محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830592741
حقوق در روابط بین الملل برتر است یا قدرت؟
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
قطعنامه های سیاسی، محکی برای ارزیابی حقوق در روابط بین الملل برتر است یا قدرت؟ تهران- ایرنا- صدور هر از چندگاه قطعنامه های سیاسی نهادهای بین المللی بهانه ای برای همسنجی نقش حقوق، رژیم ها و سازمان ها با مولفه قدرت در عرصه روابط بین الملل است.
قطعنامه ای دیگر در ادامه صدور قطعنامه های ضد سوری «شورای حقوق بشر سازمان ملل»، جمعه ششم تیرماه و در نشست بیست و ششم این شورا، به تصویب رسید.
در این قطعنامه نیز همچون نسخه های پیشین، دولت سوریه مسوول خشونت ها و نقض آشکار حقوق بشر معرفی و از رهبران این کشور خواسته شد به خواست جامعه جهانی برای توقف خشونت در سوریه تن در دهند.
در این قطعنامه آمده است: از زمان آغاز درگیری ها در سوریه از مارس سال 2011 میلادی (پایان سال 1389 خورشیدی) تاکنون، نزدیک به 150 هزار تن کشته و بیش از 13 میلیون نفر نیز آواره شده اند که مسوولیت اصلی این رخدادها متوجه دولت دمشق است.
پیش از این نیز شورای حقوق بشر بارها دولت سوریه را به نقض گسترده حقوق بشر محکوم و ماموریت کمیسیونی بین المللی برای بررسی وضعیت سوریه را تمدید کرده بود.
قطعنامه های ضد سوری شورای حقوق بشر سازمان ملل افزون بر برانگیختن اعتراض مقام های رسمی سوریه، انتقاد شماری از دیگر دولت ها را به دنبال داشته است.
در این پیوند، خبرگزاری «ریانووستی» روسیه روز شنبه هفتم تیرماه به نقل از تارنمای اداره اطلاع رسانی و مطبوعات وزارت امور خارجه این کشور، قطعنامه یاد شده را مغرضانه و یکجانبه قلمداد کرد.
در بیانیه وزارت امور خارجه روسیه، کشورهایی چون آمریکا، انگلیس، فرانسه، عربستان سعودی و ... صحنه گردانان قطعنامه های اینچنینی قلمداد شده اند؛ کشورهایی که سعی دارند دولت سوریه را یگانه مسوول خشونت های جاری و نقض حقوق بشر در این کشور معرفی کنند.
بیانیه وزارت امور خارجه روسیه تاکید دارد در قطعنامه شورا سخنی درباره نقش گروه های جهادی (دهشت افکن) به میان نیامده و بر اقدام های هولناک این گروه ها همچون کشتارهای دستجمعی، اعدام گروگان ها، شکنجه مخالفان، تجاوز به عنف، استفاده از کودکان در عملیات جنگی و تروریستی سرپوش نهاده شده است.
رویکردهای شورای حقوق بشر سازمان ملل و دیگر نهادهای حقوق بشری هر چند در پاره ای از موارد همچون محکومیت اقدام های غیرقانونی اسراییل، از سوی ناظران مثبت ارزیابی شده ولی در بسیاری موارد انتقادهایی را به نیز دنبال داشته است.
** ساختاری جایگزین شده برای بهبود وضعیت جهانی حقوق بشر
جایگزین شدن شورای حقوق بشر به جای «کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل» در مارس 2006 میلادی (اسفندماه 1384) هر چند امیدواری هایی در زمینه بهبود کارکردهای سازمان ملل در زمینه دفاع از حقوق انسانی در سراسر جهان به وجود آورد، اما با گذشت زمان این امیدها رفته رفته رنگ باخت.
آنچه مشخص است، ناکارآمدی کمیسیون حقوق بشر در برآورده ساختن اهداف منشور حقوق بشر و رویارویی با نقض جهانی این حقوق، سبب جایگزینی شورای یاد شده بود.
در این پیوند، سخنان انتقاد آمیز «کوفی عنان» دبیرکل وقت سازمان ملل، از کارنامه کمیسیون حقوق بشر، نشان دهنده ناکامی های این نهاد در برآورده سازی اهداف منشور حقوق بشر است.
عنان در سخنرانی هجدهم فروردین ماه سال 1384 در ژنو تصریح کرد: در سال های گذشته کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل با گم کردن راه خود به نهادی سیاست زده تبدیل شد که در آن اعضا با توطئه بر کار یکدیگر سرپوش می گذاشتند.(1)
به این ترتیب کمیسیون یاد شده که برای ارتقای وضعیت حقوق بشر در جهان ایجاد شده بود، نتوانست به وظایف خود جامه عمل بپوشاند.
در ادامه و در فرایند جایگزینی شورای حقوق بشر، همه اختیارات و وظایف کمیسیون حقوق بشر به شورا واگذار شد.
همچنین، تلاش شد با اصلاح ساختاری و نیز سازوکارهای انتخاب اعضا و تصمیم سازی در شورا، از تکرار تجربه های پیشین در این زمینه جلوگیری شود.
در ساختار شورا، 47 جایگاه برای اعضای آن در نظر گرفته شده که بر پایه سهمیه های مناطق جغرافیایی و سازوکارهایی ویژه، به واحدهای ملی عضو مجمع عمومی سازمان ملل واگذار می شود.
هر سال یک سوم اعضای شورای حقوق بشر برای مدت سه سال انتخاب می شوند تا در فرایند تصمیم گیری های بین المللی مشارکت کنند.
مقر شورای حقوق بشر در ژنو سوییس است و اعضای شورا برای رسیدگی به موارد نقض حقوق بشر و انتشار گزارش ها و صدور قطعنامه ها در نشست هایی سالانه و اضطراری در این شهر گرد هم می آیند.
** شورای حقوق بشر از شعار تا عمل
با وجود تلاش هایی که در عرصه بین المللی صورت گرفت تا سرنوشت شورای نوپا به کمیسیون حقوق بشر تبدیل نشود، اما شورای حقوق بشر نیز نتوانست کارنامه چندان قابل قبولی از خود در سال های گذشته برجای گذارد.
به باور برخی ناظران، کارکردهایی سیاست زده و مصلحت جویی های نفی کننده اهداف ریشه ای شورا در فرایند تصمیم گیری ها، صدور قطعنامه ها و گزارش ها و حتی گزینش اعضا، گوشه ای از این کارنامه غیرقابل قبول را به تصویر کشیده است.
به عنوان مثال در سال های گذشته کشور غیر مردمسالاری چون عربستان سعودی به عضویت شورای حقوق بشر درآمده، حال آنکه برای بررسی وضعیت حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران گزارشگر ویژه تعیین شده است.
افزون بر آنچه گفته شد، شورای حقوق بشر زیر تاثیر قدرت های بزرگ، در برابر موارد آشکار نقض حقوق بشر در مناطقی چون گوانتانامو، میانمار، سرزمین اشغالی، بحرین و ... از قاطعیت لازم بهره نجسته است.
البته در کنار شورای حقوق بشر سازمان ملل، دیگر نهادهای حقوق بشری نیز از اهداف و کارکردهای بنیادین خود بدور مانده اند.
به عنوان مثال، تارنمای «صدای آلمان» (دویچه وله) دهم تیرماه اعلام کرد: دادگاه حقوق بشر اروپا در تازه ترین رای خود، حکم ممنوعیت پوشش برقع (روبند زنان) در فرانسه را تایید کرده است.
در حالی که برخی مسلمانان در کشورهایی چون فرانسه و بلژیک خواهان رسیدگی به مساله نقض آشکار حقوق و آزادی های مدنی و مذهبی خود از سوی دادگاه حقوق بشر اروپا شده بودند، رای این دادگاه بر انگاره مستقل نبودن این نهاد حقوق بشری صحه گذاشت.
با توجه به آنچه گفته شد می توان گفت، بخش مهمی از اهداف و آرمان های اندیشمندان روابط بین الملل برای گسترش هنجارهای جامعه جهانی و حقوق بین المللی زیر سایه واقعیت های مربوط به مفهوم قدرت در حال رنگ باختن است.
در سده ها و دهه های گذشته بسیاری از اندیشمندان مکتب «لیبرالیسم» از نهادینه سازی حقوق بین الملل، گسترش سازمان ها و نهادهای بین المللی و نیز تجارت آزاد جهانی به عنوان مولفه هایی برای کاهش خشونت، برقراری صلح و ثبات بین المللی یاد کرده اند.
در این پیوند، اندیشه های برآمده از «مکتب انگلیسی» یا همان چارچوب نظری «جامعه بین المللی» که به دنباله ایجاد مسیر میانه و برقراری تعادل بین 2 مولفه قدرت و حقوق بین الملل بود نیز در برابر سیطره مفهوم قدرت بر حقوق نتوانست راه به جایی برد.
به این ترتیب نوع رفتارها و کارنامه عمل بسیاری نهاد های حقوق بشری با وجود برخی نقاط مثبت به شکل مصداقی برای تایید انگاره سیطره قدرت بر حقوق و هنجارهای بین المللی درآمد.
** جمع بندی
گزینشی، تکسویه و سیاسی بودن برخی گزارش ها، بیانیه ها و قطعنامه های حقوق بشری نهادهایی چون شورای حقوق بشر سازمان ملل سبب شده تا کارکرد عمومی نهادهای یاد شده با تردیدها، پرسش ها و انتقادهایی روبرو شود.
به عنوان مثال در گزارش تازه شورای حقوق بشر، تاکید بر بایسته های شکل گیری اراده ای جهانی برای رویارویی با گروه های تروریستی داعش ضروری بود و می توانست در برابر مسوولیت های دولت سوریه در درگیری های این کشور توازن ایجاد کند.
این در حالی است که تاکنون هیچ نهاد حقوق بشری از بایسته های بهره جویی از اهرم های بین المللی برای جلوگیری از جنایات جنگی تروریست های اجاره عراق و سوریه و توقف حمایت های برخی دولت ها از تروریست ها سخنی به میان نیاورده است.
با توجه به آنچه گفته شد، تقویت حقوق و هنجارهای بین المللی برای جلوگیری از خشونت، برقراری صلح و امنیت و تامین حقوق و آزادی های بشری در گرو فاصله گرفتن نهادهای جهانی دست اندرکار از مصلح جویی های مربوط به منافع و سیاست های قدرت های بزرگ جهانی است.
در چنین وضعیتی است که می توان از حقوق بین الملل و نهادهای حقوق بشری به عنوان سازوکارهایی کارآمد برای تحقق هدف صلح جهانی نام برد.
از سید محمد کاظمی -گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**9279**1358
...................................................
