واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ تير ۱۳۹۳ (۱۲:۲۸ب.ظ)
بخش عمده بودجه شهرداري از عوارض آلايندگي حاصل مي شود رئيس شوراي اسلامي شهر چمگردان گفت: بخش عمده بودجه شهرداري از عوارض آلايندگي و درآمد ارزش افزوده حاصل مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، اکبر حسامي با اشاره به معناي لغوي شهر«چمگردان» اظهار داشت: چمگردان در يک تعبير به معناي «محل زندگي دليران» است. اين شهر از ابتداي شکل گيري تا قبل از تاسيس ذوب آهن در سال 1340 روستايي نشين و در زمينه توليد انواع محصولات مورد نياز همانند برنج، گندم، حبوبات و پنبه خودکفا بوده است.
وي افزود: با جانمايي ذوب آهن در مجاورت چمگردان سيل عظيم کارگران از گوشه و کنار کشور به اين منطقه مراجعه کردند و آمار جمعيتي آن به شکل تصاعدي افزايش يافت.
رئيس شوراي اسلامي شهر چمگردان با اشاره به اينکه قرارگيري صنعت در کنار اين شهر کوچک مزايا و معايبي در بر دارد، افزود: آلايندگي زيست محيطي در سطح آب، خاک، هوا و آلايندگي صوتي، آسيب بافت کشاورزي و تغيير منابع آبي از جمله معايب اين امر و بالا رفتن سطح زندگي و رفاه نسبي از جمله مزاياي آن است.
وي با اشاره به اينکه منابع مالي شهرداري از صنعت ذوب آهن شامل عوارض آلايندگي و درآمد حاصل از ارزش افزوده است، تاکيد کرد: بخش ارزش افزوده حاصل فروش صنايع ذوب آهن است که در حساب مشترک سه درصد ارزش افزوده آنها ذخيره و به تناسب جمعيت ميان شهرهاي شهرستان لنجان تقسيم ميشود.
حسامي ادامه داد: اين عوارض به نسبت جمعيت تقسيم مي شود و اين سبب شده شهري مانند چمگردان که در مجاورت کامل با ذوب آهن قرار دارد عوارض کمتري به نسبت شهرهاي دورتر دريافت کند.
وي با اشاره به برنامه هاي شوراي شهر چمگردان تاکيد کرد: نخستين وظيفه ما انتخاب شهردار بود که براي انتخاب ايشان بيش از 30 جلسه رسمي با حضور اعضاي شورا شهر داشتيم.
رئيس شوراي اسلامي شهر چمگردان با بيان اينکه استفاده از تجربيات اعضاي شورا در سه دوره گذشته و شناسايي نخبگان شهر از جمله برنامه هاي مهم شوراي شهر چمگردان بوده است، اضافه کرد: با تقسيمبندي شهر به هفت محله و انتخاب ياوران شوراي شهر از طريق انتخاب مردمي سعي کرديم تا مشکلات هر محله را شناسايي و به رفع آنها اقدام کنيم.
وي ادامه داد: از ماه دوم تشکيل شوراي شهر جديد متوجه نقصان برنامه بومي و محلي متناسب با امکانات و توانايي هاي شهر شديم و بر اين مبنا از راهنمايي مشاوران زبده براي طراحي چشم انداز 1404 استفاده کنيم.
حسامي بيان داشت: اين چشم انداز کپي برداري از طرح ديگر شهرها نيست بلکه منطبق با ويژگي هاي تاريخي، جغرافيايي و چشم انداز طبيعي خود ماست و اميدواريم از سال 94 اجراي آن را آغاز کنيم.
وي با اشاره به اينکه نرخ بيکاري در شهرستان لنجان 24 درصد است، اضافه کرد: توسعه افقي در شهر چمگردان امکان پذير نيست چرا که اين شهر از شمال به ذوب آهن، از جنوب به اراضي کشاورزي و زاينده رود، از شرق به زرين شهر و مرکز شهرستان و از غرب به زاينده رود ختم مي شود و با توجه به اين مسايل جلوگيري از توسعه مکاني و اشتغال يکي ديگر از آسيبهاي مجاورت اين شهر با صنايع بوده است.
رئيس شوراي اسلامي شهر چمگردان تصريح کرد: شايعترين بيماري در اين شهر بيماريهاي تنفسي و تپش قلب است که دليل اغلب آنها آلايندگي اين شهر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]