تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):تلاوت کننده سوره حدید و واقعه و الرحمن در آسمانها و زمین اهل بهشت خوانده می شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828666517




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

احوال ناخوش گردشگری زیارت، دامن خورشید را گرفت/ ناله دردمندانه توس از رنج میراث معنوی


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شرق > خراسان رضوی گزارش مهر/
احوال ناخوش گردشگری زیارت، دامن خورشید را گرفت/ ناله دردمندانه توس از رنج میراث معنوی
مشهد - خبرگزاری مهر: کهنه زمانی است که احوال ناخوش گردشگری زیارت، دامن سرزمین خورشید را گرفته و این شهر که با عنوان قلب گردشگری زیارت ایران شناخته می شود این روزها با چهره ای رنجور در زیر بار هزاران مشکل کمر خم کرده و به اذعان کارشناسان هنوز زیرساختهای این شهر در تمامی بخش ها از جمله در حوزه رسیدگی به زائران، سیستم حمل و نقل عمومی و احداث اسکان ارزان لنگ می زند.



 به گزارش خبرنگار مهر، احوال ناخوش گردشگری زیارت در پایتخت معنوی برکسی پوشیده نیست طوری که هزاران هزار مشکل دامن این پهنه زائرخیز را گرفته و به نظر می رسد تنها با دلسوزی و جدیت در توسعه زیرساختها و تکمیل پروژه های نیمه تمام می توان این درد را تا حدودی درمان کرد زیرا در غیر این صورت مطابق گفته کارشناسان، دومین کلانشهر مذهبی جهان آرام و بی صدا در میان انبوه مشکلات، شاهد کاهش معنادار تعداد زائران داخلی و خارجی خواهد بود. گردشگری مذهبی یکی از اولویت های صنعت گردشگری است و این مقوله سابقه ای به وسعت تاریخ ادیان الهی دارد طوری که همه ساله بر متقاضیان زیارت از اماکن مذهبی افزوده می شود و در این میان برخی از متولیان صنعت گردشگری اعتقاد دارند که مشهد علیرغم دارا بودن ظرفیت عظیم جذب گردشگر دینی در دنیا به دلیل عدم امکانات و ضعف زیرساختها حتی در زمینه رونق گردشگری مذهبی داخلی نیز چندان موفق نبوده است.  سالهاست پایتخت معنوی از نبود امکانات و عدم توسعه زیرساختها رنج برده و پروژه های نظیر بافت فرسوده، حاشیه شهر و اسکان ارزان هنوز که هنوز است بلاتکلیف باقی مانده و این امر جان زائران و مجاوران را به لب آورده طوری که به جرات می توان گفت هر یک از پروژه های نیمه تمام این شهر به گردشگری زیارت ضربه ای سنگین وارد می کند. گردشگری مذهبی یکی از پنج شاخه اصلی گردشگری در دنیاست و ایران با وجود بارگاه منور علی ابن موسی الرضا(ع) می تواند نقش بسزایی را در این زمینه ایفا کند؛ مطابق آمارهای ارائه شده از سوی دست اندرکاران و کارشناسان حوزه گردشگری؛ 38 درصد گردشگران دنیا را گردشگران مذهبی تشکیل داده و سالانه 600 میلیون سفر مذهبی در دنیا انجام می شود و بر این مبنا جمعیت مسلمانان جهان به بیش از 1.5 میلیارد رسیده است و از این تعداد 300 میلیون نفر شیعه اند، بنابراین براساس این آمارها، پایتخت معنوی می تواند به عنوان کانون گردشگری مذهبی جایگاه ممتازی در سطح بین المللی داشته باشد اما اکنون برخی شرایط و مشکلات موجب شده تا این شهر کارکرد خود را به عنوان قلب گردشگری زیارت از دست بدهد. یک کارشناس امور گردشگری دینی در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر پایتخت معنوی در بسیاری از حوزه ها دچار چالش و ضعف است و حتی طی سالهای اخیر بر دامنه مشکلات بزرگ این شهر نظیر بافت فرسوده، حاشیه نشینی و کمبود اسکان ارزان قیمت و ضعف در معماری و بی توجهی به معماری اسلامی افزوده شده است و این عوامل موجب شده تا رونق گردشگری زیارت در این شهر با موانع و مشکلات متعددی روبرو شود.

