: اگر به الگوهای ساخت وساز و مصالح ساختمان در 80 سال گذشته نگاه کنیم حدود 5 نوبت استانداردها نسبت به آن تغییر کرده و برخی از مدارس از جهت زمین شناسی در موقعیت هایی قرار دارند که در برابر زلزله مقاوم نیستند همچنین در مناطق غرب، جنوب و شرق تهران هر ساله رشد جمعیت چشم گیری را شاهد هستیم که حدود 6 منطقه حاشیه ای شهر تهران را شامل می شود بنابراین علاوه بر مقاوم سازی و ساخت و ساز باید تعدادی مدرسه به ظرفیت ها در مناطق یاد شده اضافه شود.
چهاربند یادآورشد: نظام 3_3_6 نیز که یک پایه را به دوره ابتدایی و یک سال را به دوره متوسطه در رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش اضافه کرده است خود نیز مزید بر علت شده و تعداد کلاس های ما جوابگوی تعداد دانش آموزان نیست که این نیز خود مشکلی برای مدارس ما است. زیرا مدارس بر طبق نظام آموزشی گذشته ساخته شده و طبق بازده زمانی مشخص در سال 1397 نظام جدید آموزشی به طور کلی استقرار می یابد.
وی تصریح کرد: با توجه به این آمار رقمی حدود 3 هزار و 200 هزار میلیارد تومان لازم است تا تمام این مشکلات مرتفع شود و اگر 80 درصد تعهدات عملی شود زمانی حدود 25 سال لازم است تا تمام مشکلات آموزش و پرورش مدارس برطرف شود.
مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: کلید این مسائل انجام فعالیت های فرهنگی و معنوی است و اگر اکنون سقف کمک های مردمی به 70 میلیارد رسیده می توان با بهبود زیرساخت های فرهنگی از این سرمایه اجتماعی استفاده کرد و حتی المقدور از آسیب ها و موانع آن کاست تا در جهت گسترش و تعمیق فرهنگ مدرسه سازی در تهران افزایش یابد.
وی گفت: یکی دیگر از ویژگی های ممتاز شهر تهران وضعیت زمین های بسیار مرغوب است که در اختیار آموزش و پرورش قرار دارد و تا 20 تا 25 سال دیگر برخی از مدارس مرکز تهران بلا استفاده خواهند ماند که می توان با تبدیل کاربری فضای برخی از مدارس بهترین پشتوانه مالی را برای آینده داشته باشیم که برخی از آنها حدود 2.5 برابر آورده دارد. حدود 2 مدرسه در تهران می تواند تا 2.5 برابر آورده دولتی و خیرین به آموزش و پرورش پول برساند.
چهاربند با بیان اینکه 15 ساختمان در تهران وجود دارد که می توان آن ها را تغییر کاربری داد، خاطرنشان کرد: این برنامه می تواند در قالب یک بحث 10 ساله اتفاق بیافتد و اگر در هر منطقه 2 ملک خود را با مشارکت تبدیل به احسن کنیم هزینه های نگهداری مدارسمان را بدون نیاز به بودجه های دولتی تامین می کنیم. البته نباید در این موضوع دیدی صرفا اقتصادی داشت. بحث سومی که بسیار در آموزش و پرورش مهم است تقویت نمایندگی های مجمع خیرین مدرسه ساز در مناطق است زیرا آن ها تنها سلول فعال هستند که می توانند به این موضوعات فکر کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]