واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جام جهانی 2014 مناقصه فوتبال در مزایده برندها شهرکرد-ایرنا- در حالی که جام جهانی 2014 روزهای پایانی خود را سپری می کند،برندهای ورزشی در سطح معتبرترین تورنمنت جهانی هنوز با یکدیگر سرشاخ می باشند.
از میان 12برند معروف ورزشی و فعال جهان ،در زمان برگزاری جام جهانی 2014شش برند ورزشی روی سینه ورزشکاران 32تیم حاضر بدجور خودنمایی کردند.
در کنار آمار پرچم کشورها ،نشانه ها و نماد ملی ملتها ،این شش برند نیز روی پیراهن بازیکنان فوتبال در جام جهانی درخشید.
از مباحث مطرح شده از سوی کارلوس کی روش سرمربی تیم ملی فوتبال ایران درباره آل اشپورت( uhlsport) آلمانی گرفته تا دعوای و انیمیشن سازی نایک ( Nike) همگی تیتر یک روزنامه های ورزشی و سیاسی شدند.
در جام جهانی 2014 ایده ای مطرح شد، که فیفا را بر آن داشت تا همچنان به سنت های فوتبال وفادار بماند و اجازه بروز و ظهور پساساختارگرایی در فوتبال مدرن را بدون اجازه این فدراسیون جهانی ندهد.
ایده های جدید الکترونیکی کردن توپ ها به جای خود ،اما ایده یک شرکت تولید لباسهای ورزشی مبنی بر ساخت نوعی لباس که مانع عرق کردن ورزشکار در طول مسابقه خواهد شد و از خستگی بازیکنان در زمین فوتبال جلوگیری می کند ،به شدت با مخالفت های
فیفا روبرو شد ،اگر چه تعدادی از بازیکنان مطرح جهان این لباسها را انقلاب فوتبال می دانستند.
از این رو بود که شرکت ورزشی نایک دست به تولید انیمیشن فوتبالی ˈ The Last Game ˈ زد تا پاسخ محکمی به مطرح کنندگان این گونه لباس ها بدهد.
روایت برندهای ورزشی در فوتبال آنقدر داغ و جذاب بود که مشاوران اقتصادی تیمها به مدت شش ماه پیش از آغاز رقابتها،
به دنبال انتخاب برند معروف برای پیراهن بازیکنان در این جام بودند.
از بین 32تیم حاضر در این رقابتها برند آدیداس(adidas) و چهار برند معروف نایک( Nike) ،ریباک(reebok)، اومبرو(umbro) و برند لوتو
(lotto) مورد استقبال بیشتر تیم ها قرار گرفتند.
این برندها تا جایی پیشروی کرده اند که انتخاب لباس ورزشی برای بازیکنان را نیز مهم جلوه دهند و آن را سوژه داغ رسانه ای کنند.
گردش مالی 400میلیارد دلاری برندهای ورزشی در فوتبال جام جهانی باعث شده تا این شرکت ها و بنگاههای اقتصادی دست راست فیفا در برگزاری جام های مختلف باشند.
از این رو است که، وقتی دیگه آرماندو مارادونا به صراحت اعلام می کند که اسپانسرهای جام جهانی از صعود کارستاریکا به مرحله یک هشت نهایی راضی نیستند،به یک بار در بورس نیویوریک سهام شرکت های تولید کننده لباس های ورزشی دچار نوسان می شود.
روند رو به رشد سرمایه گذاری در فوتبال از سوی کشورهای مختلف جهان ،شرکت های اقتصادی و بنگاههای تولید کننده محصولات ورزشی را بر آن داشت تا ایده برگزاری مسابقات جام برندها را نیز مطرح کنند، که تاکنون فیفا جواب قانع کننده ای به مشاوران این شرکت ها نداده است.
حضور پرتعداد دوربین های فیلمبرداری و عکاسی در مسابقات جام جهانی برزیل موجب شد تعدادی از برندهای معروف ورزشی در سطح جهان نسبت به معروفی غیر مستقیم کالای خود پیش گام باشند.
توزیع لباس های رایگان در بین تماشاگران تیم های حاضر در جام جهانی ،توزیع کالاها و محصولات پوشیدنی بین کودکان و جوانان مناطق فقیر نشین برزیل ، از دیگر اقدامات این برندهای ورزشی در طول این جام بوده است.
ورود کارتل های اقتصادی در تولید محصولات ورزشی باعث شد تا فاکتورهای بیرونی یا (External factors) مهمترین مولفه تشکیل کنسرسیوم های مشترک تولید لباس و کفش ورزشی در جام جهانی آینده باشد.
اسپانسرینگ در فوتبال و رقابتهای ورزشی امری غیر محال و اجنتاب ناپذیر است، ولی در این بین آیا سهم تیم ها از این نوع حمایتهای غیر مستقیم در مصرف کالای ورزشی به صورت کامل پرداخت می شود.
چنانچه شرکت هایی مانند نایک و آدیداس که محصولات آنها در این جام جهانی مورد استفاده چهار تیم پایانی برزیل و آلمان ، آرژانتین و هلند قرار دارد،مبلغی را به این تیم ها بپردازند،سوال اینجاست آیا شرکت آل اشپورت آلمان نیز به تیم ملی ایران تبلیغ یک ماهه خود را برای جام جهانی پرداخت خواهد کرد.
در این بین، رفتار کارلوس کی روش در انتخاب برند و محصولات این شرکت تولیدی ، حرکتی حرفه ای بود که در همان ابتدای انتخاب لباس بازیکنان ، این مربی کاربلد ،خواستار دریافت سهم تبلیغ جام جهانی شد هر چند در ایران این مولفه مورد استقبال قرار نگرفت.
با این حال باید متذکر شد که در این جام علاوه بر فروش 13میلیارد دلاری توپ رسمی توپ جام جهانی 2014 برزیل با عنوان برازوکا ،سهم زیادی نیز از محل فروش میلیاردی لباسهای ورزشی نصیب برندهای ورزشی کرد.
شاید در آینده این شرکت های تولید کنندگان لوازم ورزشی علاوه بر نقش خویش در تولید محصولات برای جام جهانی ، به طرحهای استعدادیابی ورزشکاران نیز ورود پیدا کنند، که در این صورت به پرورش و تولید بازیکن با معیارهای بالا نیز دست خواهند زد.
اگر این گونه شود ،شرکت های تولید کننده محصولات ورزشی بدون شک بر روی سرمایه ها و استعدادهای ورزشی دست خواهند گذاشت تا مزایده فوتبال را در مناقصه ورزش رقم بزنند که در این صورت هرچقدر سرمایه گذاری شرکتها بیشتر شود،تولید بازیکن با معیارهای سطح یک جهانی نیز بیشتر و بیشتر می شود.
با این کار ، دیگر ورزش به یک هدف تبدیل می شود و در این بین مناقصه خرید بازیکن به ارزان ترین قیمت و مزایده فروش به تیم های بزرگ صورت خواهد گرفت، تا این شرکت ها با سرمایه گذاری بر روی این نوع فوتبالیست ها، بتوان آنها را ترانسپورت کنند و از این جا به جایی های ورزشی نیز، درآمدی خوبی برای شرکت های اقتصادی حاصل شود.
به گزارش ایرنا،جام جهانی 2014 برزیل با حضور چهار تیم بزریل و المان ، ارژانتین و هلند در مرحله یک چهارم نهایی پیگیر می شود.
گزارش از محمود رییسی
7359
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]