تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):کسی که برای جلب رضایت و خوشنودی مردم ، موجب خشم و غضب خداوند شود، خداوند او را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827218710




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تجزیه عراق به سود منافع رژیم صهیونیستی تمام خواهد شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

وضعیت اقلیم کردستان عراق در گفت و گو با یک تحلیل گر مسائل کردی(2) تجزیه عراق به سود منافع رژیم صهیونیستی تمام خواهد شد تهران-ایرنا- احتمال تجزیه کشور مهمی مانند عراق به هر حال به نفع رژیم صهیونیستی است که یک رقابت شدیدی در منطقه ایجاد شود و کشورهایی مانند ایران و ترکیه تمرکز خود را به سمت آن پیش ببرند و این به معنای امنیت بیشتر برای رژیم صهیونیستی می تواند تعبیر شود.


در پی اعلام آمادگی منطقه اقلیم خودمختار کردستان عراق برای برگزاری همه پرسی و استقلال سیاسی، بحث های مختلفی در ارتباط با پیامدهای منطقه ای چنین اقدامی صورت گرفته است. بسیاری، از حمایت های برخی کشورهای منطقه از استقلال کردها صحبت می کنند و برخی بر مخالفت کشورهایی چون آمریکا از استقلال طلبی کردها در مرحله کنونی تاکید دارند.
در این میان آنچه اهمیت بالایی دارد، پیامدهایی است که استقلال کردها می تواند برای آینده منطقه خاورمیانه به دنبال داشته باشد؛ پیامدهایی که نقطه فشار آن شکاف های قومی-مذهبی بسیاری است که در منطقه وجود دارد و می تواند موجی از بی ثباتی را در سراسر خاورمیانه به دنبال داشته باشد.
در این رابطه، آمریکا به صراحت از استقلال طلبی کردها انتقاد و اعلام کرده است همه پرسی منطقه اقلیم کردستان مبنی بر جدایی از عراق را به رسمیت نمی شناسد.
به همین دلیل در ادامه گفت و گو با حق پناه، تلاش کرده ایم مساله منطقه اقلم کردستان عراق را از نگاه بازیگران خارجی نیز بررسی کنیم.
در بخش پیشین، تلاش شد متغیرهای داخلی و تاثیراتی که تحولات اقلیم کردستان از بعد داخلی بر ثبات داخلی عراق داشت بررسی شود و در این بخش بیشتر نقش و نگاه بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای را در تحولات اقلیم کردستان مورد بحث و بررسی قرار داده ایم.
حق پناه بر این اعتقاد است که در وضعیت کنونی ایالات متحده آمریکا سیاست یکپارچگی عراق را دنبال می کند و با استقلال اقلیم کردستان موافق نیست.
وی معتقد است که در نگاه دولتمردان ترکیه یک انتقال پارادایمی صورت گرفته است و بر همین مبنا آن ها دیگر به موضوع کردها به عنوان یک تهدید نگاه نمی کنند بلکه آن را از دیدگاه فرصتی تازه برای قدرت منطقه ای خود می نگرند.
به گفته حق پناه، تجزیه عراق و مشغول شدن 2 کشور ترکیه و ایران در بحران های پس از تجزیه عراق، باعث فراغ بال بیشتر رژیم صهیونیستی در خاورمیانه می شود.
در ادامه مشروح بخش دوم این گفت و گو را می خوانید.
***پژوهشگر ایرنا: نگاه آمریکا به وضعیت کردها در خاورمیانه چگونه است؟ استقلال کردهای عراق تا چه اندازه با سیاست های خاورمیانه ای آمریکا همخوانی دارد؟
**حق پناه: در سیاست های اعلامی آمریکا هیچ مدرک و سندی مبنی بر پشتیبانی از ایجاد دولت مستقل کردها یا هیچ دولت مستقل دیگری در منطقه وجود ندارد.
توجه داشته باشید که آمریکا در اعلام سیاست های خود شفاف عمل می کند. بنابراین ما از سال 2003 به این سو، هیچ مدرکی مبنی بر ایجاد حکومت کردی مستقل نداریم. شاید دیدگاه هایی باشد ولی هنوز تبدیل به یک سیاست نشده است.
به لحاظ مالی هم تا کنون با وجود اینکه اتکا و اعتماد قابل توجهی به کردها وجود داشته ولی هیچ گاه حرکتی مبنی بر رفتن به سوی استقلال کردها وجود نداشته است.
آمریکا در قضیه کرکوک و بحث خروج نیروهای نظامی از عراق همواره جانب دولت مرکزی عراق را داشته و تلاش کرده است که به تجزیه طلبی در عراق متهم نشود.