1- BBC NEWS, 7 Apr 2005 , Annan says rights body harming UN, at:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4419333.stm
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
امام جمعه موقت اهواز: جمهوری اسلامی برابر حقوق بین الملل درکناردولت عراق است
امام جمعه موقت اهواز جمهوری اسلامی برابر حقوق بین الملل درکناردولت عراق است اهواز-ایرنا-امام جمعه موقت اهواز گفت جمهوری اسلامی برابر موازین حقوق بین المللی و در چارچوب آن در کنار دولت عراق ایستاده و درصورت درخواست دولت عراق به این کشور دربرابر متجاوزان کمک خواهدکرد آیت الله مجنایت داعش در عراق و سوریه از منظرحقوق بین الملل و اندیشه اسلامی بررسی شد
در کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران جنایت داعش در عراق و سوریه از منظرحقوق بین الملل و اندیشه اسلامی بررسی شد تهران - ایرنا - جنایات گروه تکفیری تروریستی داعش درعراق و سوریه از منظر موازین حقوق بین الملل و اندیشه اسلامی عصر چهارشنبه در کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران مورد بررسی قرارجهانگیری در دیدار دبیرکل ITU: سازمانهای بینالمللی نباید محلی برای دخالت قدرتهای بزرگ باشند
جهانگیری در دیدار دبیرکل ITU سازمانهای بینالمللی نباید محلی برای دخالت قدرتهای بزرگ باشندمعاون اول رئیسجمهور گفت جمهوری اسلامی ایران معتقد است سازمانهای بینالمللی محلی برای تبادل نظر با اعمال حاکمیت برابر کشورها بوده و نباید محلی برای دخالت و اعمال نفوذ قدرتهای بزرگ باشندپیگیری حقوقی بمباران سردشت به همکاری نهادهای داخلی و بین المللی نیاز دارد
وکیل دادگستری پیگیری حقوقی بمباران سردشت به همکاری نهادهای داخلی و بین المللی نیاز دارد تهران - ایرنا - وکیل دادگستری گفت پیگیری حقوقی قضایی جنایت بمباران شیمیایی سردشت نیازمند همبستگی و همکاری حقوقدانان و نهادهای مدنی داخلی و بین المللی است حسین احمدی نیاز روز شنبه در گفت وگوسازمان های بین المللی محلی برای اعمال حاکمیت برابر کشورهاست نه محل نفوذ قدرتهای بزرگ
معاون اول رییس جمهوری در دیدار دبیرکل ITU سازمان های بین المللی محلی برای اعمال حاکمیت برابر کشورهاست نه محل نفوذ قدرتهای بزرگ تهران - ایرنا - معاون اول رییس جمهوری گفت جمهوری اسلامی ایران معتقد است که سازمانهای بین المللی محلی برای تبادل نظر با اعمال حاکمیت برابر کشورها بوده ومدیرکل روابط عمومی و بین الملل شهرداری قم: قم با شعار «شهر من، شهر نیایش» به استقبال رمضان میرود
مدیرکل روابط عمومی و بین الملل شهرداری قم قم با شعار شهر من شهر نیایش به استقبال رمضان میرودمدیرکل روابط عمومی و بینالملل شهرداری قم گفت شعار شهر من شهر نیایش به منظور گرامیداشت و تکریم ماه مبارک رمضان از سوی شهرداری در نظر گرفته شده است به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقلپيام مديرکل روابط عمومي و امور بين الملل استانداري کرمانشاه به رسانه ها
۱۲ تير ۱۳۹۳ ۱۱ ۲۹ق ظ پيام مديرکل روابط عمومي و امور بين الملل استانداري کرمانشاه به رسانه ها مديرکل روابط عمومي و امور بين الملل استانداري ضمن تقدير و تشکر از همکاري مجموعه روابط عمومي ها و رسانه هاي استان از همه همکاران خداحافظي کرد به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه متن اين پمدیر روابط عمومی و امور بینالملل معاونت فرهنگی قوه قضاییه: افزایش اعتماد عمومی به دستگاه قضا از ویژگیهای مهم
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل معاونت فرهنگی قوه قضاییه افزایش اعتماد عمومی به دستگاه قضا از ویژگیهای مهم دوران مدیریتی آیتالله لاریجانیمدیر روابط عمومی و امور بینالملل معاونت فرهنگی قوه قضاییه افزایش اعتماد عمومی به دستگاه قضا از ویژگیهای مهم دوران مدیریتی آیتالله لاریجامیزگرد «بررسی جنایات گروه تکفیری داعش در عراق و سوریه از منظر موازین حقوق بینالملل»
