واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ضرورت استیضاح از منظر مطالبات مردم-مؤید صدرحسینی* در این که استیضاح حق نمایندگان است، شکی نیست اما در علم اصول و نیز فقه اسلامی قاعده ای با عنوان «الاهم فی الاهم» وجود دارد که مضمون آن، تشخیص کار مهم از مهم تر است.
در توصیه های امام علی(ع) به مالک اشتر هم آمده است که مبادا به کارهای جزئی و فرعی سرگرم شوی و از امور اصلی باز بمانی.
بسیاری از نمایندگان مجلس از همین منظر با استیضاح کنندگان وزیر علوم همراه نیستند و معتقدند آنچه در بطن جامعه می گذرد با آنچه از سوی تعدادی از نمایندگان مطرح می شود، همخوان و هم جهت نیست.
این روزها خانواده ها نگران بیکاری فرزندان تحصیلکرده خود هستند؛ مردم بابت رکود و تورم دلواپسی دارند؛ بوروکراسی دست و پاگیر، ارباب رجوع را آزار می دهد؛ تحولات بسیار مهم امنیتی در منطقه پیرامونی ایران در حال وقوع است.
برای مردم بسیار غیر منتظره است که برخی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی به جای اعتنا به مسائل کلان کشوری، به موضوعاتی همچون ساپورت بانوان، مجازات پیشگیری از بارداری و شکستن شیشه های فلان دانشگاه و... بپردازند.
بدیهی است که بسیاری از خود ما به عنوان نمایندگان مردم هم نسبت به وضعیت فرهنگی کشور انتقاد داریم ولی سؤال این است که آیا ناهنجاری های موجود عرصه فرهنگ در همین یکساله دولت یازدهم اتفاق افتاده است؟
همه می دانیم که بسیاری از مشکلات اقتصادی، سیاست خارجی و بخصوص فرهنگی، ریشه در سیاست ها و عملکرد دوره گذشته دارد.
بنابراین درست نیست که وزرای دولت یازدهم چوب کم کاری ها یا سوء مدیریت ها در دوره قبل را بخورند.
بنده و بسیاری از همکارانم وقتی به حوزه های انتخابیه می رویم، مردم از ما نمی پرسند که چرا وزیر علوم را استیضاح نکردید یا چرا به وزیران کشور و فرهنگ کارت زرد ندادید.
آنها درگیر مسائل دیگری هستند که چه بسا زندگی را بر آنها سخت کرده است. به هر حال مجلس عصاره مطالبات مردم است و باید نسبت به تشخیص دغدغه های اصلی و پیدا کردن راه حل برای رفع آن اهتمام داشته باشد.
مجلس نباید به سمتی حرکت کند که در ذهن کارشناسان و افکار عمومی تلقی بیگانه بودن از مسائل اصلی جامعه تداعی شود. توصیه من به برخی رسانه های جوساز و خواهش من از همکارانم در مجلس این است که با تحولات و اتفاقات متن جامعه همراه باشیم.
ممکن است برخی گلایه ها یا انتقادات استیضاح کنندگان از وزیر علوم درست باشد اما آیا راهکار رفع آن، استیضاح است؟
دانشگاه و آموزش عالی ما بدون اشکال نیست ولی مسأله این است که این مشکلات امروز ایجاد نشده و اتفاقاً دکتر فرجی دانا در جهت رفع مشکلات گام برمی دارد.
وقتی دانشجویانی بدون شایستگی و به دور از ضوابط قانونی بورسیه می شوند من به عنوان یک استاد دانشگاه چگونه به دانشجویانم بگویم مطالعه و تحقیق کنید و امیدوار باشید.
برخلاف نظر طراحان استیضاح، وزیر علوم با این شفاف سازی ها و تأکید بر اجرای قانون، اتفاقاً انگیزه و امید را به دانشگاه تزریق می کند.
جامعه دانشگاهی امروز از عملکرد فرجی دانا رضایت دارد. آرامش توأم با پویایی و نشاط نسبی در دانشگا ه ها حاکم شده است. شایسته سالاری سرلوحه کار قرار گرفته است. وزیر علوم در مسیر رشد علمی کشور تلاش می کند و یقین دارم که فرمایشات و توصیه های مقام معظم رهبری هم نصب العین ایشان است.
در سخنان رهبر انقلاب، بر حفظ آرامش در فضای دانشگاه ها مؤکداً تأکید شده بود. شایسته است طراحان استیضاح وزیر محترم علوم، به نیت پاسداری از آرامش و رضایت نسبی دانشگاهیان، از اصرار خود دست بکشند و اجازه دهند جامعه دانشگاهی کشور، با روحیه ای امیدوار در مسیر جهش علمی کشور گام بردارند.
* یادداشت نماینده مجلس در ستون اول دفتر روزنامه ایران
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]