دست اندرکاران از گردشگری مذهبی به عنوان میراث معنوی حمایت نکردند امیر حسین مطهری با اعلام اینکه دومین کلانشهر مذهبی جهان در سایه مشکلات و پروژه های معطل نمی تواند مسیر توسعه و پیشرفت را طی کند، افزود: ضرورت دارد تا با اصلاح زیرساختها، شناسایی ظرفیت ها و سرمایه گذاری و بسترسازی مناسب همراه با تبلیغات گسترده به جذب هرچه بیشتر گردشگران پرداخت. وی بیان کرد: این شهر لقب پایتخت معنوی و قلب گردشگری زیارت ایران را با خود به یدک می کشد بنابراین باید برای توسعه زیرساختها و اتمام پروژه های مهم این شهر که هیچ گاه از دید زائران پنهان نبوده، فکری کرد. وی تصریح کرد: دست اندرکاران حوزه زیارت و مسئولان این شهر چگونه طی سالیان اخیر نتوانسته اند برای حل برخی از مشکلات این شهر که گاه نیازمند حمایت ملی بوده کاری انجام دهند و چرا نتوانسته اند از میراث معنوی این شهر که همان توجه به گردشگری مذهبی است حفاظت و حمایت کنند. یک میلیون حاشیه نشین؛ زخمی بر پیشانی گردشگری مذهبی وی بیان کرد: در حال حاضر میعادگان زائران رضوی نباید با یک میلیون حاشیه نشین روبرو باشد زیرا این امر نیز زخمی بر پیشانی گردشگری مذهبی است و باید طی سالیان اخیر مانع فربه تر شدن حاشیه ها می شدیم و به اعتقاد من این مشکل آنقدر بزرگ شده که دیگر امکان حل کردن آن نیست. این کارشناس امور گردشگری دینی عنوان کرد: شهری که مقصد زائران است باید برای مهاجران خود نیز برنامه داشته باشد تا امروز شاهد رشد حاشیه نشینی در دل این کلانشهر مذهبی نباشیم. وی حاشیه نشینی را حاصل تفکرات غلط و بی توجهی به ورود مهاجران دانست و اظهار کرد: اکنون با توجه به اینکه تعداد جمعیت حاشیه نشینی رشد پیدا کرده باید در ارائه خدمات به این مناطق جدیت به خرج داد زیرا صرف بی توجهی به این مناطق با رویکرد شهری که  دارای عنوان گردشگری زیارت بوده، متضاد است. کمبود اسکان ارزان قیمت وی بیان کرد: کمبود اسکان ارزان قیمت نیز یکی دیگر از عواملی است که گردشگری زیارت را با چالش ها و مشکلاتی روبرو کرده طوری که در حال حاضر بیش از 70 درصد زائران رضوی متعلق به سطوح متوسط و پایین جامعه بوده و این افراد برای زیارتی آسوده و بدون دغدغه نیازمند اقامت در اسکان ارزان هستند. مطهری تصریح کرد: کلنگ پروژه اسکان ارزان قیمت در شهریور ماه 1390  به زمین خورد و مقرر شد 30 هزار تخت به عنوان اقامتگاه ارزان قیمت با مبلغ 500 میلیارد تومان اعتبار طی 2 سال احداث شود اما این وعده همچنان بلاتکلیف باقی مانده و به سرانجام نرسیده؛ بنابراین این مشکل نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که دامن گردشگری مذهبی را گرفته است. وی یادآور شد: در حال حاضر سرمایه گذاران به ساخت هتل های مجلل تشویق می شوند و این در حالی است که اغلب زائران در سفر به این شهر به دلیل مسائل مالی، تمایلی برای اسکان در هتل ها ندارند.

به گفته وی 168 هتل، 330 هتل آپارتمان و یک هزار و 53 مهمانپذیر و مسافرخانه در مشهد وجود دارد اما با این وجود بازهم شاهد صدور بی رویه مجوز احداث واحدهای اقامتی هستیم. این کارشناس امور گردشگری دینی تاکید کرد: شهری که با لقب گردشگری زیارت شناخته می شود باید بتواند نیازهای اقشار محروم جامعه را برآورده سازد زیرا اکنون سالهاست با ساخت هتل های گسترده به خواسته ها و مطالبات افراد نیازمند در سفر به این شهر بی توجهی شده و این امر با عنوان گردشگری مذهبی در تناقض است. عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه این روزها گردشگری زیارت در مشهد با مشکلاتی روبرو شده، به خبرنگار مهر گفت: این شهر در اغلب بخش ها به لحاظ زیرساختی لنگ می زند و این شهر در صورتی می تواند جایگاه واقعی خود را به عنوان قلب گردشگری زیارت ایران پیدا کند که از اعتبارات لازم برخوردار باشد و مورد حمایت جدی دولت ها قرار گیرد حجت الاسلام نصرالله پژمانفر بیان کرد: در حال حاضر اغلب پروژه های بلاتکلیف این شهر بدون کمک دولت به سرانجام نمی رسد و به عنوان نمونه بافت فرسوده یکی از آن پروژه های مهمی است که از دید هیچ زائر و مجاوری پنهان نمانده و تاکنون هم به سرانجام نرسیده است. بافت فرسوده آه از نهاد زائر و مجاور برآورد وی ادامه داد: بافت فرسوده یکی از پروژه هایی است که همواره آه از نهاد زائر و مجاور برآورده و این امر شایسته دومین کلانشهر مذهبی جهان و قلب گردشگری زیارت ایران نیست طوری که اکنون با توجه به حضور میلیونی زائران؛ فرسوده بودن بافت پیرامون حرم رضوی و سایر مشکلات نظیر بناهای فرسوده، کوچه های تنگ وباریک وفقدان امکانات خدماتی رفاهی مطلوب، ضرورت نوسازی این بافت را دو چندان می کند. نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: طی سالهای 78 و87 طرح نوسازی آغاز شده و مطابق زمانبندی مقرر شد طی 10 سال یعنی تا سال97 این طرح به پایان برسد اما امروز این پروژه تاکنون تنها 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در این راستا مشکل اصلی این پروژه، تامین منابع مالی و تملک اراضی است. وی بیان کرد: در کلانشهر مشهد نیز بالغ بر 2200 هکتار بافت فرسوده شناسایی شده که 366 هکتار آن درحوزه پیرامونی حرم مطهر رضوی قرار دارد و در این راستا دولت برای تکمیل این پروژه باید حمایت و کمک جدی داشته باشد زیرا عقب ماندگی در پروژه های این چنین به شاکله این شهر مذهبی ضربه وارد کرده است. حجت الاسلام پژمانفر تصریح کرد: پایتخت معنوی سالهاست که در مسیر گردشگری زیارت گام برمی دارد و این امر ضرورت توسعه زیرساختها در این شهر را دوچندان می کند، البته نقش دولتمردان و توجهات ملی نیز در حل بسیاری از مشکلات این شهر نقش دارد. عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امروز اگر امکانات لازم در این شهر فراهم بود و پروژه های نیمه تمام به شاکله این شهر صدمه نزده بود، مشهد می توانست گردشگر مذهبی را از سراسر دنیا جذب کند اما متاسفانه به خاطر مشکلات در جذب گردشگری دینی داخلی نیز به خوبی اقدام نکرده ایم.

وی تصریح کرد: جدای از بی توجهی دولت نسبت به پایتخت معنوی باید اعلام کرد مسئولان و دست اندرکاران حوزه زیارت نیز به سادگی از کنار مشکلات این شهر عبور کرده اند و این در حالی است که کشورهایی با کمترین توانایی برای جذب گردشگر مذهبی، تلاش می کنند تا با تبلیغات گسترده بخشی از میلیاردها دلاری را که در این صنعت سالیانه مبادله می شود جذب کنند. کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی رئیس شورای شهر مشهد نیز با اعلام اینکه مشهد دارای مشکلات متعددی است، گفت: مهمترین مشکل این شهر کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی است و انتظار ما این است که دولت به این بخش کمک کند زیرا این شهر دومین کلانشهر مذهبی جهان و میعادگان گردشگران مذهبی است. محمد کمال سرویها عنوان کرد: در حال حاضر بالغ بر هزار و 500 ناوگان اتوبوس در مشهد کم است و شهری که به عنوان قلب گردشگری زیارت نقش آفرینی می کند نیازمند کمک های دولت برای تکمیل ناوگان اتوبوسرانی است. به گفته وی در سال 88 قیمت خرید یک ناوگان اتوبوس 100 میلیون تومان بود که 82.5 میلیون تومان را دولت و 17.5 میلیون تومان را شهرداری پرداخت می کرد اما در حال حاضر نرخ اتوبوس به 700 میلیون تومان رسیده است. یکی از کارشناسان گردشگری زیارت نیز به خبرنگار مهر گفت: نحوه ورود مسافران در رونق صنعت گردشگری نقش  موثری دارد و در این راستا برای ترویج گردشگری زیارت باید در ابتدا زمینه زیارتی مطمئن و آرام را برای  زائران فراهم کرد و به عنوان نمونه آنچه مسافران را رنج می دهد کمبود بلیت قطار، اتوبوس و هواپیما در تمامی فصل های سال است. رضا محبی تصریح کرد: ضعف در سیستم حمل و نقل تأثیر منفی بر صنعت گردشگری مذهبی دارد و در تمامی کشورهای جهان استانداردی برای حمل و نقل تعریف می شود و به تعبیری دیگر ناوگان حمل ونقل شامل وسایل نقلیه زمینی، دریایی و هوایی عمر محدودی دارند که پس از رسیدن به این سن باید رده خارج شود اما گاه این مسئله در برخی از شهرها همانند پایتخت معنوی در نظر گرفته نمی شود و این امر موجب صدمه زدن به گردشگری زیارت و کاهش زائران و مسافران می شود.

