واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > تهران خلیل پور:
خشکسالی امسال در 5 سال گذشته بی سابقه است
دماوند - خبرگزاری مهر: مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، خشکسالی در سال های 87 و 93 را بالاترین میزان خشکسالی طی پنج سال اخیر دانست و گفت: امروز در شرایطی قرارگرفته ایم که باید با صرفه جویی در مصرف آب بویژه در بخش کشاورزی تا حدی از شدت این خشکسالی ها کم کرد.
به گزارش خبرنگار مهر؛ عصر روز گذشته همایش روشهای نوین آبیاری، انتقال آب و استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی با حضور مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان تهران، جمعی از مسئولان این سازمان و شهرستان، باغداران و بهره برداران در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی شهرستان دماوند برگزار شد. در این همایش بحث های آموزشی، آگاه سازی و دانشی پیرامون استفاده بهینه از منابع آبی موجود مطرح شد و مسئولان و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان از نزدیک مشکلات بهره برداران را در خصوص آبیاری قطره ای بررسی کردند و پیگیری بخشی از این مشکلات را در دستورکار خود قرار دادند. در ابتدای این جلسه مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان ضمن ارائه گزارشاتی در مورد روند فزاینده کم آبی و خشکسالی در ایران، اظهار داشت: ایران در 10 سال گذشته نخستین کشور در جهان است که منابع آبی بسیاری را از دست داده است. ابوالفضل خلیل پور افزود: این روند بدلیل کاهش بارش برف و باران، بهره برداری بی رویه از سفره های زیرزمینی و همچنین تغییر کیفیت بارندگی از برف به باران است. وی خشکسالی در سال های 87 و 93 را بالاترین میزان خشکسالی طی پنج سال اخیر دانست و گفت: امروز در شرایطی قرارگرفته ایم که باید با صرفه جویی در مصرف آب بویژه در بخش کشاورزی تا حدی از شدت این خشکسالی ها کم کرد.
این مسئول اعلام کرد: استفاده از شیوه های نوین آبیاری از هدر رفتن آب به صورت روان آب سطحی یا نفوذ عمقی جلوگیری می کند و چون فقط محدوده کوچکی از خاک آبیاری می شود علف های هرز در نقاطی که آبیاری نمی شود رشد نمی کند.
خلیلپور خاطرنشان کرد: آبیاری به طور مداوم و به دفعات موجب افزایش رطوبت خاک می شود و گیاه تحت تنش آبیاری قرار نمی گیرد و محدود بودن سطح آبیاری مانع از رویش بی رویه علف های هرز در اطراف درختان و گیاهان می شود.
مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان گفت: البته اگرچه این روش معایبی را هم درپی دارد اما ویژگی های آن به نسبت معایب آن قابل مقایسه نیست.
در این نشست همچنین مشکلاتی نظیر کمبود آب، پیچ و خم های دست و پاگیر اداری برای گرفتن سند و مجوز به منظور احداث استخر، کم بودن میزان تسهیلات بلاعوض تخصیصی به باغداران در مقایسه باهزینه های راه اندازی سیستم آبیاری قطره ای و ندادن تسهیلات به زمینهای بامتراژ پائین از سوی باغداران مطرح شد و بررسی برخی از این مسائل در دستور کار مسئولان قرار گرفت.
۱۳۹۳/۴/۱۸ - ۰۹:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]