واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون اداره کل چاپ و نشر وزارت ارشاد خواستار واگذاری چاپخانه های دولتی به بخش خصوصی شد تهران- ایرنا- معاون اداره کل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ضرورت اجرای اصل 44 قانون اساسی خواستار واگذاری چاپخانه های دولتی به بخش خصوصی شد.
بگزارش خبرنگار معارف ایرنا،علی اکبر ابراهیمی پور عصر یکشنبه در نشست تخصصی چاپ و نشر قرآن کریم گفت:با توجه باینکه چاپخانه های بزرگی درکشور وجود داردکه به انتشار قرآن مبادرت می ورزند می توان با هماهنگی سازمان های مربوطه مانند سازمان دارالقرآن الکریم و یا سازمان اوقاف و امور خیریه این چاپخانه های مجهز را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
وی در ادامه با اشاره به کاهش انتشار قرآن در جمهوری اسلامی گفت:ذائقه مردم در نحوه بهره برداری از قرآن تغییر کرده است و ما نباید نگران کاهش انتشار قرآن باشیم.
وی اضافه کرد:اگر از سال 64 تا 92 ، 156 میلیون نسخه قرآن کریم چاپ شده امروزه با جمعیتی بالغ بر 75 میلیون مواجه ایم که بسیاری از مردم همچنان عشق و علاقه به تلاوت آیات الهی دارند ولی از طریق نرم افزارها، رایانه، موبایل و فناوری های جدید این کار را انجام می دهند.
احمدحاجی شریف معاون نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن الکریم در این نشست تخصصی با ارائه آماری اظهار داشت:بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به مصوبه شورای عالی تبلیغات اسلامی کشور از سال 64 قرآن با دستور وزارت ارشاد به سازمان تبلیغات ارجاع می شد و درصورت تایید این سازمان برای چاپ مجوز صادر می شد.
وی با اشاره به اینکه از سال 64 تا 92 حداقل 159 میلیون نسخه از قرآن چاپ شده است افزود: در سال 90 در حدود 6 میلیون و 700 نسخه، در سال 91، سه میلیون و 900 و در سال 92، دو میلیون و 250 نسخه از قرآن چاپ شده که در سال 92،شاهدکاهش 43 درصدی انتشار قرآن نسبت به سال 91 و در سال 91 نیز 42 درصد نسبت به سال 90 کاهش چاپ داشته ایم.
حاجی شریف اضافه کرد:با توجه به اجرای طرح نور در مساجد کشور به تعداد نمازگزاران قرآن وجود ندارد و در سال 92 ، 80 ناشر اقدام به چاپ قرآن کرده اند درحالی که 800 ناشر از سازمان دارالقرآن مجوز گرفته اند.
وی بیشترین چاپ قرآن را به انتشارات اسوه با 340 هزار نسخه در سال 92 دانست و از چاپخانه های پیام عدالت و کاتبان وحی به عنوان چاپخانه های بعدی یاد کرد.
حاجی شریف همچنین گفت:در سال 92، 16 ترجمه فارسی به همراه قرآن منتشر شده که بیش از 50 درصد این ترجمه مربوط به مهدی الهی قمشه ای،و ترجمه های حجت الاسلام حسین انصاریان، آیت الله ناصر مکارم شیرازی، ابوالفضل بهرام پور و محمود صفوی در مراتب بعدی قرار دارند.
وی همچنین از یازده خوشنویس درسال 92 یاد کرد که 9 هنرمند از ایران به تعداد 183 هزار نسخه قرآن چاپ کرده اند.
عباس عزیزی مدیر انتشارات صلات با اشاره به اینکه هنوز دانش آموزان و معلمان قادر به تلاوت قرآن نیستند خواستار استفاده از رسم الخط های فارسی به جای رسم الخط عثمان طه شد.
در ادامه این نشست احمد کمالی نژاد معاون کتاب و توسعه کتابخانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سیدمحمدحسین محمودی مدیرعامل اتحادیه ناشران قرآنی و تعدادی از مدیران انتشاراتی به بیان مطالبی درباره صدور مجوز چاپ قرآن،نحوه استفاده از انواع کاغذ برای انتشار قرآن ضرورت بازیافت قرآن های قدیمی و همچنین ضرورت تجهیز چاپخانه های بزرگ قرآن پرداختند.
نشست تخصصی چاپ و نشر قرآن کریم به همت کمیته مراسم و محافل بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با حضور نمایندگانی از انتشارات اسوه،سرمد،دارالکتب الاسلامیه، اسلامی، محراب قلم و مدیرعامل اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران کشوری (آشنا) در سالن جلسات باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
فرآهنگ(3)**1003**م.ب**1856
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]