واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ تير ۱۳۹۳ (۱۰:۱۸ق.ظ)
آفرينش: نقش چند وجهي مديريت
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه آفرينش چنين نوشت:
داشتن برنامه براي رسيدن به هدف، انتخاب ابزار متناسب با خواستهها، كنترل ونظارت جهت حفظ كيفيت و لحاظ كردن نيازهاي جديد، از جمله اموري است كه امروز باعث تبديل شدن واژه " مديريت" به يك علم در سراسر جهان ميباشد. علمي كه به كار گيري آن وجه تمايز ميان كشورهاي توسعه يافته و جهان سومي گرديده است. امروز ضرورت و اهميت مديريت به حدي است كه در تمام زمينههاي علمي، آموزشي، اقتصادي، سياسي، فرهنگي، ورزشي، اجتماعي و... ما شاهد شاخههاي مختلف "مديريت" درآنها هستيم.
مديريت جداي از فوايدي كه در رسيدن به خواستهها و پيشرفت درزمينههاي مختلف دارد، مانع بزرگي براي جلوگيري از انواع فسادها ميباشد. درچند وقت اخير نمود و ظهور مديريت سازنده را در عرصه ورزش كشورمان ديديم. مديريت علمي و فني واليبال در طي اين چند سال باعث شده تا تيم ايران جزو شش قدرت اول جهان مطرح شود. مسلما در رشته واليبال به اندازه فوتبال هزينه نكردهايم و خبري هم از دستمزدهاي ميلياردي هم نيست، اما آنچه تاكنون واليبال را به چالش نكشيده و سير صعودي آن را متوقف نكرده، يك مديريت سالم و كارآمد بوده است.
اينطور تلقي نگردد كه مديريت فوتبالي ما فاسد است! بلكه منظور اين است كه اين فسادهاي ميلياردي در فوتبال در طي يك دهه اخير به خاطر عدم مديريت صحيح و علمي دراين حيطه بوده است. وگرنه ديديم كه مديريت علمي درفوتبال كشور درطي يك سال گذشته چه نظم و انسجامي را به تيم ملي بخشيد و نمود آن را در جام جهاني مشاهده كرديم.
در عرصههاي ديگر جامعه نيز اين فقدان مديريت باعث بروز مشكلات فراواني براي كشور گرديده است. درعرصه سياسي نيز اختلال و چوب لاي چرخ گذاشتنهاي مختلف از سوي گروهها و رقبا درامورات يكديگر موجب بروز انواع فسادها دراين حيطه گرديده است. ترويج دروغ، تهمت، تخريب و كارشكني و تفرقه افكني، ازجمله آفتهايي است كه با سوء مديريت رفتار برخي جريانهاي سياسي به وجود آمده است. در زمينه اقتصادي بي برنامگي و بي مديريتي درطي چند سال اخير به نقطه اوج خود رسيد. به طوري كه ما با طلايي ترين درآمدها به خاكستري ترين دوران اقتصادي خود رسيديم. ركود و سقوط اقتصادي دراين ايام جداي از بحث تحريمهاي خارجي كه خود ناشي از بي مديريتي قلمداد ميشد، نشأت گرفته از سو مديريتهاي داخلي بود. بروز فسادهايي كه دامنه آنها مشخص نيست و اعداد ارقام نجومي اختلاسها، بيانگر نبود مديريت كارا و سازنده است.
اين بي برنامگي و عدم مديريت سازنده در عرصههاي فرهنگي و اجتماعي نيز چالشهايي را براي ما به همراه آورده است. امروز مسئله حجاب و كنترل جمعيت به عنوان دو معضل مهم اجتماعي در كشور مطرح شده و بحثهاي بسياري پيرامون آن به وجود آمده است. امروز ما نگران از وضعيت بدحجابي وترويج آن هستيم درحالي كه در سالهاي پيش برنامه و مديريت خاصي براي آن نداشتهايم!. امروز توقعي بي جاست كه انتظار داشت مشكل بد حجابي دركشور با فشار بريك نهاد و اتخاذ راهكارهاي سلبي حل و فصل گردد. همانطور كه درمورد كنترل جمعيت برنامه و مديريت مناسبي نداشتهايم.
درپي كدام سياست تشويقي و موثر درطي ساليان گذشته، امروز انتظار داريم كه جامعه به سمت افزايش جمعيت حركت كند؟!. وقتي ما نتوانستهايم درمورد مديريت ازدواج جوانان نسل امروز موفق باشيم چه توقعي است كه چشم به راه مواليد بيشتر نشست؟ از كره مريخ كه جمعيت افزوده نميشود، بايد فرهنگ ازدواج را با تمهيدات تشويقي براي جوانان جذاب و ضروري جا انداخت، نه اينكه براي افزايش جمعيت به تعيين حبس و مجازات براي عمل وازكتومي اقدام كرد! و جوانان را براي چند ميليون تومان وام ازدواج ماهها در صف انتظار نگه داشت.
اين سوء مديريتها درتمام زمينههاي يادشده موجب فساد ميگردد. درعرصه سياسي خود را در قالب اختلاف و تفرقه نشان ميدهد، در حيطه اقتصاد افزايش پروندههاي رانت خواري و فسادهاي ميلياردي مطرح ميشود، و درحيطه فرهنگي و اجتماعي خود را به شكل بي توجهي جامعه به بايدها و نبايدهاي رفتاري نمايان ميسازد. اما باتمام اين معضلات بازاين اميد هست تا با استفاده از پتانسيلها و امكاناتي كه كشورمان در زمينه نيروي انساني دارد به سمت مديريت علمي و سازنده امور حركت كنيم و پيشرفتهاي خود درتمام عرصهها را ادامه و مضاعف نماييم.
نويسنده: حميدرضا عسگري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]