تبلیغات و فراهم بودن امکانات حمل و نقل مناسب، از عوامل اصلی توسعه گردشگری دینی وی اظهار کرد: حمل و نقل یکی از تسهیلات مهم برای گردشگران بوده و این امر از اهمیت اساسی برخوردار است؛ بدون تردید توسعه حمل و نقل تاثیرعمده ای بر رشد و هدایت صنعت گردشگری دینی دارد. وی تبلیغات گسترده و فراهم بودن امکانات حمل و نقل مناسب، راحت و سریع را از عوامل اصلی توسعه گردشگری دینی عنوان کرد و افزود: گردشگران دینی در سفرهای خود تحت تاثیر تبلیغات، میزان هزینه و زمان قرار دارند و در این میان انتخاب نوع سیستم حمل و نقل و یا فراهم بودن سیستم مناسب در سفر به شهر مورد نظر نقش بسزایی دارد و از سویی دیگر بسیاری از کشورهای دنیا برای معرفی مکان مذهبی خود از تبلیغات گسترده و قدرت رسانه های خویش بهره می گیرند تا به عنوان یکی از مقاصد گردشگران مذهبی شناخته شوند. این کارشناس گردشگری زیارت یادآور شد: در کشور ما علیرغم وجود بارگاه رضوی، شاهچراغ و بارگاه حضرت معصومه (س) بازهم شاهد تبلیغات گسترده ای که بتوان از طریق آن گردشگران خارجی را به این شهر کشاند نیستیم اما این را هم باید در نظر داشت که این شهر جدای از سیستم حمل و نقل در بسیاری از بخش های دیگر نیز دچار مشکلاتی است که تا این مسائل حل نشود نمی توان شاهد رونق گردشگری زیارت بود. رسیدن به معیارهای گردشگری زیارت در سایه تامین نیازهای زائران رضوی عضو کمیسیون تلفیق طرح توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا (ع) با تاکید بر رسیدن به معیارهای گردشگری زیارت در سایه تامین نیازهای زائران رضوی، به خبرنگار مهر گفت: برای رسیدن به شاخصه ها و معیارهای گردشگری زیارت باید نیازهای زائران رضوی را فراهم کرد. محمد قاسمی بیان کرد: اسکان، تغذیه و ارائه مناسب خدمات معنوی از مولفه هایی است که باید برای گردشگران مذهبی در نظر گرفته شود. وی ادامه داد: تشرف بالای زائران و گردشگران به کلانشهر مشهد ایجاب می کند که مهم‌ترین دغدغه و احتیاج زائر را که همان اسکان ارزان است مرتفع کرد البته برآورد خدمات اقامتی و اسکان زائر به عنوان دغدغه نخست زائران در مشهد موجب شد که اقامتگاه‌های عمومی فراوانی در این کلانشهر احداث و مورد بهره‌برداری قرار گیرد اما این میزان بازهم کافی نیست. وی تصریح کرد: مدیریت در امور زیربنایی و توسعه زیرساختها دو عاملی است که می تواند در رونق گردشگری زیارت موثر باشد و در این راستا پایتخت معنوی به عنوان یکی از قطب های گردشگری مذهبی باید با توسعه و ارائه خدمات در مسیر پاسخگویی به نیازهای زائرین و ایجاد زیرساخت‌های مناسب و امکانات روبنایی حرکت کند. نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مهمترین مشکلات مشهد شامل کمبود اسکان، عدم توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی، بافت فرسوده، حاشیه نشینی، ترافیک و کمبود پارکینگ است و هر یک از این مشکلات به وجهه این شهر به عنوان پایتخت معنوی و قلب گردشگری دینی آسیب می زند. هاشم بنی هاشمی تصریح کرد: کمک های دولت یکی از اصول اساسی است که نباید مورد غفلت قرار گیرد زیرا این شهر ملی بوده و نیازمند حمایت دولتمردان است همچنین باید در نظر داشت که اگر مشکلات زیرساختی این شهر حل شود آنگاه شاهد هجوم گردشگران دینی خواهیم بود و این امر سبب جذب میلیاردها میلیارد دلار سرمایه شده و می توان با این رقم به توسعه پایتخت معنوی و شناساندن این شهر به سایر کشورهای دنیا دست زد. کمبود پارکینگ و افزایش ترافیک سبب آزار و اذیت زائران شده است وی ادامه داد: امروز پایتخت معنوی در نقش یکی از بزرگترین قطب های گردشگری زیارت نباید با مشکلات متعدد و گوناگونی همچون بافت فرسوده و حاشیه نشینی دست و پنجه نرم کند زیرا وجود هر یک از این مشکلات در کاهش آمار زائران و کم رنگ شدن نقش این شهر به عنوان قلب گردشگری مذهبی تاثیرگذار است.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه سالهای سال است که در کنار تمامی مشکلات؛ کمبود پارکینگ و افزایش ترافیک سبب آزار و اذیت زائران و مجاوران شده، گفت: توسعه حمل و نقل عمومی  یکی از راهکارهای حل مشکل کمبود پارکینگ در مشهد است و از سویی دیگر باید با اعطاء تسهیلات ویژه به سرمایه‌گذاران برای حل مشکل کمبود پارکینگ اقدام کرد. به گفته وی تردد بیش از 800 هزار خودرو در پایتخت معنوی سبب افزایش ترافیک شده و بخشی از این مشکل  به دلیل کمبود پارکینگ و عدم توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی شکل گرفته و در هر صورت باید برای توسعه گردشگری زیارت، مهمترین مشکلات و معضلات این شهر را هر چه سریع تر رفع کرد.   ناله دردمندانه دیار توس از رنج میراث معنوی نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه امروز ناله دردمندانه دیار توس از رنج میراث معنوی به گوش می رسد، گفت: گردشگری زیارت از میراث های معنوی است که  ضرورت دارد برای حفاظت از آن اقدام به توسعه زیرساختها و حل کاستی ها و ضعف ها کرد و در این راستا مشهد در سایه حل مسائل موجود می تواند جایگاه معنوی و دینی خویش را به شکلی واقعی در داخل و خارج کشور ایفا کند. اکنون که قلب توس از روزهای ناخوشی گردشگری زیارت دردمند است باید همچنان در انتظار تدبیر مسئولان امر برای رونق گردشگری مذهبی باشیم زیرا چهره و وجهه این شهر با بارگاه رضوی و معنویت گره خورده و بی تردید حمایت از میراث های معنوی همچون گردشگری دینی می تواند ما را هرچه سریع تر به سر منزل مقصود و قله های پیشرفت برساند.  ........................... گزارش: مرضیه صاحبی


۱۳۹۳/۴/۱۶ - ۰۸:۴۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن