واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چیتچیان مسئول کم آبی در کشور نیست
باید هنگامی که مشکل کمآبی نداشتیم برای این روزها اندیشه کرده و روشهای درستی برای آبیاری استفاده میکردیم. مشکل کمآبی یکشبه و یک ساله به وجود نیامده که بگوییم فردی که یک سال بر کرسی وزارت تکیه زده، مقصر است. اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم، نمیتوانیم بگوییم وزیر نیرو مقصر کمآبی و خشکسالیهای اخیر است.
کد خبر: ۴۱۳۸۶۱
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۳ - 06 July 2014
روزهای گرم تابستان و کاهش بارندگی، باعث شده برخی از مناطق کشور دچار کم آبی شوند. مشکلات کشاورزان و مردم که روزانه به صدها میلیون لیتر آب برای گذران زندگی نیاز دارند، باعث ایجاد فشار به نمایندگان مجلس میشود. نمایندگان مجلس نیز این فشارها را به گونهای دیگر در مجلس با ایجاد سؤال از وزیر، تذکر و یا نطق میان دستور به دولت و دیگر نمایندگان منتقل میکنند.
به گزارش «تابناک»، امروز نیز همین امر باعث شد که فضای مجلس شورای اسلامی به گونهای دیگر شود و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، از کمبود آب در مناطق گوناگون و حوزه انتخابیه شکایت کنند. برخی نمایندگان مجلس، مدیریت منطقهای را دلیل کم آبی و برخی دیگر نیز دولت و وزیر نیرو را مقصر این کار میدانند.
مجموعه این عوامل باعث بالا گرفتن بحث و حتی مشاجره لفظی نمایندگان مجلس شد، به گونهای که رئیس مجلس را وادار به واکنش کرد و وی پس از پایان نطق عزیزی فارسانی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: توصیه میکنم دوستان مسائل مربوط به آب را ـ که جنبه ملی دارد ـ با نگاه ملی مورد توجه قرار دهند؛ بنابراین، کشاندن شکایات منطقهای در این موضوع به صلاح نیست، به ویژه اینکه در مجلس باید نگاه دوستانه بین نمایندگان حاکم باشد.
علی مروی، رئیس کمیسیون انرژی در مجلس شورای اسلامی درباره این موضوع گفت: بحران بیآبی و اینکه چرا با این بحران روبهرو هستیم، میتواند دلایل بسیاری داشته باشد و شاید بتوان مهمترین دلایل مواجهه با خشکسالی را به نوعی مصرف بیرویه آب عنوان کرد و از این روی باید برای مقابله با این بحران مصرف آب بهینه شود.
نماینده مردم نیشابور با بیان اینکه در بیشتر کشورهای دنیا از آبهای زیرزمینی برای کشاورزی استفاده نمیشود، گفت: از آبهای سطحی، زیرزمینی و سیلابها باید برای کشاورزی استفاده کرد؛ اما متأسفانه در کشور بیش از ۵۰ درصد و در خراسان بیش از ۷۵ درصد مصرف آب کشاورزی از آبهای زیرزمینی است.
وی با بیان اینکه با افت سطح آبهای زیرزمینی روبهرو هستیم که این مشکلات دیگری را در پی دارد، گفت: مسئولین برای مصرف بهینه بین مردم فرهنگسازی، جهتدهی و هدایت نکردند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با یادآوری اینکه سرانه مصرف آب در کشور از همه کشورهای دنیا بیشتر است، افزود: در خراسان، پانزده سال و در کشور هفت تا هشت سال است با خشکسالی و کاهش بارندگی و سیلابها و به دنبال آن با کمبود آب روبهرو هستیم.
مروی با بیان اینکه نوزده سال است در حوزه انتخابیهاش مجوز برداشت آب داده نمیشود، گفت: راهکارهای بسیاری برای جبران کمبود آب دنبال میکنیم و در این باره با وزیر نیرو و معاونینش جلسات تشکیل و مشورتهایی شده است.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس با بیان اینکه از وزیر نیرو خواستیم تا درباره وضعیت آب و برق به کمیسیون توضیح دهد تا اگر مشکلی هست برای آن چارهاندیشی شود، افزود: باید از راههایی همچون انتقال آب و مهار آبهای زیرزمینی استفاده کنیم تا به مشکلی نخوریم.
وی با بیان اینکه قرار است راهکارها را در نخستین جلسه کمیسیون انرژی پس از بازگشت نمایندگان از حوزه انتخابیه آنها با حضور وزیر نیرو و معاون نظارت و راهبردی رئیسجمهور بررسی کنیم، گفت: در این نشست درباره جبران کسری اعتبارات بخش آب و برق بحث خواهیم کرد.
مروی همچنین یادآور شد: باید هنگامی که مشکل کمآبی نداشتیم برای این روزها اندیشه کرده و روشهای درستی برای آبیاری استفاده میکردیم. مشکل کمآبی یکشبه و یک ساله به وجود نیامده که بگوییم فردی که یک سال بر کرسی وزارت تکیه زده، مقصر است. اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم، نمیتوانیم بگوییم وزیر نیرو مقصر کمآبی و خشکسالیهای اخیر است.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس با بیان اینکه هنوز از روش قدیمی غرقابی برای کشاورزی استفاده میکنیم، افزود: طرح آبیاری زیرسطحی، بهترین روش آبیاری است که میزان مصرف را کاهش میدهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]