چهارشنبه ۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۳ میزگرد علمی بررسی جنایات گروه تکفیری داعش در عراق و سوریه از منظر موازین حقوق بین الملل و اندیشه اسلامی در کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران برگزار شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا علی خرم استاد حقوق و روابط بین الملل در این نشست اظهار کردگزارش سایت رسمی مسابقات هندبال قهرمانی جهان؛ استفاده از بازیکنان بینالمللی قدرت ایران را افزایش میدهد
گزارش سایت رسمی مسابقات هندبال قهرمانی جهان استفاده از بازیکنان بینالمللی قدرت ایران را افزایش میدهدسایت رسمی مسابقات هندبال قهرمانی جهان در گزارشی به تحلیل هندبال ایران پرداخت به گزارش خبرگزاری فارس پایگاه اطلاع رسانی مسابقات 2015 هندبال قهرمانی مردان جهان مطلبی را در ارتباطلزوم توسعه روابط تجاری بینالملل در آذربایجان غربی
ارومیه لزوم توسعه روابط تجاری بینالملل در آذربایجان غربی مدیرکل صنعت معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت توسعه روابط تجاری بینالمللی و تجارت خارجی در آذربایجان غربی لازم و ضروری است جعفرصادق اسکندری در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه اظهار داشت اعزام هیاتهای تجاری وسرپرست روابط عمومي و امور بين الملل استانداري منصوب شد
۱۱ تير ۱۳۹۳ ۱۱ ۴۵ق ظ با ابلاغ حکم استاندار سرپرست روابط عمومي و امور بين الملل استانداري منصوب شد انتصاب مشاور استاندار در امور جوانان طي حکمي از سوي مهندس ابراهيم رضايي بابادي آقاي امير بابايي سرپرست روابط عمومي و امور بين الملل استانداري و همچنين روح ا باقرآبادي مشاور استعفو بینالملل رژیم صهیونیستی را به نقض حقوق بشر متهم کرد
چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۳ سازمان عفو بینالملل اعلام کرد که قتل سه نوجوان اسراییلی ربوده شده شایسته اجرای عدالت است اما مجازات دستهجمعی فلسطینیان در کرانه باختری توسط مقامات اسراییلی نقض آشکار حقوق بینالملل و قوانین بینالمللی حقوق بشر است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایرانپیست بین المللی تاریک دره مهیای میزبانی از اسکی بازان برتر دنیا است
پیست بین المللی تاریک دره مهیای میزبانی از اسکی بازان برتر دنیا است همدان- ایرنا- رییس هیات اسکی استان همدان گفت پیست بین المللی تاریک دره همدان با امکانات پیشرفته هم اکنون مهیای میزبانی از اسکی بازان و گردشگران علاقه مند به اسکی از سراسر دنیا است کاظم عرب روز سه شنبه در گفتحضور سه فیلم ایرانی در جشنواره بین المللی برترین فیلم ها در فیلیپین
حضور سه فیلم ایرانی در جشنواره بین المللی برترین فیلم ها در فیلیپین کوالالامپور – ایرنا – جشنواره بین المللی برترین فیلم ها در فیلیپین با حضور سه فیلم از ایران در مانیل کلید خورد به گزارش ایرنا این جشنواره توسط شورای توسعه فیلم فیلیپین با هدف افزایش تعاملات فرهنگی بین کشورهای مسرپرست روابط بینالملل شهرداری اصفهان عنوان کرد ایجاد اشتغال گسترده و درآمد پایدار در گرو سرمایهگذاری در گردش
سرپرست روابط بینالملل شهرداری اصفهان عنوان کردایجاد اشتغال گسترده و درآمد پایدار در گرو سرمایهگذاری در گردشگریسرپرست روابط بینالملل شهرداری اصفهان گفت ایجاد اشتغال گسترده و درآمد پایدار در گرو سرمایهگذاری در حوزه گردشگری است به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان به نقل از روابطمقاومت، تناقضی با داشتن روابط در محیط بینالملل ندارد
مقاومت تناقضی با داشتن روابط در محیط بینالملل نداردمقاومت در سیاست خارجی ایران یعنی تکیه بر عناصر قدرتمحور و هویتمحوری با احتساب کسب حفظ و گسترش قدرت از یکطرف و تعامل سازنده در کنار نگاه واقعگرایانهی تدافعی از جانب دیگر روابط بینالملل عرصه و محیط تعامل بین بازیگران متعد-
گوناگون
پربازدیدترینها