تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه در هر كس باشد منافق است اگر چه روزه دارد و نماز بخواند و حج و عمر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826497774




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جايگاه معذرت خواهي در جامعه ما


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۸ تير ۱۳۹۳ (۷:۴ق.ظ)
آفرينش: جايگاه معذرت خواهي در جامعه ما
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه آفرينش چنين نوشت:
رشد فرهنگي و تکاملي که در اثر آن، نوع عمل و عکس العملهاي افراد در جامعه و روحيات و خلق و خوي اجتماعي و کيفيت رفتارهاي فردي به سطح قابل قبول و مثال زدني اي مي رسد تا جايي که مي تواند الگويي براي سايرين قرار بگيرد، همانند پازلي است که براي تکميل آن، به مولفه هاي متعددي نيازمند هستيم. يکي از شاخص هاي اين رشد، که مانند ديگر شاخصه هاي فرهنگي، بدون مبالغه بر همه بخش ها و زواياي زندگي، در يک جامعه تاثير مي گذارد، مقوله پذيرفتن خطا و اشتباه از جانب يک شخص يا سازمان و اظهار عذرخواهي درمورد آن است تا جايي که اين مساله به يک فرهنگ در زندگي فردي و اجتماعي تبديل شود.
در يک جامعه رشديافته، عذرخواهي و شهامت اقدام به آن، امري است که افراد با استفاده از آن، درک نمودن بزرگي اشتباه خود را -هر چند که در زمينه اي کوچک باشد- به طرف مقابل خود اظهار مي دارند و اين مساله، خود، به تنهايي در پاک شدن کدورت ها و رفع خصومت ها بسيار کارساز است. اين، همان مساله اي است که بارها و بارها به آن و الزام اخلاقي اي که دارد پرداخته شده است.
اما با وجود همه مزيتهايي که براي مقوله عذرخواهي قائل هستيم، اين مساله ي اجتناب ناپذير و تفکيک نشدني زندگي فردي و اجتماعي انسان، در زندگي روزمره ي ما چه جايگاهي دارد؟
در زندگي شخصي ممکن است به کرّات پيش آمده باشد که وقتي با رفتار به زعم ما اشتباه شخص ديگري مواجه مي شويم، براي مان خوشايندتر اين است که شخص مزبور، حداقل کاري که براي جبران رفتار قبلي خود مي کند اين باشد که مبادرت به عذرخواهي کند تا اين که همچنان بر رفتار خطاي خود اصرار ورزيده و خود را حق به جانب نيز بداند. حال، مي توانيم قضيه را وارونه نموده و خودمان را در جايگاه شخصي بگذاريم که مرتکب اشتباه گشته است. به طور کلي در زندگي فردي و اجتماعي تا چه ميزان شهامت پذيرفتن اشتباهات را داشته و اهل معذرت خواهي هستيم؟
اين مساله چيزي است که از فردي ترين زاويه هاي زندگي انسان ها تا اجتماعي ترين آن را دربرمي گيرد. در زمينه زندگي اجتماعي و سياسي هم اين مساله مصداق دارد. براي مثال، چه قدر بعد از رخ دادن يک اشتباه و يا وقوع اتفاقي که به هر حال، تصميم گيري هاي نادرست منجر به بروز آن شده، از مقام مربوطه، قبل از هر توجيه و فرافکني اي، جملات مشتمل بر مفاهيم پوزش خواهانه را مي شنويم؟ يکي از اقدامات نمادين در برخي کشورها که همواره با آب و تاب بسيار از سوي رسانه ها منتشر مي شود مقوله عذرخواهي مقامات و گاه استعفا و برکناري داوطلبانه در اثر وقوع يک حادثه تلخ و اتفاق ناگوار است که اولين پيامي که در اثر انتشار آن، به مخاطبان منتقل مي شود پذيرش اشتباه و عدم اصرار بر آن است که نوعي همدلي را بين دو طرف برقرار کرده و موجبات بازسازي مجدد اعتماد تخريب شده را فراهم مي کند. همان طور که اشاره شد ما هم به صورت تئوري و در مقام حرف، همواره درمورد عذرخواهي و محاسن آن، بسيار خوانده و شنيده ايم. اما در مقام عمل چه قدر کمک به اشاعه آن به عنوان يک ضرورت اخلاقي نموده ايم؟
طبيعي است که در بسياري از موارد، عذرخواهي، به تنهايي نمي تواند جبران پيامدهاي به وجود آمده در اثر يک اشتباه را بنمايد، اما واضح است که قبول اشتباه، در تخفيف پيامدها و شفاف شدن روابط راهگشاتر خواهد بود تا عدم پذيرش آن. به هر حال، عذرخواهي فضيلتي است که برخلاف آنچه مي پنداريم نه تنها چيزي از شخصيت انسان ها کم نمي کند برعکس، آن را زيباتر هم نشان مي دهد و چه خوب است روزي جايگزين توجيه، فرافکني و بي تفاوتي نسبت به اشتباه، در فرهنگ ما بشود.
نويسنده: زهرا کيان بخت













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن