واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ تير ۱۳۹۳ (۱۱:۴۰ق.ظ)
فرسودگي 35 تا 40 درصد شبکه آب کرمانشاه مديريت آب و فاضلاب شهر کرمانشاه گفت: در کرمانشاه حدود 1700 کيلومتر شبکه و خط انتقال آب وجود دارد که 35 تا 40 درصد آن فرسوده است.
به گزارش خبرگزاري موج از کرمانشاه، برومند فخاري مديريت آب و فاضلاب شهر کرمانشاه با اشاره به سرانه بالاي مصرف آب در کرمانشاه، گفت: استاندارد جهاني در سرانه مصرف 150 ليتر در شبانه روز است. اما در کشور ما سرانه مصرف آب در هر شبانه روز 190 ليتر است، اما اين رقم در شهر کرمانشاه به با توجه به مطالعات مشاورين به 240 ليتر ميرسد.
وي ادامه داد: در روزهاي گرم سال که براي شست و شو و استفاده از کولرهاي آبي بيش تر از آب استفاده ميشود، سرانه مصرف گاها تا 300 ليتر افزايش پيدا ميکند.
به گفته اين مسئول، هم اکنون آب شرب شهر کرمانشاه از 140 حلقه چاه عميق، دو دهنه سراب، به نامهاي تاقبستان و قنبر در شمال و جنوب شهر، همچنين يک رشته قنات در جنوب غربي شهر و قسمتي از آب سدگاوشان تامين ميشود.
مديريت آب و فاضلاب شهر کرمانشاه با اشاره به منابع محدود آب شهر کرمانشاه، افزود: در سالهاي اخير به دليل کاهش بارندگيها و خشکساليهاي پي در پي شاهد فروکش کردن سطح آب منابع آب شهر کرمانشاه بوديم و اين موضوعي نيست که با يک يا دو سال بارندگي مناسب رفع شود.
فخاري با تاکيد بر لزوم صرفه جويي خصوصا در ماههاي گرم سال، اظهار کرد: با صرفه جويي حداقل 10 تا 15 درصدي هر شهروند ميتواند آب شرب مورد نياز حدود 30 هزار مشترک را تامين کند.
وي از مردم خواست، با ايجاد سايبانهاي مناسب جهت محل کولرهاي آبي تا حد امکان مصرف اين دستگاهها را به حداقل برسانند، هنگام شست و شوي لباس از ظرفيت کامل لباسشويي استفاده نمايند، در ساعات گرم باغچهها را آبياري نکنند، هنگام مسواک زدن شير آب را باز نگذارند و از آب شرب براي شست شوي اتومبيل، حياط منزل و معابر استفاده نکنند.
مدير آب و فاضلاب شهر کرمانشاه با بيان اينکه کرمانشاه هم اکنون حدود 210 هزار مشترک آب دارد، يادآوري کرد: اگر هر يک از اين مشترکين يک کولر آبي داشته باشند، مصرف اين کولرها معادل يک پنجم مصرف آب کل شهر کرمانشاه و نزديک به 500 ليتر در ثانيه خواهد بود.
فخاري در ادامه خاطرنشان کرد: در کرمانشاه حدود 1700 کيلومتر شبکه و خط انتقال آب وجود دارد که 35 تا 40 درصد آن فرسوده است.
وي از اصلاح 31 کيلومتر از شبکه هاي آب در سال گذشته خبر داد و افزود: وجود شبکههاي فرسوده خود باعث هدررفت آب است. که متاسفانه به دليل نبود اعتبار کافي، توان اين شرکت از محل درآمدهاي داخلي جهت اصلاح شبکه در سال بيشتر از اين مقدار نخواهد بود.
به گفته اين مقام مسئول، هم اکنون درصد آب بدون درآمد شهر کرمانشاه 29 درصد از کل توليد است که ناشي از خطاي کنتورها، شکستگيها، مصارف غيرمجاز و ... است و درآمد ناشي از آن به شرکت آب و فاضلاب باز نمي شود.
فخاري تصريح کرد: هم اکنون آب شهر شرب مناطق مرتفع کرمانشاه طي چهار مرحله از شمال شهر به سمت جنوب شهر پمپاژ مي شود و همين امر باعث مي شود گاهي شاهد قطعي و يا افت فشار مشترکين باشيم، زيرا در اين مسير احتمال قطعي برق و يا مشکلات تأسيساتي در ايستگاه هاي پمپاژ وجود دارد. لازم به ذکر است که کمبود مخازن ذخيره در سيستم آبرساني کرمانشاه نيز دليل بر علت است. ظرفيت کل مخازن ذخيره آب موجود شهر کرمانشاه حدود 160000 متر مکعب است که در حال حاضر نياز به حداقل 92000 متر مکعب مخزن ذخيره ديگر است.
وي با بيان اينکه صرفه جويي در مصرف آب به نوبه خود مي تواند مانع از قطعي و يا افت فشار خصوصا در ارتفاعات شود، از مردم خواست در مصرف آب صرفه جويي کنند و هر شکستگي لوله را سريع به سامانه 122 حوادث و اتفاقات آب و فاضلاب گزارش دهند تا شاهد کمبود آب در روزهاي گرم سال نباشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]