واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
![ایستادگی «جامعه روحانیت» مقابل «پایداری» /مصباحی مقدم: پایدارای ها همیشه متقاضی پیوستن به مجموعه اصولگرایان بودهاند نه ما به آنها](http://namehnews.ir/File/ImageThumb2?newsid=150538&w=250&h=165&type=Horizontal)
ایستادگی «جامعه روحانیت» مقابل «پایداری» /مصباحی مقدم: پایدارای ها همیشه متقاضی پیوستن به مجموعه اصولگرایان بودهاند نه ما به آنها
سخنگوی جامعه بهطور صریح به این پرسش پاسخ داده و گفته است اگر پیوستنی در کار باشد، این جبهه پایداری است که باید به جامعه بپیوندد. به گزارش نامه نیوز، روزنامه شرق نوشت،
«جامعه روحانیت» باید به «جبهه پایداری» بپیوندد یا «پایداری» باید به «جامعه» ملحق شود؟ این پرسش، گویا بحث جدید درونی در جامعه روحانیت است. سخنگوی جامعه بهطور صریح به این پرسش پاسخ داده و گفته است اگر پیوستنی در کار باشد، این جبهه پایداری است که باید به جامعه بپیوندد. این در حالی است که شیخجعفر شجونی بهتازگی با اشاره به بیماری آیتالله «مهدویکنی» دبیرکل «جامعه روحانیت مبارز»، از احتمال تغییر رویکرد این تشکل سیاسی اصولگرا خبر داده و گفته بود: «از نظر خط و ربط سیاسی هیچ بعید نیست که به جبهه پایداری نزدیک شویم.»
اما غلامرضا مصباحیمقدم در واکنش به این سخن به «خانه ملت» گفته است: «همواره جبهه پایداری متقاضی پیوستن به مجموعه اصولگرایان بوده است و هیچگاه عکس این قضیه مطرح نبوده و نخواهد بود.»
به گفته سخنگوی جامعه روحانیت «آقای شجونی نظر شخصی خود را در این رابطه بیان کرده و برداشت من این است که جامعه روحانیت همچنان مسیری را خواهد پیمود که مدنظر آیتالله مهدویکنی دبیرکل این جامعه است. باید توجه داشت آیتالله مهدویکنی هیچ گاه تصمیم یکجانبهای در جامعه روحانیت مبارز اتخاذ نکرده است.»
مصباحیمقدم افزود: «حتی گاهی آیتالله مهدویکنی از دیدگاههای شخصی خود در تصمیمگیریها عدول میکردند و دیدگاه جامعه روحانیت مبارز را مبنا قرار میدادند از این جهت حتی با تغییر دبیرکلی ایشان نیز جهتگیریهای جامعه روحانیت مبارز تغییر نخواهد کرد.»
جامعه روحانیت مبارز تهران که هماکنون از تشکلهای مهم اصولگرایان سنتی به شمار میرود در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تشکیل شد. موسسین این تشکل روحانی عبارت بودند از شهیدبهشتی، شهید مطهری، شهید باهنر، مهدویکنی، مفتح، شاهآبادی، محلاتی، ملکی، خسروشاهی، عمید زنجانی، عرفانی، موحدیکرمانی، ناطق نوری، کروبی و موسوی خویینیها.
در سال ۱۳۶۶ افزایش اختلافات درونی باعث شد تا در این تشکل انشعاب ایجاد شود و گروهی از اعضای جامعه روحانیت مبارز با اجازه و تایید امام خمینی (ره) از آن خارج شده و مجمع روحانیون مبارز را تاسیس کردند.
آیتالله هاشمیرفسنجانی و حجتالاسلاموالمسلمین ناطقنوری از چهرههای تاثیرگذار جامعه روحانیت مبارز به شمار میروند که آن را به دلیل برخی انتقادات، چندی است در جلسات این تشکل شرکت نمیکنند.
«جبهه پایداری انقلاب اسلامی» اما یک تشکل تندرو اصولگراست که آن را در سال ۱۳۹۰ عدهای از اصولگرایان و برخی اعضای پیشین دولت احمدینژاد تشکیل دادند. اعضای این جبهه بهشدت نسبت به عملکرد دولت به ویژه در حوزه دیپلماسی ابراز نگرانی میکنند.
سخن اخیر شجونی و پاسخ قاطع مصباحیمقدم به آن نشانگر مقاومت چهرههای تاثیرگذارتر تشکلهای اصولگرا در برابر میدانداری احتمالی رادیکالهاست. جریانی که در میان انفعال گروههای سنتی اصولگرا توانسته برای خود وزنی کسب کند و احتمالا برخی طیفهای سنتی را به پیوستن به این جریان ترغیب کند. به طوری که جعفر شجونی چندی پیش درباره جلسه تازه جامعه روحانیت که در غیاب آیتالله مهدویکنی و در منزل آیتالله موحدیکرمانی برگزار شد، گفته بود: «در جلسه اعلام کردیم و خواستیم در مورد چگونگی رابطه صحبت و بحث را باز کنیم منتها بنده پاسخی نشنیدم. بنده معتقدم اصولگرایی دوباره باید احیا شود و هیچ بعید نیست به جبهه پایداری نزدیک شویم.» گذشت زمان نشان خواهد داد که رویکرد متفاوت برخی اعضای جامعه روحانیت مبارز موجب بروز انشعاب جدیدی در این تشکل سنتی اصولگرا خواهد شد یا نه.
1393/4/16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]