واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ تير ۱۳۹۳ (۱۵:۳۷ب.ظ)
شاخص كيفيت هوا در برخي از ايستگاههاي شهر تهران به مرز خطرناك رسيده است پديده ريزگردها با منشاء داخلي خطرناكتر از ريزگردهاي خارجي است و بيش از گذشته سلامت و بهداشت جامعه را با خطر مواجه ميسازد.
به گزارش خبرگزاري موج ، دكتر علي محمد شاعري رئيس ستاد محيط زيست و توسعه پايدار با اشاره به اينكه خشكسالي، كاهش بارندگي، افزايش دما، بيابانزايي و توليد كانونهاي ريزگرد در اطراف تهران از عوامل هجوم ريزگردها به شهرتهران است، گفت: تا سال 88 علت آلودگي هواي شهر تهران گازهاي مونوكسيدكربن، اكسيدگوگرد، اكسيدنيتروژن و ازن بوده است اما با اقدامات اساسي كه انجام شده است اين گازهاي آلاينده به طور كامل مهار و مديريت شده و غلظت گازها به حد استاندارد كاهش يافته است.
شاعري در ادامه با اشاره به اينكه از سال 88 تا پايان سال 92 علت اصلي آلودگي هواي تهران ريزگردهاي خارجي بودهاند كه عمدتاً ذرات معلق 5/2 الي 10 ميكروني را شامل ميشدند، گفت: در سال جاري هجوم ريزگردها و آلودگي هوا تحت تاثير كانونهاي بحراني و بياباني اطراف شهر تهران بوده است كه بر اساس آمار حدود 80 هزار هكتار كانون ريزگرد تهران را محاصره نموده است و با كوچكترين وزش باد و طوفان حداقل تا 100 كيلومتر جا به جا گشته و باعث آلودگي شديد محلي مي شوند.
وي در ادامه افزود: اين مدل آلودگي قبلاً در استانهاي سيستان و بلوچستان، كرمان، يزد تجربه شده و با اقدامات بيابان زدايي بخش زيادي از اين بحران ها طي سالهاي گذشته مهار شده است.
به گزارش روابط عمومي ستاد محيط زيست وتوسعه پايدار شهرداري تهران، شاعري با شاره به اينكه تاكنون در اطراف شهر تهران اقدامات بيابانزايي و مقابله با پديده ريزگردها در سطح وسيع و گسترده به مرحله اجرا در نيامده است، افزود: به علت تداوم خشكسالي، فقدان مديريت منابع آب، استفاده از الگوهاي كشاورزي ناپايدار، پايين بودن ميزان بهرهوري آب، الگوهاي نامناسب توسعه در بخشهاي كشاورزي، صنعت و خدمات در اطراف تهران، همچنين از بين رفتن پوشش گياهي باعث پديده نوظهور ريزگردها با منشاء داخلي در پايتخت شده است.
رئيس ستاد محيط زيست وتوسعه پايدار اشاره نمود: وزارت جهاد كشاورزي و وزارت نيرو در قالب يك طرح جهادي و عاجل با مشاركت مردم و دولت بايد طرح جامع مقابله با پديده بيابانزايي پيرامون شهر تهران را حداقل تا شعاع 100 كيلومتري جنوب غرب و جنوب شرق با اجراي پروژههاي جنگلكاري، مرتعداري، مديريت پخش سيلاب، مالچپاشي، مديريت منابع آب، استفاده از الگوهاي كشاورزي پايدار، را به اجرا گذاشته و از هجوم ريزگردها به پايتخت جلوگيري نمايند.
شاعري اظهار كرد: اگر تا سال 92 در فصل بهار و تابستان ريزگردهاي عربي در فاصله چندين هزار كيلومتري عامل آلودگي تهران به شمار مي رفت، رخدادهاي يك ماه اخير تهران حاكي از آن است كه پديده ريزگردهاي جديد در شعاع حدود 100 كيلومتري تهران شكل گرفته و با كمترين وزش باد و طوفان هواي تهران را آلوده خواهد كرد و به سرعت نيز جا به جا مي گردد، لذا خطر آن بيشتر از ريزگردهاي خارجي است.
وي افزود با اشاره به اينكه با توجه به امكانات سازمان هواشناسي كشور، پيش بيني چنين رخدادهايي كه منشاء آن محلي است ميسر نيست گفت: احتمال وقوع رخدادهاي مذكور با توجه به نزديكي به مراكز جمعيتي بيشتر بوده و چنين رخدادهايي استمرار بيشتري خواهند داشت.
لازم به ذكر است ميزان ذرات معلق در بعضي از ايستگاههاي سنجش هوا در ساعات گذشته به مرز خطرناك رسيده و لازم است شهروندان تهراني به ويژه گروههاي سني حساس عمليات ويژه خود مراقبتي را به مرحله اجرا در آورند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]