تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن در سرشتش دروغ و خيانت نيست و دو صفت است كه در منافق جمع نگردد: سيرت نيكو و د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837108279




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معادنی که چوپانی کشف و فله‌ای استخراج می‌شوند/ معضل فروش پروانه و رکود معادن


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شمال > مازندران مهر بررسی می کند؛
معادنی که چوپانی کشف و فله‌ای استخراج می‌شوند/ معضل فروش پروانه و رکود معادن
ساری - خبرگزاری مهر: مازندران با آنکه رتبه برتر را در زمینه برخی مواد معدنی دارد اما اکتشاف غیرعلمی و "چوپانی" و استخراج فله‌ای و شتاتی سبب شده تا اغلب معادن استان غیرفعال و متروکه شوند و ذخایر معدنی از سبد صادراتی باز مانند.



به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر بیش از 217 مجوز معدن در استان مازندران صادر شده که تنها 16 میلیون تن ماده معدنی از آن استخراج می شود و در این بین تنها یک نوع ماده معدنی استان صادر می شود.

واگذاری معادن به افراد غیرمتخصص و بدون دانش لازم، سرمایه گذاری کم، نبود نظارت لازم و حمایت نکردن دولت سبب شده تا معدنکاران استان مازندران با چالشهایی مواجه باشند. بیشتر معادن مازندران متروکه هستند رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت: بیشتر معادن استان غیرفعال و متروکه هستند زیرا کسانیکه مجوز معدن گرففه اند که تخصص لازم را ندارند.

داریوش هندویی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در حال حاضر، معادن ما بصورت چوپانی کشف و شتاتی برداشت می شوند، یعنی اینکه فردی در حال رد شدن بود و به ماده معدنی برمی خورد و تصمیم به ثبت آن بنام خود می کند. برای صدور مجوز از خانه صنعت و معدن استعلام نمی شود/ سلب فعالیت 36 معدن وی در پاسخ به اینکه آیا در صدور مجوز از خانه صنعت استعلام نمی شود گفت: مجوز را صنعت و معدن و تجارت می دهد زیرا این امر حاکمیتی است.

وی با بیان اینکه، 222 معدن دارای پروانه در استان وجود دارد گفت: از این تعداد، 115 معدن فعال و 36 معدن نیز سلب فعالیت شدند. به گفته هندویی، بیش از 50 درصد معادن مربوط به کسانیکه واگذار شد که تخصص لازم ندارند و می توان از آنان به عنوان پروانه فروش معادن یاد کرد و از این طرح، سودکلانی به جیب می زنند. وی در پاسخ به اینکه نقش خانه صنعت و معدن برای نظارت و کنترل روند واگذاری معادن چیست با بیان اینکه حرفمان به جایی بند نمی شود، افزود: متاسفانه پشینهادات فراوانی داریم ولی گوشش شنوای حاکمیتی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه تخلفاتی در واگذاری معادن وجو دارد، گفت: در هرجامعه ای یکسری تخلفاتی وجود دارد و خانه صنعت به هیچ وجه از افراد متخلف حمایت نمی کند. به گفته رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران بیان داشت:  اگر تخلفی صورت می گیرد یا به دلیل آنست که محدوده را بسیار تنگ می کنیم و یا به دلیل شفاف نبودن قانون است. وی افزود: نباید تولیدکننده را زالو صفت و معدندار را معدنخوار بنامیم و وقتی دستگاه نظارتی درست نظارت نمی کند، راه برای تخلف باز می شود. استخراج 13 ماده معدنی در مازندران

در عین حال، رئیس هئیت مدیره انجمن معدن مازندان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه، حداقل 13 نوع ماده معدنی شناخته شده در استان استخراج می شود، گفت: فلورین، سیلیس، ذغالسنگ، شن و ماسه، کربنات، روی از جمله معادن است.

نصرالله صدرزاده افزود: هم اکنون سیلیس، سنگهای تزیینی، شن و ماسه، پوکه و ذغال سنگ در استان در حال بره برداری است.

وی افزود: در معادن سیلیس، پوکه و فلورین رتبه های برتر کشور را داریم و در فلورین رتبه اول، پوکه رتبه دوم و در ذغال سنگ رتبه سوم را داریم. تعطیلی معادن تزئیینی

وی به مشکلات معدنکاران اشاره کرد و گفت:  حضور افراد محلی و بومی در اطراف معادن موجب جلوگیری از کار و ایجاد مشکلات می شود و به عنوان نمونه، معادن سنگ تزینی کلاردشت به دلیل حضور افراد محلی و بومی تعطیلی شده در حالیکه در این بخش رتبه اول را در کشور داریم. وی گفت: یکسری افراد بومی و معارضین بومی به دلیل ایجاد مشکلات موجب تعطیلی خیلی از معادن از جمله سیلیس، پوکه و فلورین شده است. صدرزاده سرمایه اندک معدنکاران را از جمله مشکلات اشاره کرد و بیان داشت: سرمایه معدنکاران اندک است و به دلیل نداشتن وثیقه تعهد نمی توانند از اعتبارات استفاده کنند. وی با اشاره به مشکلات فراروی معدنکاران افزود: به دلیل هزینه های سنگین دستگاه، بهره ورزی و فرآوری برای تولید، معدنکاران دچار مشکلات شده اند و دولت باید به معدنکاران کمک کند. لزوم حمایت دولت از معدنکاران وی افزود: مشکل دیگر معدنکاران اینست که معادن طبقه دو نیاز به اکتشاف از سوی دولت دارد و افراد عادی بدون کمک دولت نمی توانند اکتشافات را انجام دهند.

 
وی افزود: معدنکاران باید دانش و تجربه داشته باشند و متاسفانه قوانین نیز یک مقدار دست و پاگیر شده و موجب شده تا هر فردی به دنبال پروانه بهره برداری و اکتشاف برود و به دلیل آنکه سرمایه، دانش، علم و تجربه برای راه اندازی ندارد مجبور است که پروانه بهره برداری را بفروش رساند زیرا پروانه اکتشاف و بهره برداری دارای زمان معینی است و در غیرایصورت موجب باطل شدن پروانه و سلب صلاحیت می شود. واگذاری کم اراضی برای استخراج مواد معدنی مصطفی نائیجی مدیرعامل شرکت سنگواره البرز شمال و رئیس هیئت مدیره شن و ماشه آمل گفت: مشکلات مهم معدنکاران، دولت است که از فعالان این حوزه حمایت نمی کند و واگذاری کم اراضی و زمین برای استخراج از دیگر مشکلات است.

وی بیان داشت: سازمان صنعت، معدن و تجارت 20 هکتار زمین در اختیار معدنکاران قرار می دهد اما متاسفانه منابع طبیعی ایجاد مشکل می کند.

نائیجی افزود: منابع طبیعی در این خصوص اقدام به تشکیل کارگروهی کرده است وکه این امر یک خبر خوب برای معادن شن و ماسه است. وی بیان داشت: همچنین بودجه ای که کشور باید در اختیار معدن کاران قرار دهد کم است و متاسفانه به دلیل رکود بازار و کمبود مالی کارخانه ذوب آهن که نمی تواند طلب معدنکاران را بدهد، فعالان این حوزه دچار چالش مالی شده اند. ناییجی برای رفع مشکلات از بانکها خواست تا وامهای بلندمدت و کم بهر ارائه دهد.

تنها فلورین صادر می شود محمد محمد پور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت: از نظر تعداد ، معادن استان  دارای 120 معدن سنگ آهک ،لاشه و واریزه کوهی ، 50 معدن ذغال سنگ (کک شویی و حرارتی)  و 13 معدن فلورین و باریت، 12 معدن سنگ تزیینی، 9 معدن پوکه معدنی و پوزولانی،8 معدن سیلیس،4 معدن گچ و 3 معدن سرب و روی است. وی بیان داشت: تنها ماده معدنی صادراتی استان  فلورین است و کل ذخیره قطعی معادن موجود در استان  بیش از 712 میلیون تن و با استخراج اسمی 16 میلیون تن است. به گزارش مهر، مازندران دارای 173 معدن خصوصی  ،44 معدن تعاونی و 2 مورد دولتی است که از این تعداد 155 واحد فعال و مابقی در مرحله  تعیین تکلیف قرار دارد.


۱۳۹۳/۴/۱۰ - ۱۱:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن