واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
سعید زیباکلام: قدرت رهبر انقلاب نهایتا از آگاهیها و موضعگیریهای مردم و تشکلها و شخصیتها ناشی میشود
این جور نیست که آقا قدرتی ورای ملت و ورای آگاهیهای ملت دارند. قدرت رهبر انقلاب نهایتا از آگاهیها و موضعگیریهای مردم و تشکلها و شخصیتها ناشی میشود.
به گزارش نامه نیوز، سایت تسنیم مصاحبه ای با سعید زیبا کلام انجام داده است. در بخشی از مصاحبه آمده است:
ابهامی که خیلی از نخبگان و رجال سیاسی کشور در مقابل منتقدین توافقنامه ژنو در این مدت مطرح کردهاند این است که با وجود رهبر معظم انقلاب، جای نگرانی نسبت به تعامل دولت با طرف غربی نیست و ایشان به همه چیز نظارت دارند و کارها با نظر ایشان انجام میشود، و لذا این انتقادهایی که به دولت در این زمینه انجام میشود، تندروی و جلوافتادن از رهبری است؟
به نظرم این تحلیل اشتباهی است از موقعیت و مقام و قدرت رهبری. این جور نیست که آقا قدرتی ورای ملت و ورای آگاهیهای ملت دارند. قدرت رهبر انقلاب نهایتا از آگاهیها و موضعگیریهای مردم و تشکلها و شخصیتها ناشی میشود. چنانچه مردمی خواب باشند و حساسیتی نداشته باشند، و از طرف دیگر، چنانچه رجال سیاسی و اجتماعی هم مسحور و مفتون لفاظیها و حرّافیهای پوچ و حیثیتبربادده باشند و یا بهشدت درگیر داد و ستدهای شبکههای رانتی پیرامون خود، رهبر آن مملکت هم رهبری ضعیف خواهد شد. آگاهیهای مردم است که به رهبری قدرت میبخشد. اینکه گفته میشود حضرت آقا نظارت دارند، بله رصد و نظارت دارند، اما از کسانی که میگویند که با نظر ایشان دارد کار پیش میرود، باید سوال کرد که شما کجا سراغ دارید که آقا در این چند ماه یک بار گفته باشند که من کل توافقنامه ژنو را تأیید میکنم؟ ایشان دست میگذارند روی خوی استکباری آمریکا، و میگویند من خوشبین نیستم، اما تجربهای است، اشکال ندارد بشود. همین!
حمایت مقام معظم رهبری از تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان را چطور ارزیابی میکنید؟
آقا از تیم مذاکرهکننده حمایت میکنند، نه از مذاکرات صورت گرفته و توافقهای بهعملآمده. آری، تیم مذاکرهکننده تیم دولت قانونی و منتخب مملکت است و آقا طبیعی است که از آن حمایت کنند. حمایت میکنند که چه بشود؟ که بروند حقوق این ملت را استیفا کنند. حمایت میکنند و میگویند که اینها بچههای همین مملکتاند، از کره مریخ نیامدهاند، میخواهند حالا که سیاست خارجی دولت به هر دلیلی شده اینکه مذاکره انجام دهد، با اینکه به این مذاکرات خوشبین نیستند، به عنوان رهبر انقلاب از تیم حمایت میکنند، نه از هر چیزی که توافق بشود.
اگر توافقنامه مورد تأیید آقا بود، دلیلی نداشت که نگویند، میگفتند این را. آقا دارند حمایت میکنند که تیم احساس قوت کند و طرف مقابل نگوید که شما کارهای نیستید و رهبر مملکتتان از شما حمایت نمیکند. بنده به نوبهی خود در مذاکرات بودهام و دیدهام که این خیلی مهم است که طرف مذاکرهکننده شما، شما را دارای اختیار ببیند. به این خاطر آقا به درستی و نحو موجهی میگویند که من تیم مذاکرهکننده را حمایت میکنم، اما به خود مذاکرات آقا بدبین هستند.
اواسط خردادماه امسال (1393) شما به خاطر انتقاداتتان به دولت در زمینه پرونده هستهای به دادگاه احضار شدید. وقتی احضاریه را دیدید چه حسی داشتید؟
واقعیت این است که چند دقیقهای میخندیدم. حقیقتش را بخواهید من ماههاست که منتظر چنین نامه و احضاریهای بودهام. گرچه مایه تأسف است که دولتی که رئیسش در مراسم تحلیف اعلام میکند که من از سرکوب منتقدان به خدا پناه میبرم و دائم سخن از عقلانیت میگوید، تحمل نرمترین انتقادات را ندارد. مایه تأسف است که چرا عرصه سیاست ما این قدر تنگ و محدود است، و چرا رجال سیاسی ما باید این قدر احساس ضعف کنند. یک استاد دانشگاه یک لا قبا به همراه چند نفر دیگر مگر چه کار میتوانستند بکنند در این چند ماه؟ چرا باید نسبت بیسوادی و مزدوری به آنها داده شود، آن هم توسط شخصیتی که مدعی حقوقدانبودن است و ظاهراً رفتار سرهنگان را ناپسند و مذموم میشمارد؟ دولتی که به وضوح الگوها و سیاستهای آمریکایی را مقبول و مطبوع میداند، خوبست قدری تساهل و تسامح را هم از آنها یاد بگیرد.
واکنشتان به آن چه خواهد بود؟
اما واکنش بنده این است که قوه قضائیه احترام خودش را دارد و پاسخ مثبت خواهم داد به آن احضاریه و رویه قانونی را با احترام کامل طی خواهم کرد. اما این منجر نخواهد شد که من دست از امر به معروف و نهی از منکر و وظیفه ای که دارم بردارم، این مقدار روشن است! اما باید دید که قوه قضائیه چطور عمل می کند.
1393/4/10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]