واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ادامه نگارش توافقنامه نهایی توسط معاونان اشتون و ظریف
ناظران، برقراری جلسات نگارش و استمرار این نشستها را دلیلی برای پیشبرد مذاکرات قلمداد میکنند اما در مقابل موارد قرار گرفته در پرانتز که ظاهراً تعداد قابل توجهی است، گواه اختلافات متعددی است که کار را برای رسیدن به توافق نهایی دشوار میکند و در این شرایط طرف غربی میبایست تصمیمی دشوار بگیرد و در قبال انعطاف عمل طرف ایرانی، از برخی خواستههای غیرمنطقیاش بگذرد.
کد خبر: ۴۱۳۷۷۵
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۲ - 06 July 2014
مذاکرات ایران و شش کشور جهان به میزبانی وین بر سر برنامه هستهای کشورمان، از عصر امروز با ادامه نگارش متن توافقنامه جامع توسط سید علی عراقچی و هلنا اشمیت معاونین ممحمدجواد ظریف و کاترین اشتون از سر گرفته میشود تا پنجمین روزِ ششمین دور مذاکرات هستهای بدین شکل آغاز شود.
به گزارش «تابناک»، مذاکرات با هدف دستیابی به راهکاری جامع برای رفع چالشهای پیش آمده بر سر برنامه هستهای ایران، در حالی از اسفندماه سال گذشته در وین از سر گرفته شد که اکنون پس گذشت پنج دور از این گفتوگوها، طرفین در دور ششم، مذاکرات تخصصی و بسیار پیچیده را در طولانیترین دور این مذاکرات پشت سر میگذارند و با دستور کار نگارش توافقنامه و بحث و گفت و گو برای رسیدن به راهحلی همه جانبه نگر برای نقاط مورد اختلاف، مذاکرات استمرار یافته است.
در این دور از مذاکرات علاوه بر وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا، قرار است ویلیام برنز قائم مقام وزیر خارجه این کشور نیز باشد. «سایمون گس» مدیرکل سیاسی وزارت خارجه انگلستان و سفیر پیشین انگلیس در ایران، عهدهدار ریاست نمایندگی این کشور در گروه ۱+ ۵ است. «نیکلا دو ریویر» مدیرکل سیاسی وزارت امور خارجه فرانسه به تازگی در پی رفتن «ژاک اودیبر» به کاخ الیزه، عهدهدار ریاست تیم فرانسه در گروه ۱+ ۵ شده است.
هانس دیتر لوکاس نماینده آلمان در گروه ۱+ ۵ نیز از سال ۲۰۱۰ تاکنون نماینده آلمان در کمیته سیاسی و امنیتی اتحادیه اروپا و نیز نماینده دائمی آلمان در بروکسل بوده است. سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه نمایندگی کشورش را در گروه ۱+ ۵ بر عهده دارد و وانگ چون، مدیرکل سیاسی وزارت خارجه چین نیز نمایندگی این کشور در گروه ۱+ ۵ را عهدهدار است.
علاوه بر محمدجواد ظریف، وزیر امورخاجه کشورمان، سیدعباس عراقچی معاون امور حقوقی و بینالمللی، مجید تختروانچی معاون اروپا و آمریکا و حمید بعیدینژاد مدیرکل سیاسی و بینالمللی وزارت خارجه، داود محمدنیا مشاور وزیر خارجه، محمد امیری مدیر کل امور پادمانهای سازمان انرژی اتمی و پژمان رحیمیان مدیر کل حوزه ریاست سازمان انرژی اتمی، اعضای تیم مذاکره کننده هستهای ایران را تشکیل میدهند و یک تیم از مشاوران حقوقی از جمله امیرحسین زمانینیا و جمشید ممتاز نیز تیم مذاکره کننده ایرانی را همراهی میکنند.
در سومین روز مذاکرات و پس نشستهای متعدد دو و چندجانبه، عباس عراقچی و هلنا اشمیت معاونین ظریف و اشتون وارد نگارش متن توافق نهایی یا همان «برنامه جامع اقدام مشترک / Joint comprehensive plan of action» شدند؛ پروسهای که در روز سوم به مدت هفت و نیم ساعت تا واپسین ساعات روز جمعه ادامه داشت و تقریباً بخش عمده روز چهارم نیز متمرکز بر آن بود و حال در روز پنجم نیز در حال پیگیری است.
ناظران، برقراری جلسات نگارش و استمرار این نشستها را دلیلی برای پیشبرد مذاکرات قلمداد میکنند اما در مقابل موارد قرار گرفته در پرانتز که ظاهراً تعداد قابل توجهی است، گواه اختلافات متعددی است که کار را برای رسیدن به توافق نهایی دشوار میکند و در این شرایط طرف غربی میبایست تصمیمی دشوار بگیرد و در قبال انعطاف عمل طرف ایرانی، از برخی خواستههای غیرمنطقیاش بگذرد.
22:42:- چهارمین جلسه رایزنی نگارش متن توافق جامع مشترک با حضور معاونان ظریف و اشتون از ساعت 19 امشب به وقت وین ( 21 و 30 دقیقه) به وقت تهران در هتل کوبورگ وین آغاز شده است.
سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران و هلگا اشمید معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی درحالی عصر امروز( یکشنبه) ادامه کار نگارش متن توافق جامع مشترک را در دستور کار قرار داده اند که در سه نشست قبلی طی دو روز گذشته نزدیک به 20 ساعت در این زمینه رایزنی کرده بودند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]