واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاندار: نداشتن اراده کافی، مهمترین مانع در حل بحران آب قزوین است قزوین-ایرنا- استاندار قزوین با اشاره به دست و پنجه نرم کردن این استان با مشکل کم آبی، گفت: نداشتن اراده و عزم لازم از سوی مسوولان، مهمترین مانع در حل این بحران از گذشته تا به حال بوده است.
به گزارش ایرنا، ˈمرتضی روزبهˈ روز پنجشنبه در نشست بررسی مسایل و مشکلات آب استان قزوین که با حضور نمایندگان استان در مجلس، فرمانداران، بخشداران و مدیران دستگاه های اجرایی برگزار شد، افزود: در گذشته فریاد کم آبی و مشکل در این حوزه بلند بود اما اراده ای برای حل این معضل وجود نداشت.
وی، مشکل کم آبی در قزوین را مساله جدی و نگران کننده دانست و با بیان اینکه انسان بدون برخورداری از امکاناتی مانند جاده و برق از بین نمی رود ولی بدون داشتن آب محکوم به فنا است، اضافه کرد: باید با استفاده از همه ظرفیت ها به حل این مشکل بپردازیم.
روزبه گفت: باید بدنبال آن باشیم چرا استان کوچکی مانند قزوین که مطالعات فراوانی در حوزه آب از دیرباز تاکنون داشته، امروز با بحران جدی آب روبرو شده است.
وی بحران آب را محدود به قزوین ندانست و با بیان اینکه نه تنها کشور بلکه تمام دنیا با این مشکل روبرو هستند، افزود: نباید تنها به مشکل اشاره کنیم بلکه باید آن را حل کنیم.
رو زبه با اشاره به فرسودگی شبکه آبرسانی که موجب هدررفت آب می شود، گفت: اگر دچار کم آبی هستیم، باید به فکر نوسازی این شبکه باشیم.
استاندار قزوین خاطرنشان کرد: نمی توان از بی آبی گلایه مند بود و از سوی دیگر مصرف بی رویه داشت.
این مسوول با اشاره به افزایش چاه های غیرمجاز استان قزوین و رسیدن آن به 9 هزار حلقه، به انتقاد از نداشتن عزم و اراده لازم برای برخورد با این تخلف پرداخت.
مقام عالی اجرایی استان قزوین با بیان اینکه مشخص و روشن است که چه کسانی اقدام به حفر و استفاده از چاه های غیرمجاز می کنند، افزود: باید برای برخورد با متخلفان اراده لازم داشته باشد.
وی، میزان اراضی کشاورزی استان که به شیوه سنتی آبیاری می شوند را مشخص خواند و با انتقاد از کشت محصولات پرآب بر در دشت قزوین، گفت: برای حل مشکل آب باید صادق باشیم و رویه خود را تغییر دهیم.
وی در پایان خواستار ایجاد نمایشگاه مطالعات آب استان برای بازدید مسوولان و دست اندرکاران حوزه آب از آن شد و با اشاره به تشکیل کارگروه تخصصی آب قزوین، گفت: این کارگروه از نشست های مهم استان محسوب می شود که در آن با حضور مدیران و کارشناسان و شخصیت های حقیقی و حقوقی و علمی برای حل مشکلات آب قزوین راهکار ارایه می شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین نیز در این نشست با بیان اینکه باید بحران آب را جدی بگیریم، گفت: با ساخت و بهره برداری سدهای بورمانک، نهب، بالاخانلو، و بهجت که در دستور کار قرار دارد، بخش عمده ای نیازهای آبی استان برطرف خواهد شد.
ˈمنوچهر حبیبیˈ افزود: رمز موفقیت در اجرا و تکمیل طرح های مربوط به حوزه آب از جمله سدها پیگیری در سطح ملی و وزارتخانه ها است.
وی با بیان اینکه بیشترین میزان مصرف آب را بخش کشاورزی به خود اختصاص داده است، گفت: افزایش سطح زیر کشت اراضی به روش آبیاری تحت فشار و قطره ای و خودداری از کشت محصولات پرمصرف باید مورد توجه قرار بگیرد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی استانداری قزوین گفت: توزیع اعتبارات استانی امسال آب محور و با هدف کمک به اجرای طرح های آبرسانی و کاهش مشکلات این حوزه انجام شده است.
ˈابوالفضل یاریˈ با بیان اینکه مسال سهم فصل آب در اعتبارات استان افزایش یافت، بر مدیریت مناسب منابع مربوط به این فصل تاکید کرد.
7392/ 614
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]