تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى جوانان! آبرويتان را با ادب و دينتان را با دانش حفظ كنيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818973631




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روش خاص اندازه‌گیری دمای سطح نانوذرات


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
روش خاص اندازه‌گیری دمای سطح نانوذرات
محققان بریتانیایی روش جدیدی برای اندازه‌گیری دمای سطوح نانومقیاس ارائه کردند.


به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران ، محققان بریتانیایی روش جدیدی برای اندازه‌گیری دمای سطوح نانومقیاس ارائه کردند، با این روش می‌توان اختلاف دمای سطح نانوذرات با محیط را اندازه‌گیری کرد. 
 
معمولاً اندازه‌گیری دما با استفاده از دماسنج انجام می‌شود. برای این کار دماسنج در تماس با ماده‌ی مورد نظر قرار گرفته و دما اندازه‌گیری می‌شود. با این حال اندازه‌گیری دمای اجسام نانومقیاس کاری دشوار است و نیاز به راهکارهای ویژه‌ای دارد. 


جانت آندرس از دانشگاه اگزتر و پیتر بارکر از کالج لندن دریافتند که با آنالیز حرکت براونی نانوساختارها می‌توان دمای آن‌ها را مشخص کرد. 


آندرس گفت: این حرکت در اثر برخورد مولکول‌های هوا با ذرات ایجاد می‌شود. ما دریافتیم که این برخورد می‌تواند حاوی اطلاعاتی درباره‌ی دمای سطح نمونه باشد. بنابراین به بررسی این رابطه پرداختیم و پس از تحلیل حرکت براونی نانوساختارها موفق به استخراج اطلاعاتی درباره‌ی دمای سطح این مواد شدیم. 
 
این گروه تحقیقاتی نانوکره‌هایی از جنس شیشه را درون پرتو لیزر به دام انداخته و در معرض هوا قرار دادند. این کره حرارت داده شد تا دمای آن افزایش یابد. دما به قدری افزایش داده شد که کره‌ها ذوب شدند. این گروه موفق شدند تا اختلاف دما را در سطح این کره‌ها اندازه‌گیری کنند. 
 
اندازه‌گیری دما در مقیاس نانو در بسیار از ادوات ضروری است و در برخی موارد علمکرد دستگاه به دمای آن بستگی دارد. حرکت براونی به پاس زحمات رابرات براون، دانشمند اسکاتلندی روی این پدیده گذاشته شد. او در سال 1827 دریافت که قطرات رنگی وارد شده در آب، حتی در حالت سکون آب همچنان درون آب به حرکت در می‌آیند. آلبرت انیشتین در سال 1905 دقیقاً تشریح کرد که این حرکت در اثر فشار مولکول‌های منفرد آب بوجود می‌آید. بالاخره مشخص شد که حرکت براونی در تمام مواد وجود دارد.




انتهای پیام/






تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن