واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ایران قصد دخالت نظامی در عراق را ندارد
امریکایی ها بیشتر از اینکه اقدامی بخواهند انجام دهند، موضع سیاسی اتخاذ می کنند. این که امریکایی وارد عراق شوند و بخواهند اقدام نظامی انجام دهند، متصور نیست. مشکل امریکایی ها این نیست که دولت عراق از امریکایی ها برای دخالت نظامی دعوت کند یا نکند؛ بلکه خود امریکایی ها تصمیم به اقدام نظامی در عراق ندارند.
کد خبر: ۴۱۳۰۴۹
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۹ - 03 July 2014
بیش از بیست روز از اوضاع نابسامان عراق می گذرد. در چند روز گذشته شهر کربلا شاهد فعالیت مسلحانه شیخ «محمود الصرخی» بود که خود را مرجع دینی شیعیان در عراق میداند. برخی وی را از بازماندگان دستگاه استخبارات صدام میدانند. وی باعث شد 32 نفر در دو شهر کربلا و دیوانیه کشته شوند.
در همین حال ارتش عراق اعلام کرد که نیروهای دولتی عملیات بزرگی را برای پاکسازی تکریت آغاز کرده و کنترل بخشهایی از این شهر واقع در شمال بغداد را به دست گرفتهاند.
همچنین دیروز «نوری المالکی»ضمن هشدار به رهبران کرد درباره خطر جدایی و مسئله حق سرنوشت گفت: ماده 140 قانون اساسی به پایان نرسیده است و رفتار دولت کردستان قابل قبول نیست. از سوی دیگر «جو بایدن» معاون رئیسجمهور آمریکا روز چهارشنبه در گفتوگوی تلفنی با «اسامه نجیفی» رئیس پارلمان عراق، از تلاشهای دولت این کشور برای مبارزه با تروریسم حمایت کرد.
در همین رابطه تابناک در گفت و گو با یک منبع اگاه آخرین وضعیت عراق را مورد بررسی قرار داده است.
وی در ابتدا بیان داشت، در حال حاضر بعد از اینکه نیروهای تروریستی و تکفیری بعضی از مناطق عراق را اشغال و مستقر شدند، در همان مکان ها متوقف شده اند. با تلاش دولت ، ارتش عراق و کمک نیروهای مردمی از پیشروی تروریست ها جلوگیری شد و فعلا برتری به نیروهای دولتی رسیده است. از طرفی ارتش عراق یک سری موفقیت هایی در منطقه شمال سامرا داشته اند. البته همچنان دولتی ها نتوانستند تکریت را بگیرند. در دو سه نقطه نیز کردها با این گروه درگیر شده اند.
این منبع آگاه پیرامون احتمال حمله تروریست ها به اماکن متبرکه در عراق گفت، تروریست ها از لحاظ زمینی فاصله زیادی با اماکن متبرکه ندارند. ولی گروهای شیعه و مردمی با سامان دهی که کرده اند مشکل از لحاظ امنیتی برای این مناطق وجود ندارد و امن می باشد. البته تکفیری ها گاها از فاصله دور بعضی مواقع ممکن است خمپاره ای بیاندازند و یا یک کار ایذایی انجام دهند. اما اینکه بتوانند به این مناطق حمله کنند و تصرف کنند، ممکن نیست. در واقع امادگی شیعیان در دفاع از این مناطق بسیار خوب است.
این منبع اگاه پیرامون فعالیت های امریکایی ها در عراق گفت، امریکایی ها بیشتر از اینکه اقدامی بخواهند انجام دهند، موضع سیاسی اتخاذ می کنند. این که امریکایی وارد عراق شوند و بخواهند اقدام نظامی انجام دهند، متصور نیست. مشکل امریکایی ها این نیست که دولت عراق از امریکایی ها برای دخالت نظامی دعوت کند یا نکند؛ بلکه خود امریکایی ها تصمیم به اقدام نظامی در عراق ندارند.
وی ادامه داد، تنها کاری که امریکایی ها در روزهای گذشته انجام داده اند، این است که پهباد های انها شناسایی می کنند و تعدادی نیروی امنیتی برای حفاظت از اماکن دیپلماتیک و دیپلمات های خود در عراق اضافه نموده اند. در واقع انها کار دیگری انجام نداده اند. هر کاری انجام شده است توسط نیروهای دولتی انجام گرفته است.
این منبع آگاه همچنین گفت، ایران هر نوع همکاری را در ابعاد مختلف با عراق انجام می دهد. اما اینکه ایران بخواهد دخالت مستقیم نظامی در عراق انجام دهد، بنای چنین چیزی وجود ندارد. اما ایران هر نوع پشتیبانی سیاسی و پشتیبانی ها مختلف از دولت عراق انجام خواهد داد تا آنها بتوانند با داعش مقابله کنند. در واقع ایران به هر میزان که لازم باشد به عراق کمک خواهد کرد.
وی در پایان پیرامون فعالیت های کردها گفت، این که گفته می شود منطقه کردنشین عراق قصد برگزاری انتخابات استقلال دارند، چنین اتفاقی نخواهد افتاد. فعلا کردها تهدید می کنند و فشار می آورند تا از دولت مالکی امتیاز بگیرند. از طرف دیگر کردها بستر سازی می کنند و شرایط را می سنجند که عکس العمل در مقابل خواست استقلال خود را در داخل و خارج مشاهده کنند. اما در حال حاضر چنین اتفاقی نخواهند افتاد. این موضوع بیشتر یک موضوع سیاسی و امتحان شرایط است.
به هرحال با توجه به موضع سیاسی که گروه های سنی و قبایل در عراق دارند؛ وضعیت ناامنی به زودی حل نخواهد شد. امکان این که ارتش عراق به سرعت بتواند مناطق اشغالی را پاک سازی کند، وجود ندارد و طول خواهد کشید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]