واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
گام موفق پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت برای تولید پودر هیدروکسی آپاتیت تهران-ایرنا-محققان دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران در طرح تحقیقاتی مشترکی با پژوهشگران دانشگاه های مالزی و اندونزی موفق به تعیین دمای سینترینگ مناسب در تولید پودر هیدروکسی آپاتیت با خواص مکانیکی مطلوب به کمک آزمون های نوین و غیر مخرب شدند.
به گزارش ایرنا از دانشگاه علم و صنعت ایران، این تحقیقات با تلاش دکتر مجیدرضا آیت الهی، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک و عاطفه کریم زاده آرانی، دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک و به صورت مشترک با دو دانشگاه مالایای کشور مالزی و گاجامادا از کشور اندونزی صورت گرفته است.
آزمون های انتخاب شده، هزینه های مربوط به ساخت نمونه را کاهش داده و برای تعیین خواص مواد و قطعات زیستی کوچک و گرانقیمت، بسیار مناسب است.
وجود کریستال های هیدروکسی آپاتیت، مهم ترین عامل اصلی سختی مینای دندان و استخوان به شمار می آیند که این ماده به صورت پودر و با روش های شیمیایی نیز قابل تولید است و به دلیل سازگاری با ساختارهای زیستی، کاربردهای دارویی و کلینیکی زیادی دارد.
آگاهی از فرایند مناسب برای ساخت این ماده و همچنین خواص مکانیکی و خواص سطحی هیدروکسی آپاتیت، اطلاعات سودمندی را در اختیار ارتوپدها، دندانپزشکان و تولیدکنندگان جهت کاربرد مطلوب این ماده قرار می دهد.
دمای سینترینگ در مراحل ساخت این ماده می تواند تاثیر زیادی روی خواص مکانیکی آن داشته باشد.
در این تحقیق تلاش شده است فرایند تولید نوعی هیدروکسی آپاتیت سازگار با بدن انسان- که از خواص مطلوب مکانیکی مانند استحکام بالا و مقاومت بیشتر در برابر سایش و خراش های سطحی برخوردار باشد- تدوین شود.
در بررسی خواص مورد نظر، آزمایش های دندانه گذاری نانو و خراش نانو با موفقیت روی نمونه های هیدروکسی آپاتیت انجام شده است.
دکتر آیت اللهی دلیل انتخاب این آزمون ها را چنین عنوان کرد: برای انجام آزمایش های دندانه گذاری نانو و خراش نانو، نیاز به نمونه هایی با اندازه بزرگ نیست بنابراین برای مواد زیستی که نسبتا گران قیمت هستند بسیار مناسب است.
وی افزود: از سوی دیگر با توجه به غیر مخرب بودن این آزمایش ها، می توان آنها را بر روی یک نمونه تکرار کرد و همین مساله باعث می شود تعداد نمونه های مورد نیاز برای این آزمایش به میزان قابل ملاحظه ای کاهش یابد و به تبع آن هزینه مربوط به ساخت نمونه نیز کاسته می شود.
استاد دانشگاه علم و صنعت ایران با بیان اینکه آزمایش خراش نانو جایگزین مناسبی برای آزمایش های سایشی متداول برای بررسی خواص سطحی مواد است، امکان کنترل دقیق بار، کنترل دقیق میزان نفوذ دندانه گذار وعدم حضور میدان های شیمیایی و الکتریکی را از دلایل برتری این آزمون برشمرد.
نتایج این تحقیقات مشترک در شماره 7 جلد 10 مجله ceramic international (سال 2014 ) به چاپ رسیده است.
علمی (1)**1055**1440
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]