واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
میزان گوگرد سوخت دیزل درتهران 152 برابر بیش ازحدمجاز یورو 4 است تهران بزرگ - ایرنا - مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: براساس نتایج آنالیز سوخت دیزل(گازوییل) از دی ماه 90 تا اسفند 92 در شهر تهران، میانگین گوگرد نمونه های عمومی با ppm7600 دراین سوخت، 152 برابر بیش از حد مجاز یورو 4 (ppm 50) است.

وحید حسینی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تعداد 37 نمونه سوخت دیزل ایران با نمونه برداری مستقیم از جایگاه های سوخت رسانی سطح شهر تهران طی هشت نوبت آنالیز شده است.
وی با اشاره به اینکه نمونه های اخذ شده به صورت تصادفی از سطح شهر تهران جمع آوری شده است اظهارکرد: هر چند داده های بدست آمده صرفا یک نمونه تصادفی از سوخت دیزل های توزیع شده در سطح شهر تهران است ولی می تواند به عنوان معرف کیفیت سوخت با احتمال بالا مورد ارزیابی قرار گیرد.
حسینی اظهار کرد: مهمترین پارامتر کیفی سوخت دیزل (گازوییل) که اختلاف قابل توجهی با مقادیر استاندارد دارد، محتوای گوگرد سوخت است.
مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران یادآور شد: متوسط مقدار گوگرد برای سوخت دیزل عمومی ppm 4998 ، برای سوخت دیزل یورو 4 توزیع شده در شهر تهران ppm 4650 و برای سوخت دیزل تحویلی به شرکت واحد اتوبوسرانی ppm 3640 گزارش شده است.
حد استاندارد گوگرد در گازوییل یورو 4 برابر با 50 پی.پی.ام در اروپا می باشد درحالی که مقدار گوگرد درگازوییل یورو 4 توزیع شده در تهران 4650 پی.پی.ام گزارش شده است.
حسینی تصریح کرد: مقدار بسیار بالای گوگرد در سوخت دیزل(گازوییل)، به طور عملی مانع جدی برای توسعه و استفاده از این نوع موتورها در مصارف سبک و سنگین خواهد بود.
وی افزود: گوگرد بالا، مقادیر سولفات های موجود در ذرات معلق را افزایش داده و بسیاری از دستگاه های کاهنده آلاینده ها (فیلتر کاتالیست در اگزوز خودروها) نظیر NOX را از کار می اندازد.
حسینی یادآورشد: علاوه بر این به علت وجود غلظت بالای این پارامتر در سوخت اکسیدهای گوگرد به طور مستقیم به عنوان آلاینده وارد هوا می شوند.
مدیر کل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران تصریح کرد: وجود گوگرد در سوخت مانعی جدی برای استفاده از تکنولوژی های مدرن کاهنده آلاینده دوده نظیر فیلترهای DPF خواهد بود.
سوخت دیزل (نفت گاز یا گازوئیل یا نفت دیزل) به هر گونه سوخت مایع فراوری از نفت گفته می شود که در موتورهای دیزلی بکار می رود این سوخت بیشتر از روش ویژه ای در تقطیر جز به جز نفت مازوت بدست می آید که گوگرد آلی نیز به صورت طبیعی در آن وجود دارد.
تهرام 1699**1565
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير

[email protected]
17/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]