دلایل زیادی در این زمینه وجود دارد. در گذشته مخالفت ترکیه با استقلال کردها وجود داشته است (که شاید در وضعیت کنونی این مخالفت ها به شکل پیشین خود وجود نداشته باشد)، و هم اکنون مخالفت عربستان و سایر کشورهای عرب منطقه و ملاحظاتی که آیا این پدیده به بحران های تازه می انجامد یا نه (آمریکایی که تمایل زیادی به درگیری بیشتر در بحران های منطقه ندارد) نیز وجود دارد که مانع از استقلال کردها تا کنون شده است.
این ها شاید در این که آمریکا اکنون سیاست حفظ یکپارچگی عراق را در پیش گیرد، موثر باشند.
البته آمریکا سیاست خارجی بسیار منعطفی دارد و اگر روند و شرایط عراق به سمت تجزیه منطقه اقلیم پیش رود، این کشور حاضر نیست هزینه ای بابت آن پرداخت کند و به خوبی می تواند خودش را با شرایط تازه منطبق کند.
***پژوهشگر ایرنا: نگاه ترکیه به مساله کردها چگونه است؟ به نظر نوعی تناقض در رفتار دولت ترکیه با اقلیم کردستان مشاهده می شود؛ از یک سو ترک ها به شدت ترس استقلال کردها را در طول تاریخ داشته اند ولی از سوی دیگر الان شاهدیم که ترکیه ارتباط نزدیکی با اقلیم کردستان دارد. نظر شما در این زمینه چیست؟
**حق پناه: من هیچ تناقضی در این قضیه نمی بینم. این تعارض های کردی-ترکی به سال های پیش از 2010 مربوط می شد؛ زمانی که روابط ترکیه با حکومت اقلیم تا این اندازه گسترده نشده بود و هنوز از مساله کردها احساس تهدید وجود داشت.
اما پس از این تاریخ ما شاهد یک انتقال پارادیمی و معرفت شناختی در نگاه ترکیه به تهدید ها و فرصت های منطقه ای هستیم که حتی بر سیاست های این کشور بر کردهای داخل این کشور نیز اثرگذار بوده است و ترک ها به این نتیجه رسیده اند که تهدید کردها کمتر از فرصت های آن است و آن ها می توانند از این فرصت در جهت منافع منطقه ای خود بهره ببرند.
ترک ها بدون اینکه به طور رسمی اعلام کنند، نشان داده اند که مخالفت چندانی هم با وضعیت موجود در عراق ندارند و حمایت از منطقه اقلیم را هم پنهان نمی کنند.
***پژوهشگر ایرنا: این انتقال پارادایمی که شما در سیاست منطقه ای ترکیه مطرح کردید به نظر می آید هزینه های بالایی برای این کشور به دنبال داشته باشد، نظر شما چیست؟
**حق پناه: باید دید این هزینه ها به نسبت چه کسی بیشتر است. اگر منظور ایران باشد باید گفت که ترکیه الان نفوذ اقتصادی فراوانی بر منطقه اقلیم کردستان دارد و منطقه اقلیم نیز از لحاظ راه های صدور انرژی به شدت به ترکیه وابسته است.
از نظر دسترسی به آب های آزاد نیز منطقه اقلیم به ترکیه اتکای بیشتری پیدا کرده است.
از نظر حل مساله کردها در داخل ترکیه ما شاهدیم که این کشور گام های بزرگی برداشته و خیلی از مشکلات خود را با کردها حل کرده و آزادی های بسیاری به آن ها داده است.
همه این ها نشان می دهد که ترکیه می خواهد چالش های هم پیوند با مساله کردها را مدیریت کند و مسیری که ترک ها در پیش گرفته اند به سمت مدیریت مساله کردهاست.
***پژوهشگر ایرنا: می دانیم که نتانیاهو به صراحت از استقلال کردهای عراق حمایت کرده است، به نظر شما نگاه رژیم صهیونیستی به معادلات تازه منطقه با توجه به تحولات عراق و منطقه اقلیم کردستان چگونه است؟
**حق پناه: به هر حال به نفع رژیم صهیونیستی است که کشور مهمی مانند عراق تجزیه شود و یک رقابت شدیدی در منطقه ایجاد شود که کشورهایی مانند ایران و ترکیه تمرکز خود را به سمت آن پیش ببرند و این به معنای امنیت بیشتر برای رژیم صهیونیستی می تواند تعبیر شود.
***پژوهشگر ایرنا: با توجه به تصرفات تازه داعش و تقویت مواضع کردها (بخصوص تسلط بر منطقه کرکوک)، شما آینده عراق را از نظر یکپارچگی سرزمینی چگونه ارزیابی می کنید؟
**حق پناه: ببینید، این مساله فقط به عراق بر نمی گردد. شاید این رویداد شروع تحولات ژئوپلتیک در منطقه باشد، ولی به هر حال این ها نماد مرزبندی های تصنعی است که توسط قدرت های استعماری شکل گرفته است.
پایان
گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**م.ج**1358

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




15/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن