واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > فارس هوشنگ مرادی کرمانی در شیراز:
کتابهایم را برای طیف خاصی ننوشته ام/ با سبیل مصنوعی در کتابفروشیها سراغ کتابم را می گرفتم
شیراز – خبرگزاری مهر: نویسنده مجموعه کتاب قصه های مجید گفت: هیچیک از کتابهایم را برای طیف خاصی ننوشته ام به گونه ای که همه طیفها، کتابها را تحسین کرده اند.
به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ مرادی کرمانی که ظهر چهارشنبه در نشست ادبی دوپنجره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس سخن می گفت با اشاره به اینکه در نوشتن استقلال خودرا حفظ می کند، خاطرنشان کرد: من در نوشتن به فکر لیبرال، روشنفکر یا تاریک فکر نیستم چراکه کتاب های من خانوادگی است و قهرمانان آثارم بیشتر بچه هایی هستند که در فضایی صمیمی زندگی می کنند. هیچ شهری به اندازه شیراز ادبیات را به جهان معرفی نکرده است این نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به اندیشه ارسطو در اینکه ارزش یک شهر به خیابان ها و ساختمان ها و معماری اش نیست، ارزش شهر به آدمهایی که درخود تربیت کرده، افزود: مردمان شیراز سهم عمده ای در تربیت فرزندانی دارد که از این سرزمین در گوشه و کنار دنیا شهره شده اند دارد. مرادی کرمانی با بیان اینکه در تعریف شیراز واژگان هم یاری نمی کند، تاکید کرد: در طول تاریخ هیچ شهری به اندازه شیراز ادبیات را به جهان معرفی نکرده است. او که برای داستانخوانی در میان کودکان و نوجوانان عضو مراکز کانون پرورش فکری به شیراز آمده، به بیان خاطراتی از نخستین کتابی که نوشت پرداخت و گفت: سرنوشت این کتاب که با عنوان "معصومه" به چاپ رسید به گونه ای است که هرگاه به آن می اندیشم دچار دلهره می شوم. این نویسنده که برگزیده دو دوره جایزه ادبی هانس کریستین اندرسون است در این باره افزود: هنوز شبها کابوس 700 نسخه ای که از این کتاب را به ناچار باید خود می فروختم به سراغم می آید چراکه برای فروش آن بسیار سختی کشیدم.
نویسنده مجموعه کتاب های تحسین شده مربای شیرین، پلوخورش و قصه های مجید، ادامه داد: برای اینکه بتوانم این کتاب را به فروش برسانم به کتابفروشی های تهران التماس می کردم تا آن را پشت ویترین قرار دهند تا شاید کسی آن را ببیند و بخرد. به این خاطر هنوز هم با دیدن ویترین کتابفروشی ها دلهره می گیرم. با سبیل مصنوعی به کتابفروشی ها می رفتم و سراغ کتابم را می گرفتم! وی که با زبان شیرین کتابهایش به بیان خاطرات نخستین کتاب خود می پرداخت، افزود: گاهی با شکل و شمایلی متفاوت همراه با سبیل مصنوعی به کتابفروشی ها می رفتم و می گفتم آیا شما کتاب معصومه را دارید؟ مرادی کرمانی با اشاره به اینکه با سختی تمام و گرسنگی آثار خود را نوشته است، ادامه داد: هنگامی که دوست داشتم مانند جوانان دیگر لذت خوردن ساندویچ را بچشم برای وسوسه نشدن از پیاده رو روبه روی اغذیه فروشی ها گذر می کردم. خواندن ها و نوشتن های آنچنانی موجب شد کتابی بنویسم که تمام اعضای وجودم را تحت تاثیر قرار دهد. نویسنده کتاب خمره با بیان اینکه شبها به خاطر کتاب معصومه گریه می کردم، افزود: از آنجا که 700 نسخه از این کتاب روی دستم مانده بود همه آنها را دانه ای 15ریال به نسیه فروختم و هیچگاه هم چک آن نقد نشد. اما اکنون کتاب های من در دست کم سه هزار نسخه در می آید که در کمتر از 20 روز فروخته می شود به شکلی که امروز اگر دفتری سفید با درج نام من بیرون بیاید هم مردم برای آن دست در جیب می کنند. چراکه من با تمام وجودم می نویسم.
وی در پاسخ به پرسش یک نوجوان که "شیوه نوشتن مرادی کرمانی را برای گروه سنی مشخصی جویا شد"، گفت: روی هیچ یک از کتاب هایم به جز آنها که کانون منتشر کرد نمی دانستم متعلق به چه گروه سنی است و تعیین تکلیف برای آن نمی کنم. چراکه مخاطب کتابم کیفیت آن را تشخیص می دهد. دو پنجره ارتباطی دوسویه با محوریت نقد است مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس نیز در ابتدای این نشست که پنجمین برنامه از سلسله نشست های دو پنجره کانون است، گفت: در راستای طرح دو پنجره طی 5 سال گذشته شرایطی فراهم شد که نویسندگان حوزه کودک و نوجوان در این نشست ها حضور یابند تا ارتباطی دوسویه با محوریت نقد آثار میان نوجوانان علاقه مند به ادبیات و این نویسندگان برقرار شود. مجتبی حق پرست آثار مرادی کرمانی را دارای ویژگی های ممتاز و منحصربه فرد عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه بیشترین آثار ترجمه شده از یک نویسنده ایرانی متعلق به مرادی کرمانی است، این بدین خاطر است که آثار وی فراملیتی است و با زبان های متفاوت همخوانی دارد. وی ویژگی دیگر آثار مرادی کرمانی را قابلیت های نمایشی این آثار عنوان کرد و گفت: سادگی و واقع نگری موجب می شود کتاب های این نویسنده متمایز از دیگران شود زیرا مرادی کرمانی از جنس اکثر مردم است. نشست دو پنجره تا پنجشنبه در ساختمان مرکزی کانون پرورش فکری کودک و نوجوان فارس در شیراز ادامه دارد.
۱۳۹۳/۴/۴ - ۱۴:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]