واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تظاهرات ضد آمریکایی فیلیپینی ها/ توافقنامه نظامی با آمریکا باطل شود کوالالامپور - ایرنا – فعالان فیلیپینی روز جمعه در تجمعاتی در مانیل پایتخت این کشور خواستار ابطال توافقنامه نظامی این کشور با آمریکا شدند.
به گزارش ایرنا، صدها فیلیپینی همزمان با چهارم ژوئیه روز استقلال این کشور از آمریکا، در تجمعاتی بر لغو توافقنامه نظامی اخیر فیلیپین و آمریکا تاکید کردند.
مردم فیلیپین پس از مبارزات استقلال طلبانه در سال 1935 میلادی به خودمختاری نسبی دست یافتند و ممالک مشترک المنافع فیلیپین رسما تشکیل شد، اما با آغاز جنگ جهانی دوم ژاپنی ها در سال 1941 به این جزایر یورش بردند و آن را اشغال کردند.
نیروهای آمریکایی این جزایر را از ژاپنی ها پس گرفتند و سرانجام با پایان جنگ جهانی دوم کشور فیلیپین در چهارم ژوئیه سال 1946 استقلال یافت.
صدها فعال فیلیپینی همزمان با این روز در تجمعاتی در نزدیکی سفارت آمریکا در مانیل خواستار پایان نفوذ واشنگتن بر این کشور شدند.
تارنمای ˈسان استارˈ فیلیپین اعلام کرد پلیس با یورش به تظاهرکنندگان فیلیپینی سعی در متفرق کردن آن ها داشت و به درگیری دو طرف منجر شد. براثر این درگیری ها یک نفر از فعالان ضد آمریکایی و یک پلیس مجروح شدند.
آمریکا و فیلیپین هشتم اردیبهشت ماه همزمان با سفر باراک اوباما به مانیل توافقنامه 10 ساله ای امضا کردند که براساس آن نظامیان آمریکایی بیشتری اجازه می یابند در اوج اختلافات ارضی پکن - مانیل به صورت شناور در پایگاه های آمریکا در فیلیپین مستقر شوند.
این توافقنامه مورد انتقاد فعالان سیاسی در فیلیپین قرار گرفت و برخی نمایندگان مجلس سنای این کشور نیز با انتقاد از امضای توافقنامه نظامی مانیل - واشنگتن تاکید کردند این توافقنامه با عجله امضا شده و باید در مجلس مورد بررسی قرار گیرد.
مخالفان توافقنامه همکاری نظامی فیلیپین و آمریکا معتقدند این توافقنامه نقض حق حاکمیت فیلیپین است و دست مانیل خالی است و بهره ای از آن نمی برد.
این توافقنامه در عرض 10 ماه و پس از هشت دور مذاکره مقامات نظامی آمریکا و فیلیپین آماده و با عجله به دلیل سفر باراک اوباما به مانیل امضا شد.
مردم فیلیپین که تجربه حضور گسترده نیروهای آمریکایی را برای چند دهه تا سال 1991 در این کشورداشتند، تاکنون در تجمعات مختلف خواستار لغو آن هستند .
مانیل و واشنگتن هر کدام به دنبال اهداف متفاوتی در این توافقنامه هستند. فیلیپین در این توافقنامه بدنبال تقویت جایگاه خود و جستجو برای ایجاد سپر امنیتی با توجه به وضعیت متزلزل نظامی این کشور است و آمریکا نیز سیاست ورود مجدد به آسیا را دنبال می کند. نقطه ای که فکر می کند با حضور چین قدرتش با ابهام مواجه شده است.
آساق**1611
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
13/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]